Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak
Ben de domatesleri cok yakin yetistiriyorum. Domateslerde capraz tozlasmanin %5'e kadar ciktigi biliniyor. Bir de eski ve modern domateslerin capraz tozlasmaya yakalanma oranlarinin cicek yapilarindaki farkliliktan dolayi farkli oldugu biliniyor. Aci biber cesitleri arasinda da capraz tozlasma tatli olanlara gore daha cok goruluyor. Sizin aldiginiz onlemler oldukca profesyonel.
|
Paylaştığınız değerli bilgiler için teşekkür ederim. Ata yadigarı, evladiyelik domates tohumlarının, özelliklerini yitirmeden günümüze kadar ulaşmaları; çapraz tozlaşmaya yatkın olmadıklarının göstergesi...
Acı biber çeşitlerindeki değişim de benim gözlemlediğim kadarıyla, hep acılıklarının azalması yönünde seyrediyor. Farklı bilgi ve gözlemlerinizi paylaşırsanız sevinirim.