![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
27 Temmuz 2014' den İç bahçemizden görüntüler; Kuzey sınırımız boyunca uzanan 210 cm yüksekliğindeki çardağımız (uzunluk 20 metre) Sağda 10 kök üzüm asması, 3 kök gojiberi, ara boşluklarda sırık domates dikili Solda 20 kök çalı fasulye, 5 kök metrelik kabak, ara boşluklarda yine sırık domates mevcut. ![]() Güneye doğru ilerlediğimizde, bir sıra mısır, bir sıra ayçiçeği, aralarında kavun ve karpuz, sonrasında iki sıra farklı çeşitlerden domates. ![]() İki sıra meyve fidanlarının arasında; Sağda süt mısır ve farklı çeşitlerden hıyar, solda yine süt mısır ve kol atan kabak çeşitleri var. ![]() Orta sıra oturak yerli domates, sağda biber, solda farklı çeşitlerden yine domates (bu sıraya biber dikmeyi planlamıştık. Çok ufak gözlü viyollerdeki biber fideleri zamanında şaşırtılmayınca, yeterince gelişemediler. Evdeki hesap çarşıya uymadı, bu sıra da domateslerin kısmetiymiş. ![]() Sağda baş soğan, solda cin mısır ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
27 Temmuz 2014' den Her yerinden dişi çiçek fışkıran, kendi-kendini dölleyen, çok verimli hibrit çeşitler karşısında, ticari olarak şansı olmasa da... ![]() Salatalık, ![]() Hıyar, ![]() Badem denince; ![]() İlk aklımıza gelen, geleneksel çıtır'ın yeri başka: Çengelköy (lezzet kraliçesi) ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Bu kadar çok mu canavar otu? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Ayçiçeği sırasında çok yoğunlar, domateslerin arasında tek-tük rastlıyoruz. Günaşırı kontrol edip başını uzatanları, asıl bitkinin köklerine yapıştıkları yerden, en dipteki yumrulu kısımlarıyla birlikte uzaklaştırıp imha ediyoruz. Gecikirsek üç günde çiçek açıp hemen tohum vermeye kalkıyor. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
27 Temmuz 2014' den Şemşamer (ayçiçeği) çiçek açıyor. ![]() Biraz yüksekte bulunan şantiyenin, ![]() Dölleme ihalesi Bombus'larda ![]() Haşlamalık mısırlar koçan hazırlığında ![]() "Buludu" ismiyle bilinen yöresel üzüm çeşidimiz ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
27 Temmuz 2014' den Seranın batı tarafını gölgeleyen sırık domatesler, ![]() Daha erken dikilen güney taraftakiler bayağı boylanıp, tam koruma moduna girmek üzereler ![]() İldi Salkım Domatesin 80 cm yüksekte oluşan ilk çiçek salkımını (bütün çiçekler tek sap üzerinde) 3-5 yerinden bağlayıp destekledik. ![]() Gecikmeli dikilen sırık domatesler yeni-yeni atağa geçiyor. ![]() Salatalıkların coşkusu hız kesmeden devam ediyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
27 Temmuz 2014' den Kabakta mildiyo (yalancısı mı?) Doğru cevap burada ![]() Patlıcanda kırmızı örümcek zararı ![]() Biberin taze yapraklarındaki thrips deformasyonu ![]() Domatesin yaşlı yapraklarındaki belirti, hangi besin maddesinin eksikliğine işaretse? ![]() Düzenleyen heyyamola : 19-01-2015 saat 03:32 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Tadından yenmez ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Moderatör
|
Kabaklarda tozlama-döllenme problemi var. O yüzden meyveler sararıp düşüyor. Su kabakları yüksek sıcaklıkta meyve tutmada zorlanıyor, sizin orada da sıcaklık yüksekse sorun bu yüzden olabilir. Birkaç tanesini elle tozlamayı deneyin. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Metrelik kabağın 2-3 dişi çiçeğini 15 gün kadar önce elle tozlamıştım. Onlardan biri tuttu, gelişmeye devam ediyor. (60 cm kadar boylandı sanırım.) |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Moderatör
|
Kabakgillerin sıcağa tepkisi tür bazında değişebiliyor olsa da aşırı sıcakta meyve tutumu az oluyor. Bir de çiçeklenme döneminde yağmur aşırı yağarsa arı faaliyeti olmayacağı için meyve tutumu yine az olacaktır. Lif ve su kabağı havalar serinleyince müthiş meyve tutuyor. Geçen sene 1 kök su kabağından 30-35 adet kabak elde etmiştim. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Sayın heyyamola, Asmanız çok güzel. Budama yaptığınız dönemde bir iki çelik benimle paylaşabilir misiniz acaba? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Sn. heyyamola, daha önce de yazmıştım bahçeniz rakım ve yetiştirilen ürünler açısından benimkine çok benzediği için tüm sayfaları baştan itibaren zevkle okumuştum. Birkaç sorum olacak, minik taneleri olan süs amaçlı kısa boylu ve uzun boylu iki çeşit ayçiçeklerim vardı, geç ektiğimiz için gece kaldı haliyle. Geçen hafta sonu yaylaya gittiğimde baktım çoğunun içleri olmamış, olanlarında daha içi beyaz, ama taç yaprakları döküldü ve çekirdeklerin üzerindeki tabakalarda dökülmeye başladı. Sizce çekirdeklerini alabilmem için ümit var mı? Esas önemli soru: Bahçe işleri açısından bilinçli olarak ilk kışa girişim. Bu aşamada neler yapmam lazım, bahçeyi sürme, gübreleme, ilaçlama (malum bu sene mantar oldukça fazlaydı) vs.vs. kısaca anlatır veya varsa anlatan yeri gösterir misiniz? |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçede kış hazırlığı için öncelikle kurumuş, solmuş, soğuk vurmuş, verimden düşmüş bütün tek yıllık sebze ve çiçekler kökleriyle beraber sökülüp bahçeden uzaklaştırılmalı, taşıdığı hastalık ve zararlı etmenlerin bertaraf edilmesi amacıyla en iyisi yakılmalıdır. Toprağın tavlı olduğu zaman yanmış çiftlik gübresi serilerek toprak işlemesi (sürme, belleme) yapılmalıdır. Güz döneminde yapılacak toprak işlemesi o kadar önemlidir ki; Bunu ormanlık alanda, hafif bir esinti eşliğinde dalınan derin bir uykuya benzetebiliriz. Bu uykunun sabahı, toprağın bahardaki uyanışıdır. Bu dönemde meyve ağaçlarına (yaprakları döküldükten sonra) yapılacak olan yüzde 2 oranındaki bordo bulamacı uygulaması, ertesi sezon yaşanması muhtemel mantar ve bakteri kaynaklı hastalıkların önlenmesine büyük katkı sağlayacaktır. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Alıntı:
Elimde yarım traktör kadar yanmış tavuk gübresi var, üzerini naylon ile örttüm kayınpederin tavsiyesiyle seneye bekliyor atılmak için. Yarısını bu sezon atmıştım. Bunu şimdi dediğiniz gibi yüzeye yayıp tarlayı sürdürsem mi daha iyi, yoksa gelecek bahar başında ürünleri ekip- dikmeden önce mi yapsam daha iyi. Belki her ikisinde de yapsam daha iyi olacak ancak seneye gübre bulamama ihtimaline karşı soruyorum. Bir de bitkilerin üzerindeki mantar sporları şu an tüm toprak yüzeyinde kimi yerde az kimisinde çok vardır herhalde. Bitki üzerindekileri yaktık tamam da topraktakilere birşey yapmak gerekmez mi? |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Sanıyorum bahçenizi hiç gezmemişim, yoksa unutmak mümkün olmazdı Bu tohumlar bize nereden geliyor diye meraklanıp girmişim iyiki. ellerinize sağlık, bahçeniz bir çok övgüyü fazlasıyla hakediyor. |
|
|
|
![]() |
|
|