![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Sayın heyyamola; bahçenizi, çalışmalarınızı merak ediyoruz, ayrıca bahar da geldi bahçenizi görmek isteriz, özledik ^^ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
İlginize teşekkür ederim, Sn. dongyul. Belirttiğiniz gibi baharın ucundan tuttuk sayılır. (Bu gece tahminler 0 derece, bahçe eksi değerleri görür muhtemelen) Önümüzdeki pazar gününden itibaren yoğun bir çalışma temposu bizi bekliyor. Meyve ağaçları ve asmalar budanacak, gövdeler kireçle badana yapılacak, fidan ve çalıların yer değişimi tamamlanacak, kalem aşıları 10 gün içinde bitirilmeye çalışılacak, fırsat bulunursa toprak işlemesi yapılacak. Kayısı ve erikler nerdeyse çiçek açmak üzere... Ekim zamanı gelen sebze ve yeşillik tohumlarını da bir an önce toprakla buluşturmak lazım. Artık ne kadarını yapabilirsek, elimden geldiği kadar paylaşmaya çalışırım... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2015
|
sayfanızı büyük bir hayranlıkla inceledim çok güzel ve titiz bir çalışma sonrasında doğanın verdiği müthiş güzellikler. takdire şayan bi bahçe tebrik ediyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Alıntı:
Bizim buralarda tabiatta kendiğinden yetişenlere kimse iltifat etmiyor da. Bahçeniz çok güzel, zevkli bir sezon diliyorum. |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Doğal ortamında tanışma fırsatı bulamadığımız yılan yastığını, yakından tanıma amacıyla dikmiştik. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-03-2016
|
merhaba, Tohum toplari konusunda tecrubelerinizi paylasmak isterseniz, bir kac sorum olacak. Bir de Kayseri bolgesi Zone 6 olarak gozukmekte. Bu iklimde yetistiricilige iliskin de bir kac sey sormak isterim. tesekkurler |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohum topları konusunda pratiğe dönüşen bir tecrübem yok. İklim bölgemiz hakkında merak ettikleriniz olursa, ilgili başlık altında tecrübelerimizi paylaşmaya çalışırım. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-03-2016
|
Tesekkurler, heyyamola Su link altinda derdimi anlattim , onerilere acigim. http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...k-asi/7829.htm |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
5 Nisan 2016' dan Bu yeni açtı. ![]() Bu 5 gündür çiçekli, 5 yıldır da aynı yerde, soğanı hiç sökülmedi. Bu yıl Aralık ayı başında soğanlarını söküp ayıracak, tek-tek tekrar dikeceğiz. Ayırınca 5 soğan çıkar herhalde... ![]() Erlicheer 10 gündür çiçekli ![]() Laleler de açıyor. ![]() Yaklaşık 50 çeşit biber tohumu uzun saksılara ekilip seraya konuldu. ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
9 Nisan 2016' dan Bal kabağı, Su kabağı, Süs Kabağı, Kavun, Karpuz, Bamya çeşitleri 24'lük ve 32'lik viyollere ekilip seraya konuldu. 9 cm yüksekliğindeki viyol gözlerinin alt kısmına 6 cm yüksekliğinde klino, bims ve yanmış gübreyle karıştırılmış bahçe toprağı, üst kısmı sadece torfla dolduruldu. ![]() Üzerlerini vermikülit ile kapattık. ![]() Ektiğimiz tüm tohumlar için en iyi yorgan vermikülit... Suyu çabucak emen ve saklayan, pul-pul yapısıyla emdiği su oranında ağırlaşıp tohumu ortama sabitleyen, yüzeye çıkmasına, yerinden oynamasına mani olan bir malzeme. ![]() İris Tuberose açıyor. ![]() 15 gün çiçekli kalan Ters Lale artık soluyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçmiş olsun. Geçtiğimiz yıl 22 nisanda kar yağmıştı. Asmaların çubukları sağlam olmasına rağmen gözleri donmuştu. Asmalar daha sonra yedek gözlerden sanırım bir süre sonra patlamıştı. Tabi meyve gözleri olmayınca büyük çoğunluğunda meyve tutumu olmadı. En dayanıklılar da bu şekilde olunca diğerlerinden de bir verim alamamıştık. Bu yıl da havalar iyi gitmesine rağmen zaman zaman soğuklar oldu. Çiçekte iken kar yağdı. Ancak ilginç olan bademlerden bazıları nerede ise bir ay çiçekte kaldılar. Şu anda ise konteynerin yanındaki ve biraz ilerisindekilerde bu yıla kadar görmediğim kadar. çağla var. Bir kısmı büyümüş durumda. Diğerleri küçük haldeler. Aşağı taraflarda pek yok. Eriklerde de buna benzer durum var. Her yıl yeniden umutla bekliyoruz. Umarım daha fazla sıkıntı olmaz. Adaçayı konusunda sıkıntınız olmasın. Soğuktan etkilenmiyorlar. Bahçede durursa sıkıntı olmaz. Kendini hava şartlarına göre ayarlıyor. Normal rakımı 1400 civarında. Ancak bir çanak içinde bulunuyorlar. Benim bahçede de sıkıntı çıkarmadan yaşamlarını sürdürüyorlar. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Sayfanızı görünce hemen heyecanlandım hemen girip baktım gördüm ki don vurmuş çok üzüldüm gerçekten. Umarım en kısa zamanda toparlanırlar ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
24 Nisan 2016' dan Temmuz sonunda yaprakları sararıp solunca söküp, Aralık ayı başında tekrar diktiğimiz Tunceli Sarımsağı dördüncü senesine yeşeriyor. Yavrulamakta ve başlarını irileştirmekde çok nazlı davranıyor. Şimdiye kadar çiçeklenmedi de... ![]() Kendi-kendine uç daldırması yapıp köklenen siyah ahududu fidelerini saksıya aldık ![]() Dilcikli ingiliz aşısı kaynaşmaya başlamış. ![]() Dal öğütme işlemini ancak tamamlayabildik, bir metreküp'den fazla malzememiz oldu. ![]() Yeşil soğan ve nane ile ilk hasadımıza başladık. ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Bir kez daha belirtmeden edemiyeceğim sayın heyyamola; bu kadar özenli-düzenli-bilgili bir bitkisever çok nadirdir sanırım..Selam ve saygılarımla kutluyorum sizi ve diğer emeği geçenleri... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
27 Nisan 2016' dan Kompostluğun alt kısmındaki olgunlaşmış kompostu elekten geçirip sebze adasına karıştıracağız. Elek üstünde kalan kısım ise yine sebze adasında malç olarak kullanılacak. Besin değeri çok az olsa da, içerdiği organik madde miktarı ve üstün fiziksel özellikleriyle (gözenekli, gevşek, iyi su emen ve tutan) toprak yapısını iyileştirmek için çok güzel bir malzeme... ![]() Plastik bardaklara çeliklediğimiz sardunyaları asıl yerlerine diktik. ![]() Bizans Glayölü iyice açıldı. ![]() İkinci İrisimiz de açtı. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
30 Nisan 2016' dan Arka tarafa 50 cm aralıkla dahlia yumruları, ön tarafa sardunyalar üçgen şeklinde dikildi. ![]() Bazı tekerlek vagonların yeni kiracısı güller... Mekanı severlerse ev sahibi de olabilirler. ![]() Kendiliğinden çimlenen marulları ziyan olmasın diye 20 gün önce ufak saksılara almıştık. Artık asıl yerlerine dikebiliriz. ![]() Bir ay önce uzum saksılara tohumu çok sık şekilde ekilen zinnia, sera içinde aşırı boylanınca, asıl yerleri de hazırlanamayınca plastik bardaklara alındı. Onlar ziyan olmasın diye, birazcık kendimizi ziyan ediverdik. ![]() Bir aylık fındık turplar, en arkada tek sıra halinde baklalar ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
@ heyyamola, tekerleri nasıl boyuyoruz? |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Önce tel fırçayla yağ, is ve kirlerinden arındırıyoruz. Aşırı yağlı olanları haznesine bulaşık deterjanı konan dairesel plastik fırçalarla temizledim. En son havlu benzeri tüylü bir kumaşla tozlarını alıyoruz. Su bazlı plastik boya dayanıklı olmuyor. İçine mobilya tutkalı ve boncuk tutkal katarak da denedim, yine de istediğim gibi olmadı. Yağlı boya ile iki kat boyadıklarım çok güzel kapattı. 15 ay dışarda sıcağa, soğuğa, güneşe, kara maruz kaldılar, hala ilk günkü gibiler... İstediğim canlı renkleri hazır olarak kartelada bulamadığımdan, beyaz yağlı boyanın içine ufak plastik şişelerde satılan sıvı pigment karıştırarak istediğim renkleri elde ettim. Renk tonlarına göre 1 kilo beyaz yağlı boyaya 10-20 gram pigment kullandım. Lila renk için koyu mor, Pembe renk için bordo, Açık mavi için lacivert, Fıstık yeşil için koyu yeşil pigment ilave ettim. |
|
|
|
![]() |
|
|