View Single Post
Eski 03-11-2013, 21:50   #1036
heyyamola
Ağaç Dostu

heyyamola's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sayın heyyamola, katmerli gülhatminiz çok güzel boylanmış ve bolca açmış.

Tohum takasa gönderdiğiniz tohumlarından pembe olan bende de açtı. Fakat sizinki gibi boylu değil, boyu bir karış kadar ancak var. Üç tane de çiçek açtı. Tohum oluşmadı.

Benim merak ettiğim, diğer hatmiler gibi katmerliler de çok yıllık mı, yoksa her sene yeniden ekmek mi gerekiyor?

Cevabınız için şimdiden teşekkürler...
Sayın SDurul, katmerli gülhatmiyi tohum takasa gönderdiğim tohumlardan ekmiştim. 5 cm kadar boylanınca tek tek plastik bardaklara aldım. Yaklaşık 1 ay kadar sonra da asıl yerlerine bir kürek yanmış keçi gübresi ilavesiyle dikmiştim. İki ay boyunca çok nazlı gelişip, sonradan atağa geçtiler.

Tohumunu komşudan almıştım. İki senedir yetiştiriyorum. Katmerli olanlar da çok yıllık.. Geçen seneden kalan kökler tekrar yeşerdi. Yerleri uygun olmadığından, yeşerdikten sonra başka yere nakletmiştim. Ancak onlar yeterince gelişemediler. Şaşırtırken fazlaca sarsıldılar galiba...

Yeri müsaitse önümüzdeki bahar köklerinden tekrar yeşermesini bekleyiniz. Kökler daha da güçlendiklerinden belki bu sene boylanıp, bol çiçek açabilirler. Ayrıca tekrar tohumdan da ekiniz. Bu seneki etkinliğe göndereceğim tohumlar iyi gelişen bitkilerden alınmıştır.

heyyamola Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön