![]() |
|
![]() |
#1024 |
Ağaç Dostu
|
8 Eylül 2013' den Güz şeftalimiz, ![]() Olgunlaşmaya başladı. ![]() Heveklik üzüm cinsimiz Buludu ismiyle biliniyor. ![]() Geç olgunlaşan ve dayanıklı bir çeşittir. Salkımlar iğde dallarından hazırlanmış çubuklara birbirine değmeyecek şekilde dizilir, uygun ortamda asılarak, nisan ayına kadar saklanabilir. ![]() Döngel (beşbıyık, muşmula) renkleniyor. Herhalde en geç onu hasat edeceğiz. ![]() Düzenleyen heyyamola : 02-11-2013 saat 19:12 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Ağaç Dostu
|
8 Eylül 2013' den Oturak cinsi domatesleri destekleyip yetiştirmek, daha iyi havalanma sağlandığından ve toprakla temas etmediklerinden, bitkinin hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor. ![]() Ancak ağırlaşan salkımları da ayrıca desteklemek gerekiyor. ![]() Aksi halde dal yarılmaları kaçınılmaz. ![]() Yapışık ikizler... ![]() Çok nadir de olsa şekil bozuklukları oluşabiliyor. (Galiba fizyolojik sebeblerden) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Ağaç Dostu
|
15 Eylül 2013' den İlk defa yetiştirdiğimiz wittem cinsi dahlia (çiçek açalı bir aya yaklaştı. Solmaya niyeti yok gibi...) ![]() Tüm koltukları alınıp, tek-gövdeli, tam-sırık yetiştirilen çeri domates. ![]() Ve salkımı ![]() Kaldırdığımız taşın altındaki sürpriz karınca yuvası... Deklanşöre basana kadar beyaz nesnelerin (galiba yumurta) yarısı taşınmıştı. ![]() Hep beraber ve süratli bir şekilde bütün yumurtalar 15 saniye içinde yuvaya götürüldüler. (Güneş ışığından veya sıcaktan korumak için herhalde) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1028 |
Ağaç Dostu
|
22 Eylül 2013' den ![]() Parke taşlarının arasında kendiliğinden çimlenen tek kök zinnia ![]() Mor salkım, tek-tük ikinci defa çiçeklendi. ![]() Tsuku Yori Noshisha (ismine bakılırsa japon çeşidi herhalde) ![]() Siyah süs biberi, nihai rengini aldı. ![]() Düzenleyen heyyamola : 03-11-2013 saat 18:08 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Ağaç Dostu
|
22 Eylül 2013' den Tam da bu dönemlerde siyah yaprak bitleri boy gösteriyor. ![]() 40 kök sırık fasulyeden ikisinde etkili olduklarından pek umursamadık. ![]() Köstebek mücadelesi için aldığımız tabletleri de kullanamadık. (Yüreğimiz elvermedi) ![]() Çiçeksiz bahçe olur mu? ![]() Katmerli gülhatmi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
Ağaç Dostu
|
22 Eylül 2013' den Geçen seneden toprakta kalan yumrularından gelişen yerelması 250 cm boylandı. ![]() Yerelması çiçekleri ![]() Serada tek kök yetiştirilen çikolata çeri, ![]() Yeni meyvelerini olgunlaştırıyor. ![]() Fide ürettiğimiz yerden, asıl yerine aktaramadığımız deşti domates sulanarak yetiştirildi. Bitki ve meyveler daha iyi gelişse de, deşti yetişenlerin lezzeti bir başka.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın heyyamola yine katmerli gülhatminize bayıldım, çok güzeller çok. Fakat sizde başka renkleri de vardı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1032 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Geçen seneki etkinliğe göndermiştim. Bu sene ektiklerimden bir kök beyaz çıktı, o da iyi gelişemedi. Tohum alamadım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Ağaç Dostu
|
Sayın heyyamola, katmerli gülhatminiz çok güzel boylanmış ve bolca açmış. Tohum takasa gönderdiğiniz tohumlarından pembe olan bende de açtı. Fakat sizinki gibi boylu değil, boyu bir karış kadar ancak var. Üç tane de çiçek açtı. Tohum oluşmadı. Benim merak ettiğim, diğer hatmiler gibi katmerliler de çok yıllık mı, yoksa her sene yeniden ekmek mi gerekiyor? Cevabınız için şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1036 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohumunu komşudan almıştım. İki senedir yetiştiriyorum. Katmerli olanlar da çok yıllık.. Geçen seneden kalan kökler tekrar yeşerdi. Yerleri uygun olmadığından, yeşerdikten sonra başka yere nakletmiştim. Ancak onlar yeterince gelişemediler. Şaşırtırken fazlaca sarsıldılar galiba... Yeri müsaitse önümüzdeki bahar köklerinden tekrar yeşermesini bekleyiniz. Kökler daha da güçlendiklerinden belki bu sene boylanıp, bol çiçek açabilirler. Ayrıca tekrar tohumdan da ekiniz. Bu seneki etkinliğe göndereceğim tohumlar iyi gelişen bitkilerden alınmıştır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1038 | |
Moderatör
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Ağaç Dostu
|
22 Eylül 2013' den Yaz-kış dışarda saksıda duran, soğuklara dayanıklı bir sukulent türü ![]() Her sene bu vakitler çiçekleniyor. ![]() Lavantamız da kışı sorunsuz atlatmıştı. O da 2. parti çiçeklerini açıyor. ![]() Yakın plan çiçekleri ![]() Boylu yıldızlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1041 |
Ağaç Dostu
|
22 Eylül 2013' den Kadife, ![]() Kasımpatı, ![]() Tomurcuklar patlayacak nerdeyse... ![]() Kasımda mı patlayacaklardı?.. ![]() Ne kadar az ışık alırlarsa o kadar erken çiçekleniyorlar. Ticari üreticiler belirli bir süre az ışık, hatta karanlıkta tutarak daha erken çiçeklenmeleri için zorluyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-11-2013
|
sayın heyyomola güzel bahçe yapmışsınız benimde bağım hisarcıkta fasulyelerin üzerindeki böceklerin kaybolmasında izlenecek tek yol önce ilaçlayıp 6-7 saat sonra tazzikli su ile sulamaktır aynısı bendede olmuştu bu sayede temizledim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|