![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
30 Nisan 2016' dan Sağda-solda kendiliğinden çimlenen kekikleri 20 gün önce bardaklara alıp seraya koymuştuk. Balık kasalarında yetiştirmeye karar verdik. 3-5 sefer biçip taze-taze tüketmeyi düşünüyoruz. ![]() 40 cm en, 50 cm boy, 20 cm derinlikteki kasalara 20 adet fide dikilecek. ![]() Yine aynı kasalardaki sarımsak otu, ikinci senesinde biraz mutsuz... Derinlik az gelmiş belli ki... ![]() Taze tüketim için nane kökleri de aynı ortama dikildi. Bir aya kalmaz tüm kasayı doldururlar. ![]() Dikey düzenek tamamlandı. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
4 Mayıs 2016' dan Yeri uygun olmayan sebze adasının biri ve tüm saksılar boşaltıldı. Kompostluklardaki malzemeyle beraber elekten geçirilip harmanlandı. ![]() Biberler tek-tek ufak kırılan saksılara alınıp, 20-30 gün içinde peyderpey asıl yerlerine dikilecek. ![]() Güllerin kenarlarında glayöl deneyeceğiz. ![]() Yağışlardan dolayı asıl yerleri hazırlanamayan kabak, ayçiçeği ve bakliyatlar (paylaşım etkinliğinden gelenler) daha büyük saksılara alındı. ![]() Aşırı gölgede kalan son turfanda ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın heyyamola maşallah harikalar yaratıyorsunuz. Düzen, nizam, intizam maşallah... Yanılmıyor isem ilk kez bahçeye sardunya diktiniz, ben de imrendim; çok da güzel olur. Ama bahçeye diksem kışın nasıl koruyacağım? Emeklerinize sağlık, rastgelsin inşallah!.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sardunyaları 30 cm aralıkla üçgen şeklinde geçen sene çiçeklik parselinin bir bölümüne dikmiştim. Yaz boyu çiçeklendiler. Kış koruması için uzun balkon saksılarına dip-dibe sıkıştırarak dikebilirsiniz. Sonrasında saksıları kapalı balkon gibi bir yerde muhafaza eder, baharda tekrar bahçeye alırsınız. Hem de mart-nisan ayları gibi çelikleme yaparak çoğaltabilirsiniz. Hatta saksılar kış boyu bodrum gibi ışıksız ortamlar da bile saklanabilir, ancak uyanmaya başlayınca ışıklı ortama çıkarmak gerekir aksi halde gövdeler fazla uzar, taze filizler zayıf kalır. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
E bize de maşallah demek düşer. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Sayın heyyamola bahçenizi uzun zamandır gezmemişim.. Ne kadar düzenli, bakımlı.. O sıra halinde ekilmiş tohumlarınıza, iplerle bölünmüş sebze adalarına hayran kaldım.. Bol bol ürünler ve çiçekler görmeniz dileğiyle.. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
9 mayıs 2016' dan Geçenlerde Erciyes'e yine kar düştü. Tabii soğuğundan bahçe sakinleri de nasiplendi. ![]() Tohumu 40 gün önce toprakla buluşmuştu. ![]() Hasat zamanı ![]() Her gün bu kadarcık ![]() Yeşil soğanın ikinci biçimi ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Dahlia sürgün çeliği
9 Mayıs 2016' dan Yeni sürmüş dahlia filizlerini, ![]() Tam da yumru saplarına birleştiği yerden koparıp, ![]() Gevşek, su tutan bir ortama diktik. (Ben 4 ölçü cocopeat, 1 ölçü bims kullandım. Başka alternatif karışımlar da olabilir) ![]() Bu 15 gün önce dikilmişti. ![]() Bu 25 günlük ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
|
Harika bir manzara. Keyfiniz eksik olmasın inşallah. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Dahlialara bu ayrılık acısını çoğalmaları için mi yaşatıyorsunuz? Bir de her toprağın üzerine çıkan dalın çiçek açması beklenir mi? Son iki sorumdan ilki 'sınavda barajı geçersek boğulur muyuz?' Son iki sorumun ikincisi 'boş bıraktığımız sorular kötü yola düşer mi?' Sorularım bu sene son demiştim ama sizden gelen ısrarlara dayanamadım, hakkınızı helal edin. Son iki soru eşofmanlı şevket hocadan. ![]() |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Normalde beklenir. Çeşitlere göre değişmekle beraber genelde her yumru tomarından tek dalın gelişimine izin veriyorum. Hatta bazı çeşitlerde alttan 1-2 sıra koltuk sürgünlerini aldığım da oluyor. Böylelikle daha iri çiçekler elde etmek mümkün... Daha küçük ama yoğun çiçeklenmesini istiyorsak, 3-5 dala müsaade edebiliriz. Şevket hocanın ilk sorusuna; Yüzerek geçmek tehlikeli, en iyisi uçmak... İkinci sorusundaki soruları en iyisi boş bırakmak, sallamaktan iyidir. Varsa eğer hakkımız her daim helaldir... |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
15 Mayıs 2016' dan 15 Nisandan beri tavını kolladığımız, ![]() Toprak işlemesini nihayet yapabildik. Ağaçların arasında kavun, karpuz düşünüyoruz. ![]() Daha önceki tavı dolunay zamanına denk geldiğinden ertelemiştik. ![]() Badem, kayısı, erik, şeftali, nektarin hatta elma ve armutlarda hiç meyve yok nerdeyse... 16 Mart ve 22 Nisandaki iki dalga soğuk kıskacından kurtulamadılar. ![]() Sebze ve çiçeklerle avunacağız artık... ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Ne kadar düzenli bir bahceniz var sizin. Paylaştığınız fotograflarda hep bu dikkatimi cekiyor. Benim bahçemin daginik görüntüsünün yaninda sizinki oyle tertipli ki. Sanki her sey olmasi gereken yerde ve olmasi gerektiği gibi. Benim ruhum mü daginik, kafam mı bilmiyorum ama bahcemde bana benziyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Takmayın kafanıza, bırakın dağınık kalsın! mutluluk katsayınız artsın... |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
15 Mayıs 2016' dan Seramızın durumu ![]() 1 Nisanda uzun saksılara ekilen biberler ![]() 10 Nisanda 45 lik viyole ekilen domatesler ![]() 17 Nisanda ekilen domatesler ![]() 17 Nisanda ekilen, 10 gün önce 32 lik viyollerden daha büyük saksılara alınan kabak, balkabağı, ayçiçeği, mısır, bakliyat ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
15 Mayıs 2016' dan Top fesleğene topacık saksı ![]() En altta ortada sırık fasulye, yanlarında bezelye, daha yukardaki üçlü oturak fasulye. Hepsi bir ayak-karede (30x30 cm) Arabaya mazot pardon, toprağa azot lazım... ![]() Nisan başında ekilen marullar mutsuz ![]() Geçen sene seraya Şubat ortasında, dış mekana Mart başında ekip daha güzel sonuçlar almıştık. ![]() Şimşirin yeni sürgünlerindeki soğuk zararı belirgin hale geldi. Yanlarındaki ikinci senesine yeşeren Kokulu Küçük Karanfil ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Ne kadar güzel, ayıla bayıla beğenerek güzellikleri, nizamı-intizamı ve azot nede vardır diye düşünerek izliyordum bahçenizi. Bitti...Sayın heyyamola, maşallah, maşallah emeklerinize, gönlünüze sağlık... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Sn. heyyamola emeğinize yüreğinize sağlık bilgiler için çok teşekkür ederim. ilk sayfadan son sayfaya kadar ileriki yıllarıma ışık tutacak bilgilerinizden faydalanıp notlarımı aldım. Benim için bulunmaz bir nimet oldu .. ![]() Paylaşımlarınızın devamını diliyorum. Ürünleriniz bereketli neşeniz bol olsun. Saygılar |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
|
Bu bahçede bayağıdır bir hareket göremiyoruz. Umarız oralarda bir tatsızlık yoktur. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaşadığımız bazı olumsuzluklar sebebiyle bir süredir forumdan uzak kaldım. Elimden geldiğince paylaşımlarıma devam edeceğim. İlginiz için teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
5 Haziran 2016' dan 75 gün önce yapılan Dilcikli İngiliz aşısı (Badem üzerine Kayısı) ![]() Yine aynı badem anacına aynı gün yapılmış 3 adet yarma aşının hiçbiri tutmamış. Bunlara aşıladığımız Şeftali ve Nektarin kalemleriydi. Alt kısımdan tekrar süren badem sürgünlerine Haziran sonu gibi göz aşısı yapılacak. Sağ ön taraftaki Bardak eriği de tutmuş. ![]() Çilekler kızarıyor. ![]() Böğürtlen çiçeklenmeye başlıyor. ![]() Sebze adalarımız ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
5 Haziran 2016' dan Kendilerine tahsis edilen bölgenin dışına yayılan naneleri kökleyerek buraya naklettik. Sol üstteki iki tane 30 gün, diğerleri 10 gün önce dikildiler. ![]() Tekerlek vagonların ortalarında Yıldız yumruları, etrafında muhtelif çiçekler (Kadife, Zinnia, Aster, Krizantem, Kına çiçeği) var. ![]() Asıl yerine dikilmeyi bekleyen sebze fideleri ![]() Cosmoslar bir tekerlek vagona 3 adet hesabıyla dikilecek. ![]() Kavun, Karpuz, Balkabağı dikimi için ocak hazırlığı ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
5 Haziran 2016' dan Geçen yıl tohumu ekilen Karanfil ikinci yılında ![]() Aslanağzı da ikinci yılında ![]() Ezan çiçeği de ikinci yılında, iki metre boylandı. ![]() Çok yıllık Phlox ![]() Haseki küpesinin ikinci yılındaki son dem çiçekleri (Gelecek sene de yeşerirse, ona da çok yıllık sertifikası vereceğiz.) ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın heyyamola, hoşgelmişsiniz. Yine herşey mükemmel maşallah; fakat zambak ve latinlerin renk uyumları ile beraber harika görünüyorlar, çok güzeller. Emeklerinize sağlık... |
|
|
|
![]() |
|
|