![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Tam bir şölen olmuş sayfanız.Zambaklar ayrı bir güzel olmuş.İçim açıldı,teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Sayın Heyyamola; Turuncu armut balkabağı tam bir armut şeklinde değil, Bazen kabakların bazıları... Bende de bu şekilde olabiliyordu. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
Ay uveeeez..... keske benim de olsa ![]() bir de gilaboru tohumdan cogaltilabiliyor mu merak ettigim bi konu |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohumdan kolayca yetişmiyor. Farklı yöntemler (soğuk katlama vs.) denenebilir. Kök sürgünlerinden ayırarak, daldırma veya havai daldırma yöntemiyle kolayca çoğaltılabilir. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
Sn. Heyyamola ahududulariniza nasil bir bakim ve besleme uyguluyorsunuz. Masallahlari var. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Özellikle ilk yılında sulamasına (mümkünse damla sulama) ve dikine büyümesi için desteklenmesine dikkat etmek gerekiyor. Eğer bitkiniz zayıf gelişiyorsa dikildiği yıl oluşan çiçekleri kopartın. Güz sonunda yanmış keçi veya koyun gübresi ilave edebilirsiniz. İkinci yılında yine sulama ve destek sağlamayı ihmal etmeyin. Bu yılda meyve verimi de başlayacaktır. Üçüncü yılında çok fazla kök sürgünü vermeye başlayacaktır. Bunları mutlaka uyku dönemindeyken söküp başka yerlere dikerek seyreltiniz. Kök sistemi iyice kuvvetlendiğinden, bu yıldan sonraki sürgünler fazla uzayacak ve desteklenmesi daha çetrefilli olacaktır. Hiç yeşil aksam budaması yapmıyorum. Sadece döngüsünü tamamlayan kurumuş dalları toprak seviyesinden kesiyorum. 5 sene boyunca da hiç ilaçlamadım. Özetlersek: Sulama:İlk iki yıl çok önemli, sonraki yıllar önemli Destekleme: İlk iki yıl önemli, sonrasında çok önemli Seyreltme: İkinci yıldan sonra önemli Gübreleme: Birinci yılın sonundan itibaren Bir metre arayla diktiğim 5 dalcığın, ikinci yılın sonundaki gelişimi ![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
30 Ekim 2016' dan 15 Mayıs'ta çiçeklenmiş haldeyken bahçeye dikilen ![]() Hint Krizantemleri ![]() İkinci parti ![]() Çiçeklerini ![]() Açıyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-03-2017
|
sayın heyyamola, bahçenizde bu sezon ne var ne yok? merakla bekliyoruz. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2017
|
Sn. heyyamola 2017 yılı için paylaşımlarınız olmamış bizi mahrum bırakmayın lütfen. Saygılar. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-02-2010
|
Sayın heyyamola, sizlere sağlık, sıhhat ve kolaylıklar diliyorum. Bahçeniz Malatya yolu üzerine yakın mı? Yakın ise Malatya'ya giderken ziyaret etmemiz mümkün mü? Bahçenizdeki paylaşımlara baktığımızda bahçenizin büyüklüğü sanki 3-5 dönüm gibi geliyor. Bu da sizin başarılı bir planlamanızdan kaynaklandığı ortaya çıkıyor. Sizlere ve sevdiklerinize nice seneler diliyorum. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaz başlangıcında bahçemiz
24 Haziran 2012' den Çiçeklik parselimizle devam ediyoruz. Çıtır gül, karanfil, zinnia ![]() Bordo kadife, bir dal da açıyor. ![]() Diğer dallarda da soluyor. ![]() Ebruli de her canlı gibi, ![]() Kaçınılmaz son'a doğru yaklaşıyor... ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaz başlangıcında bahçemiz
24 Haziran 2012' den Diğer çiçeklerimize de göz atalım. Bordo hüsnüyusuf, pembe karanfiller ![]() Pembe-beyaz hüsnüyusuf, çin karanfili, dahlia ![]() Gala (şekerim) ![]() Limonum ![]() Ebrulim ve kanaryam ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaz aylarında bahçemiz
23 Ağustos 2012' den Üzümsü yerleşkemizin görünümü... ![]() Başrolde böğürtlen !.. ![]() Çocukları büyütüyor, yaşlıları küçültüyor. (Sonuçta hepsi de gençleşiyor) ![]() Simsiyah olmadan koparmıyoruz. ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Hersey cok güzel. Bu kadar düzgün ve titiz calismaya ancak sapka cikartilir. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
24 Temmuz 2014' den Toplamda 3 kök böğürtlen var. ![]() Meyve salkımlarını tek-tek yukarı kaldırıp, yanıbaşlarında bulduğumuz uygun yerlere bağladık. ![]() Bol ışık alan, havadar alanlar istiyor. ![]() Çabalarımıza, ![]() Misliyle karşılık veriyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
27 Temmuz 2014' den Marbles biber çiçek açıp, meyve bağlıyor. ![]() Jalapeno ![]() Cirgalan ![]() Hazır fide olarak alınan oturak domatesler, ![]() 20 gün gecikmeyle, kızarmaya başlıyor. ![]() Düzenleyen heyyamola : 28-11-2014 saat 00:58 |
|
|
|
![]() |
|
|