View Single Post
Eski 27-11-2013, 22:08   #1092
heyyamola
Ağaç Dostu
 
heyyamola's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2009
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 2,544
17 Kasım 2013' den


Dalında unutulan gilaburu. Bir ay önce salkımlarını hasat etmiştik. Hasat sonrası 5 litrelik pet kavanozlarda (cam olursa daha iyi) su içinde ve serin bir yerde saklayacağız. Toplamda 8 sefer suyunu değiştirmek tavsiye ediliyor. Su değiştirme işlemi, önceleri 2-3 günde bir (ilk 3 sefer) sonrasında ise haftada bir yapılıyor. Hasat sonrası acımsı, kekremsi, buruk olan tadı, bu işlemden sonra nispeten kaybolup, hafif ekşimsi bir lezzete dönüyormuş.
Name:  DSCN9165.jpg
Views: 944
Size:  38.0 KB

Cimcime seni...
Name:  DSCN9167.jpg
Views: 955
Size:  33.6 KB

Arzuladığımız kompostluğu zaman darlığından bir türlü yapamadık. Hiç yoktan iyidir deyip, bir köşeyi kapattık. Ne bulduysak doldurduk içine. Yeter ki 3-6 ay içinde çürüyebilecek şekil ve özellikte olsun. Sadece 1/25 olması gereken azot/karbon oranını tutturmaya çalıştık. Diğer teorik bilgileri pratiğe döküp uygulama şansımız olmadı.
Name:  DSCN9185.jpg
Views: 909
Size:  70.2 KB


Düzenleyen heyyamola : 28-11-2013 saat 19:21
heyyamola Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön