![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
17 Kasım 2013' den Dalında unutulan gilaburu. Bir ay önce salkımlarını hasat etmiştik. Hasat sonrası 5 litrelik pet kavanozlarda (cam olursa daha iyi) su içinde ve serin bir yerde saklayacağız. Toplamda 8 sefer suyunu değiştirmek tavsiye ediliyor. Su değiştirme işlemi, önceleri 2-3 günde bir (ilk 3 sefer) sonrasında ise haftada bir yapılıyor. Hasat sonrası acımsı, kekremsi, buruk olan tadı, bu işlemden sonra nispeten kaybolup, hafif ekşimsi bir lezzete dönüyormuş. ![]() Cimcime seni... ![]() Arzuladığımız kompostluğu zaman darlığından bir türlü yapamadık. Hiç yoktan iyidir deyip, bir köşeyi kapattık. Ne bulduysak doldurduk içine. Yeter ki 3-6 ay içinde çürüyebilecek şekil ve özellikte olsun. Sadece 1/25 olması gereken azot/karbon oranını tutturmaya çalıştık. Diğer teorik bilgileri pratiğe döküp uygulama şansımız olmadı. ![]() Düzenleyen heyyamola : 28-11-2013 saat 19:21 |
![]() |
![]() ![]() |
|
|