Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak
Sonbaharda hasat ettiginiz domateslerin tadi yazin hasat ettiklerinize gore sizin icin nasil degisim gosteriyor? Daha eksi/asidik mi oluyorlar, daha tatli mi oluyorlar? Bir de meyve dokusunda degisim gozluyor musunuz?
|
Nasıl tarif etsem ki?.. Şu an aklıma usulüne uygun demlenmemiş çay misali geliyor. Sanki olgunlaşma sürecindeki zincirin, bazı halkaları eksik gibi...
Çeşitlere göre değişmekle birlikte, sanki asidik yöne bir kayma oluyor. Meyve dokusu daha sert ve az sulu..
Tabii ki bunlar ısıtmasız, kontrolsüz, alelade seramızda yetişen ürünler.. Bu dönemlerde haftada bir gün yanlarına uğrayabiliyoruz. Sulama, havalandıma gibi işlemleri bile haftada bir sefer yapabiliyoruz.
Yeri gelmişken sera içi ve dış ortam sıcaklık farkını paylaşayım.
Gündüz tam güneşte: Dış ortam
14 dereceyken, Sera içi
32 derece
Gece en düşük: Dış ortam
-3 dereceyken, Sera içi
2 derece