![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çeşitlere göre değişmekle birlikte, sanki asidik yöne bir kayma oluyor. Meyve dokusu daha sert ve az sulu.. Tabii ki bunlar ısıtmasız, kontrolsüz, alelade seramızda yetişen ürünler.. Bu dönemlerde haftada bir gün yanlarına uğrayabiliyoruz. Sulama, havalandıma gibi işlemleri bile haftada bir sefer yapabiliyoruz. Yeri gelmişken sera içi ve dış ortam sıcaklık farkını paylaşayım. Gündüz tam güneşte: Dış ortam 14 dereceyken, Sera içi 32 derece Gece en düşük: Dış ortam -3 dereceyken, Sera içi 2 derece Düzenleyen heyyamola : 15-12-2013 saat 19:07 Neden: Eksik harf ilavesi |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Aslinda verdiginiz sicakliga gore, kisin serada rahatca domates yetistirebiliyorsunuzdur, degil mi? Serayi da hep mevsimine uygun olan bitkiler icin mi kullaniyorsunuz? Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Seramızı başlangıçta tohumdan fide yetiştirme amaçlı planlamış, nihayetin de 3 x 6 = 18 metrekare olarak bitirmiştik. Genelde mevsimine uygun bitkiler yetiştiriyoruz. Kış sonuna doğru; ıspanak, turp, taze yeşil soğan, daha sonra; marul, tere, roka, bahar sonuna doğru da; biber, domates ve salatalığı, dönüşümlü olarak aynı yerde ekip-dikebiliyoruz. Bir ay önceden başladığımız ekim-dikim işleriyle, sonbaharda bir ay uzayan hasat sezonunu hesaplarsak; toplam da iki ay seranın katkısı oluyor. Yaz döneminde serada özellikle sırık yetiştirdiğimiz domates ve salatalıklarda ki verim artışı da cabası.. |
|
|
|
|
![]() |
|
|