agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni22105Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 29-11-2013, 22:34   #11
Ağaç Dostu
 
heyyamola's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2009
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 2,544
Galeri: 37
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Sonbaharda hasat ettiginiz domateslerin tadi yazin hasat ettiklerinize gore sizin icin nasil degisim gosteriyor? Daha eksi/asidik mi oluyorlar, daha tatli mi oluyorlar? Bir de meyve dokusunda degisim gozluyor musunuz?
Nasıl tarif etsem ki?.. Şu an aklıma usulüne uygun demlenmemiş çay misali geliyor. Sanki olgunlaşma sürecindeki zincirin, bazı halkaları eksik gibi...

Çeşitlere göre değişmekle birlikte, sanki asidik yöne bir kayma oluyor. Meyve dokusu daha sert ve az sulu..

Tabii ki bunlar ısıtmasız, kontrolsüz, alelade seramızda yetişen ürünler.. Bu dönemlerde haftada bir gün yanlarına uğrayabiliyoruz. Sulama, havalandıma gibi işlemleri bile haftada bir sefer yapabiliyoruz.

Yeri gelmişken sera içi ve dış ortam sıcaklık farkını paylaşayım.

Gündüz tam güneşte: Dış ortam 14 dereceyken, Sera içi 32 derece

Gece en düşük: Dış ortam -3 dereceyken, Sera içi 2 derece


Düzenleyen heyyamola : 15-12-2013 saat 18:07 Neden: Eksik harf ilavesi
heyyamola Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025