agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni185Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-02-2007, 22:34   #1
Ağaç Dostu

Açelya's Avatar

Giriş Tarihi: 04-02-2007
soğanlı bitkilerin açabilmesi için,taprağa çok derin dikilmemesi gerektigini biliyorum.

Açelya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2007, 15:57   #2
Ağaç Dostu

aysemelike's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2005
Galeri: 255
soğanlı bitkiler

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AÇELYA Mesajı Göster
soğanlı bitkilerin açabilmesi için,taprağa çok derin dikilmemesi gerektigini biliyorum.
Soğanlı bitkiler bahçeye ekiliyorlarsa soğan büyüklüğünün iki-üç misli derine ekilmelidirler. Eğer saksıda yetiştirileceklerse soğan uçu yarım cm yüzeyden görünecek şekilde ekilmelidirler.
Çiçekler açtığında zengin bir görüntü isteniyorsa birbirine değmeyeyecek yakınlıkta dikilebilirler ama normalde çoğalmalarına yer bırakmak için en az soğan çapının iki misli aralıklarla dikilmelidirler.
Soğan renginden, diğer arkadaşlarında belirttiği gibi, çiçeğin rengi anlaşılabilir.Genelde koyu renk soğanlar mavi, mor, kırmızı, koyu pembe gibi renklere, açık renk soğanlar sarı, açık pembe, beyaz gibi çiçek renklerine sahiptir.
Dileyenler için lale ve sümbül yetiştirmekle ilgili iki amatör yazımı www.blogcu.com/aysemelike sayfasında bulabilirsiniz.
Selamlarımla.

aysemelike Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2007, 12:36   #3
Ağaç Dostu

çiçeksever's Avatar

Giriş Tarihi: 09-06-2006
Galeri: 14
Wink

benim aldığım sümbüllerin 1 hafta sonra çiçekleri soldu.Bunların çiçekleri bu kadar az mı duruyor.Geçen sene pazarda Haziran ayında çiçekli sümbül gördüm. Bu sene içinde benim sümbüllerim bir daha açar mı?

çiçeksever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2007, 14:38   #4
Ağaç Dostu

aysemelike's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2005
Galeri: 255
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çiçeksever Mesajı Göster
benim aldığım sümbüllerin 1 hafta sonra çiçekleri soldu.Bunların çiçekleri bu kadar az mı duruyor.Geçen sene pazarda Haziran ayında çiçekli sümbül gördüm. Bu sene içinde benim sümbüllerim bir daha açar mı?
Sümbüllerin ömrü kısadır, ama bahçeye ektiğinizde **** evde yetiştirdiğinizde serin ortamda iseler tam açmış halleri 3 haftaya kadar dayanabiliyor. Siz muhtemelen zaten açmış bir sümbülü ömrünün sonundayken yakalamışsınız.
Sümbül ve çoğu soğanlı bitki sadece birkez çiçek veririler. Bu yıl yeniden açması olanaksız, bazen aynı soğandan biri önce, biri onu hemen takip edecek şekilde peş peşe iki çiçek çıktığı oluyor.Yani bu sene sizin çiçeğin açması imkansız. Onu saksısı ile birlikte yeşil yaprakları solana kadar sulayarak serin bir yerde koruyun, sonra karanlık bir yere koyup sonbaharda yeniden sulamaya başlayın ve soğukta muhafaza edin, ocak ayı civarında yeni bir çiçeğiniz olacaktır..
Haziranda gördüğünüz sümbülü muhtemelen serin bir ortamda (belki yüksek bir irtifada, **** soğuk seralarda aldatarak) yetiştirmiş ve pazara getirmiş olabilirler.
Selamlarımla.
Not: www.blogcu.com/aysemelike adresinde sepette ve vazoda ev içi sümbül yetiştirmekle ilgili bir yazım olacaktı belki okumak istersiniz....

çiğdem42 beğendi.
aysemelike Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025