![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2006
|
bilgi için teşekkürler Todor bey.bir dahaki seneye kısmetse söylediklerinize dikkat edip dikerim bakalım sonuç nasıl olucak.yalnız şöyle bir şey gözlemledim bir kaç gün önce açan beyaz renkli sümbülüm artık açık pembe ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Ağaç Dostu
|
soğanlı bitkiler
Alıntı:
Çiçekler açtığında zengin bir görüntü isteniyorsa birbirine değmeyeyecek yakınlıkta dikilebilirler ama normalde çoğalmalarına yer bırakmak için en az soğan çapının iki misli aralıklarla dikilmelidirler. Soğan renginden, diğer arkadaşlarında belirttiği gibi, çiçeğin rengi anlaşılabilir.Genelde koyu renk soğanlar mavi, mor, kırmızı, koyu pembe gibi renklere, açık renk soğanlar sarı, açık pembe, beyaz gibi çiçek renklerine sahiptir. Dileyenler için lale ve sümbül yetiştirmekle ilgili iki amatör yazımı www.blogcu.com/aysemelike sayfasında bulabilirsiniz. Selamlarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
|
![]() benim aldığım sümbüllerin 1 hafta sonra çiçekleri soldu.Bunların çiçekleri bu kadar az mı duruyor.Geçen sene pazarda Haziran ayında çiçekli sümbül gördüm. Bu sene içinde benim sümbüllerim bir daha açar mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sümbül ve çoğu soğanlı bitki sadece birkez çiçek veririler. Bu yıl yeniden açması olanaksız, bazen aynı soğandan biri önce, biri onu hemen takip edecek şekilde peş peşe iki çiçek çıktığı oluyor.Yani bu sene sizin çiçeğin açması imkansız. Onu saksısı ile birlikte yeşil yaprakları solana kadar sulayarak serin bir yerde koruyun, sonra karanlık bir yere koyup sonbaharda yeniden sulamaya başlayın ve soğukta muhafaza edin, ocak ayı civarında yeni bir çiçeğiniz olacaktır.. Haziranda gördüğünüz sümbülü muhtemelen serin bir ortamda (belki yüksek bir irtifada, **** soğuk seralarda aldatarak) yetiştirmiş ve pazara getirmiş olabilirler. Selamlarımla. Not: www.blogcu.com/aysemelike adresinde sepette ve vazoda ev içi sümbül yetiştirmekle ilgili bir yazım olacaktı belki okumak istersiniz.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
doğasever
Giriş Tarihi: 17-02-2007
|
![]() 2 hafta önce bir çiçek marketinden yeni filizlenen bir sümbül aldım. bu sümbülü iki kalonşe ile birlikte uygun büyüklükte bir saksıya birlikte ektim (sümbül ortada). dikim derinliğine ve diğer iki çiçekle olan mesafesine dikkat ettim. ancak dikimden bir hafta sonra sümbülümün en dış çeperindeki yaprağında ve çiçeğinde renk koyulaşması ve çürüme ile karşılaştım. çok üzüldüm ![]() kalonşelerim çok mutlu... umarım sümbülüm de öyle olacak ... teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çürümenin rengini görmeden birşey söylemek zor. Bazen marketlerden alınan soğanlar dıştan iyi görünseler bile içten küflenmiş, **** çürümüş olabiliyorlar. Bir olasılık da köklenmeye çalıştığı için biraz güç kaybettiğinden size çürüyor gibi gelmişde olabilir. En iyisi gözleyerek bekleyin. Aşırı su vermeyin, toprak hafifi nemli kalsın yeter. Ama kış soğanlı bitkileri tıpkı "zamansız öten horozun kesilmesi" gibi zamansız ve sıcak ortamlarda pek iyi sonuçlar vermeyebilirler, bu nednele kendiniz de çok üzmeyin. selamlarımla.. Melike |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaçsever
|
benimde sumbullerle ilgili bazi problemlerim var. yeni alinmis soganlar genelde misir kocani gibi acarlardı. bu sene aldiklarim yaklasik 10ar tane cicek acti. kum bulamadıgımdan topragi midye kirigiyla karistirdim acaba midye kiriklari topragin dengesini bozmus olabilirmi. son derece saglikli gorunuyorlar belkide az cicek acan bir cinstir kim bilir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
doğasever
|
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Yeni Üye
|
soğan dikmek için kasımı mı bekleyeyim?
Merhaba, Elimde 15 adet lale soğanı var. Şu anda dikmek uygun olmaz, di mi? Taa Kasım'a kadar bekleyecek miyim? Selamlar, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Yine de uzman görüşlerini bekleyelim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bunlardan bu sene daha fazlasını bekleyemezsiniz ne yazıkki, çiçek biraz daha büyür ama az gelişmişler. Çürümeden kastetdiğiniz soğanların koyulaşmış dış kenarları ise bu çürüme değil, endişe etmeyin. Bu soğanların çiçeği geçer geçmez hemen çiçek sapından kesin, biraz toprak ekleyin, yapraklar sararana kadar sulayın. Sonra saksıyı serin loş bir yere bırakıp, gelecek ekimden itibaren dışarı soğuğa atıp, toprağını nemli tutacak kadar sulamaya başlayın. Bence gelecek yıl daha güzel çiçekleriniz olcak... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İstanbulda oturuyorsanız dikmemenizde fayda var, soğanlarınız büyük ihtimalle çürür. Afyondan çiçeksever haklı, Afyonda ekilebilir çünkü orası bahar sonuna kadar en azından geceleri ayaz. Ama istanbul bu yıl görse görse birkaç gün soğuk görecek, laleler ise soğanları soğuk görmeden istenilen nitelikte çiçeklenemezler. Yinede derseniz ki beklemek istemiyorum, neden olmasın, bir deneyin bakalım, bize de tecrübe olsun, bakarsınız gelmeyen kış gelir ve haziranda sizin laleleriniz açar... Karar sizin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2007
|
Merhaba, Ben burada mı sormam uygun olur bilemiyorum ama genelde dağlarda karların arasında yetişen ve İstanbul da çok nadir gördüğüm Kardelen hakkında bilgisi olan arkadaşlar var mı sormak istiyorum. Ben bir defasında yurt dışından getirdiğim kardelen soğanlarımı yetiştirmeye çalıştım ama maalesef öldüler.Hatta çürüttüm onları istemeden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama yetiştirilmesi konusunda diğer soğanlı bitkilerden farkı şu: kardelenleri kuru soğanından yetiştirmek çok zor, genelde hızla çürüyorlar. Çiçeği geçtikten sonra yeşil yaprakları ile birlikte soğanını sökerek yeni yerine ekmelisiniz. Bu en garantili ve uygun olanı.... Ben 4-5 yıl önce mart ayında İstanbul Belgrad ormanlarından sadece 3 soğanı yaprakları ile sökmüş ve bir plastik bardakta Denizli ye taşımıştım. Şimdi bahçemde bir koca küme kardelenim var. İstanbulda çok nadir görmeniz şaşırtıcı çünkü şubt-mart ayında Belgrad ormanları sanki bir kardelen tarlasıdır. Ayrıca bu cins galanthus bizanticus (doğru yazdığımdan emin değilim) (yani bizans kardeleni..)olarak da isimlendirilmiştir. Selamlarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
doğasever
|
![]() merhabalar, bu yıl ilk kez sümbül yetiştirmeye heveslendim ve aldığım ilk iki soğanımı çeşitli nedenlerden ötürü çiçeklerini göremeden yitirdim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
Bauhaustan calla, canna ve dicentra spectabilis soğanları aldım. Fakat şu anda bu soğanlı bitkilerin ekim zamanı mıdır, bunu bilmiyorum. Toprağa geçirmem sorun olur mu? Yoksa bekleteyim mi bir sonraki sezona. Bir de ekim yapacaksam ne kadar derine ve nasıl bir ekim yapmam iyi olur? Bu bitkiler hakkında biraz yardım lütfen... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2006
|
Alıntı:
okumanızı tavsiye edebilirim gerekli bilgiler mevcut. Dicentra spectabilis içinde şöyle bir sayfa var http://bahcevan.com/?p=24 Daha geniş bilgi için uzmanlarımız yardımcı olurlar sanıyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Aysemelike önerin için çok sağol. Ayrıca bir arkadaşımdan rica etmiştim bana kardelen bulmuş soğanları ile birlikte ve işallah yarın akşam elime geçecek.Sabırsızlıkla bekliyorum. Ama öncelikle ölmemeleri için ne yapmam gerek.Hemen toprağa ekince sulayıp balkona koysam uygun olur herhalde. Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar, Arb sağol linkleri okudum. Fakat dicentra(kanayan kalp) hakkında pek bilgi bulamadım. Ekim zamanı, yöntemi nasıl olmalı. Saksıya mı veya toprağa mı eksem daha iyi olur? Bu konularda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Teşekkürler... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
|
http://www.anadolutohum.com/mgs/urun.../ana_sogan.htm bu adreste soğanlı bitkiler tanıtılmış |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
Benim her yıl Bauhaustan aldığım yıldız soğanları (Anadolu tohumculuk) çok güzel yetişip,bol çiçek açıyorlar.Tavsiye ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Selam arkadaşlar ellerinize sağlık o kadar güzel ki çiçekleriniz. Bende de var bir sürü sümbül bir türlü koyamadım resimlerini buraya.. Ayrıca kardelenlerim bu akşam işallah elime geçecek öldürmeden onları ekeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|