View Single Post
Eski 22-02-2007, 13:38   #94
aysemelike
Ağaç Dostu

aysemelike's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2005
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çiçeksever Mesajı Göster
benim aldığım sümbüllerin 1 hafta sonra çiçekleri soldu.Bunların çiçekleri bu kadar az mı duruyor.Geçen sene pazarda Haziran ayında çiçekli sümbül gördüm. Bu sene içinde benim sümbüllerim bir daha açar mı?
Sümbüllerin ömrü kısadır, ama bahçeye ektiğinizde **** evde yetiştirdiğinizde serin ortamda iseler tam açmış halleri 3 haftaya kadar dayanabiliyor. Siz muhtemelen zaten açmış bir sümbülü ömrünün sonundayken yakalamışsınız.
Sümbül ve çoğu soğanlı bitki sadece birkez çiçek veririler. Bu yıl yeniden açması olanaksız, bazen aynı soğandan biri önce, biri onu hemen takip edecek şekilde peş peşe iki çiçek çıktığı oluyor.Yani bu sene sizin çiçeğin açması imkansız. Onu saksısı ile birlikte yeşil yaprakları solana kadar sulayarak serin bir yerde koruyun, sonra karanlık bir yere koyup sonbaharda yeniden sulamaya başlayın ve soğukta muhafaza edin, ocak ayı civarında yeni bir çiçeğiniz olacaktır..
Haziranda gördüğünüz sümbülü muhtemelen serin bir ortamda (belki yüksek bir irtifada, **** soğuk seralarda aldatarak) yetiştirmiş ve pazara getirmiş olabilirler.
Selamlarımla.
Not: www.blogcu.com/aysemelike adresinde sepette ve vazoda ev içi sümbül yetiştirmekle ilgili bir yazım olacaktı belki okumak istersiniz....

aysemelike Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön