![]() |
|
![]() |
#151 |
doğasever
Giriş Tarihi: 17-02-2007
|
![]() Tulipa tarda'larımın soğanları fotoğrafta görüldüğü şekilde çifter çifter yavrulamaya başladı (yani ben öyle zannediyorum...). düzenli sulamaya devam ediyorum.yapmam gereken başka bir şey var mı acaba? soğancıklar ana soğandan kendileri mi ayrılırlar yoksa benim müdahale etmem gerekecek mi? yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden çok teşekkürler... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2006
|
Soğanlarınızın yavrularını anaçtan hemen bu sene ayırmayın.Biraz daha gelişsin,ikinci **** üçüncü sene ayırmanızda fayda var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2007
|
Merhaba, soğanlı bitkiler gerçekten çok güzel açıyor. 2 gün önce ak zambak olduğunu söyledikleri soğan verdiler. Ve hemen işe koyulup saksıya ektim. Üst kısmından 5-7 cm kadar yeşil beyaz arası çimlenmiş halde geldi. Sanırım uzun süre poşette kalınca çimlenmeye başlamış, ve poşetin içinde sıkışıp dik değilde yatay pozisyonda büyüme göstermiş. Zambak soğanları dik ekilir diye bilsemde, karar veremedim. Çimlenen kısmı hafif dik olacak şekilde ekince soğan hafif yamuk oldu. Acaba çıkarıp tekrar dikmeli miyim? Yardımlarınızı bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2007
|
Bütün bitkiler ışığa doğru yönelir eğer estetik olarak sizi rahatsız etmiyor sa tekrar çıkartıp dikmenize gerek yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-02-2007
|
Soğan kökler bibirinden ayrılmalı mı?
Merhaba, Yaklaşık 1969-1970 senesinden beri yaşayan adının ne olduğunu tam olarak bilmediğim fakat çiğdem olduğunu tahmin ettiğim bu bitki en son 5-6 sene evvel çiçek açtı.Soğanlı bitkilerin kışın yani yaprakları olmadığı zaman sulanması gerektiğini yeni öğrendiğimden bu kış sürekli suladım.Bu sene çiçek açmasını çok istiyorum.Şu anda yaklaşık 10 belkide daha fazla kök olduğunu gördüm ,tüm bunlar çapı 15 cm.lik bir saksıda.Bunları birbirinden ayırmalımıyım,daha geniş hatta ayrı ayrı saksılara dikmelimiyim yoksa bu kadar yapraklandıktan sonra hiç ellememekmi doğru olur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-02-2007
|
Teşekkürler arb 73, Aslında benim çiçeğim pembe yapraklarıda daha ince ve sivrice,ayrıca yeşil yapraklarıda daha çimenimsi yani şekil olarak bunlar gibi fakat daha yumuşaklar.Neredeyse 2 gündür nette tüm soğanlı bitkileri gezdim fakat aynısını bulamadım en benzer çiğdem ve safran olduğundan onlardan biri olduğunu düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu.
|
merhaba, Bu sene balkon için bir kaç soğan nergis ve zambak aldım.Çiçekler geçtikten sonra sapların tepesinde aşağıdaki fotoğrafta görülen göbekler kaldı. Hep soğandan çoğalır deniliyor ama bu tepe kısımların içi tohuma, çekirdeğe benzer bir yapıda.Bunlardan kurutup çoğaltmak mümkün olmaz mı merak ediyorum? ![]() Selamlar, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
|
Soğanlı bitkim biraz daha boy attı, ak zambak olması için dua ediyorum. Şu haliyle emin olamıyorum, tanıyan olabilir diye resim ekledim. Umarım ak zambak çıkar. Soğanı sarımsak gibi beyaz ama dışını kaplayan zar yoktu ve birbirini kaplayan pullardan oluşuyordu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
|
Tarif ettiğiniz zambak soğanı.İnşallah kokulu olan cinsindendir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkilerin çiçeklerinin hafif solmaya başlayınca üzerlerinden alınması onların daha çok çiçek vermesini böylece çiçekli ömürlerinin uzamasını sağlamaktadır. Soğanlı bitkilerde ise tohuma bırakmak soğanın zayıflamasına ve bir sonraki yıl ya çiçek açmamasına **** zayıf çiçeklenmesine yol açar. Eğer tohum istiyorsanız tohuma giden soğanlı bitkinizin ertesi yıl çiçeklenmede sorun yaşayacağını hesaba katmalısınız. Ayrıca soğanlı bitkiler tohumla üretildiklerinde çiçeklenmeleri türüne göre 3-7 yıl arasında olmaktadır. Bu nedenle soğanlı bitkiler çiçekleri solar solmaz temizlenip, besin verilip sulanırlar ki hem soğan yavrulaması dolayısı ile çoğaltılma olasılıkları artsın hemde çiçekleri kalitesini korusun. Melike Şahiner |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaçsever
|
21 nisan cumartesi 07.00 de ve 22 nisan pazar 05.00(sabaha karsi) te Business Chanel da, Alexandre Dumas nin cok sevdigimiz romanindan uyarlanan Siyah Lale(1964)(La Tulipe Noire) adli filmi izleyebiliriz. konudan biraz saptiysam affiniza siginiyorum... http://www.businesschannel.tv/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Sayın Mine Pakkaner
Verdiğiniz bilgiler çok faydalı..Ayrıca agaclar.net ten bu konuda büyük ölçüde faydalandım. Teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar; Yaklaşık 2 ay önce koçtaştan aldığım lilyum soğanları beni hayal kırıklığına uğrattı. Nedenini ve ne yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum. *Lilyumların hepsi balkonda duruyorlar. * Golden splendour türü olan çok fazla boylandı, bunun nedeni nedir? *Normal bir şekilde tomurcuklandı fakat dün baktığımda tomurcuklarda dipten kuruma başlamıştı. Şimdiden sonra kurtarmam sanırım mümkün değil, fakat soğanı seneye ekmek için ne yapmalıyım? Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda diğer lilyumlarım asiatic yellow türü. Golden splendour la aynı zamanda alınıp aynı zamanda ekildiler. İkisi de aynı saksıdalar ve gelişme, boylanma sürelerini birlikte tamamlayıp, birlikte tomurcuk verdiler. Balkonda duruyorlar. balkonumuz akşama kadar güneş ışığını alıyor. *Fakat birisi tomurcuklarını dökmeye başladı. Tepesinde sadece tek tomurcuğu kaldı. Bunun nedenini merak ediyorum? *Asiatic yellowlar Golden splendoura göre daha kısalar, bunun nedeni çeşitlerinin farklı olması mı? Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
cankurtuluş
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
lilium
Merhaba; Bence boy farklılığı türlerinin farklı oluşundan.Benim liliumlarımda sizinkilerden farklı gövde ve yaprak kalınlığı bakımından.Aldığım kutuda latince ismi yoktu.Sadece kokulu oryantal karışık lilium yazıyordu.Tomurcuklarının dökülmesine gelince aynı şey benim gardenyamda oldu hemde 1yıl boyunca.Kendiliğinden geçti.Şu anda tomurcukları ilk defa yarı açmış durumda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Selamlar; Sizinkiler bayağı farklı bir tür olmalı, yaprakları çok az benziyor. Gardenyada çok sık görülen bir durum tomurcuk dökülmesi, sulamayla ilgili. Gardenya konusuna http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=2711&page=3 bir bak istersen. Lilyumlarda pek sık karşılaşılmazmış, bende bu yüzden nedenini merak ediyorum. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
cankurtuluş
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Alıntı:
İyi şanslar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim liliumlar o kadar tomurcuk dökmelerine karşın sonunda açtılar ![]() Dediğiniz gibiler mi ? Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
soğanlı bitkiler
Değerli arkadaşlar bahçeme Canna,Frezya ve Dahlia soğanları gömdüm,yaprakları geçtikten sonra toprakta çoğalmaları düşüncesi ile yerlerinden oynatmak istemiyorum.Bir mahsuru olurmu illaki topraktan çıkarmalımıyım yardımcı olursanız sevinirim,selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dahliaları ise ilkbaharda filizlendikten sonra dikkatle çıkartıp,birkaç yerden filizlenenleri bölerek çoğalttıktan sonra gübrelenmiş ocaklara tekrar dikmek gerekiyor. Frezyaların da çıkartılması gerektiğini sanıyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |