![]() |
|
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
|
Lilium martagon diye adlandırılan zambağın almanca'da "Türkenbund" = türk bağı(bağlamak) olarak anıldığını eklemek isterim ![]() (1413–1421)). İngilizce'dede yine aynı nedenlerden dolayı "Turk's cap lily" diye anılıyor ![]() Bir zamanlar biz avrupalıları çok etkilemişiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da benim zambaklarım http://i193.photobucket.com/albums/z...mi46/ev9-1.jpg http://i193.photobucket.com/albums/z293/sami46/ev7.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
|
Hiç bir özel bakıma ihtiyaçları yok.Hatta bazen on gün sulanmadıkları oluyor.Yarı gölge bir ortamdalar.Evin gölgesini ve koruntusunu alıyorlar.Senede bir bir miktar koyun gübresi veriyorum.Kışın da dışarıdalar.Çok soğuklarda yapraklar donup kuruyorlar.Marttan itibaren de tekrar yeşeriyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2006
|
Her renginden birer tane aldım... Soğanlı diye de telkinde bulunuldu... Hatta beylaz olanı bozulmak üzere idi, soğanı nasıl seneye tekrar açar diye aldım... Çiçekler bitince baktım ki, ne soğan ne bir şey... Meğer bu çiçekler soğansızmış... Bildiğimiz köklü çiçek... Açıkçası kandırıldım... Neymiş? Para ile satın alınamayan tek şek TECRÜBE... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2006
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin için yeni bir tecrübe... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
|
Evet bunlar amarallis **** hiperastrumlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
|
Sayın aysemelike ranunculusların kibrit çöpü kalınlığında saçak köke benzer yumruları var.Bu yumruları da pakette satılırken gördüm.Saksıda aldığım hiçbir ranunculus ta yumru oluşmadı ve hemen kurudular. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne yazıkki bazen seralarda özelliklede çiçeklenmesi arttırılarak üretilmiş bazı benim "fabrikasyon üretilmiş " diye adlandırdığım çiçeklerde ev ortamına getirildiklerinde başlangıçtaki güzellliklerine rağmen hızlı bir kuruma görülebiliyor. Bu ani ısı, ışık değişikliğinden oluyor genelde. sanırım sizin çiçeğinizde bu nedenle kök geliştiremeden kurudu.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2006
|
Bu işler başlı başına ihtisas isteyen şeyler.. En iyisi çiçek yetiştiren bir yere kapağı atmak sanırım... O güzelim çiçekleri görünce insanın deliresi geliyor, şu çiçekler güneş falan isteme yatak odasını daha çiçekler ile dolduracağım ya... Biliyorum ben rahatsızım... ![]() Konu neydi? * * * Tamam çiçekler kendilerine has ışık, ısı ortamını isterler, ancak hormon hiç mi yok? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Ağaç Dostu
|
Düzeltme için teşekkürler.Ben soğanlı bitkileri genelde zambak olarak tanımlıyor idim.****** yanlış bir tanımlama. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
cankurtuluş
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Lilium
İlk liliumum açtı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2006
|
Mis zambağından başka kokulu olana rastlamadım.Acaba gerçekten kokulu olan başka bir çeşit varmıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
Benim gördüğüm kadarıyla bu pembemsi zambaklardan başka büyük beyaz renkli çok keskin kokulu zambak türüde var kazablanka sanırsam o da mis zambak mıdır acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-05-2007
|
Merhaba Ben Nida.ankarada Yaşiyorum.bir şey Sormak Istiyorum Bahçeme Mart Ayinda Diktiğim Yildiz çiçeği Yumrularinda 4 Tanesi çikti.30 Cm Kadar Büyüdü Ama Yaklaşik 10-12 Tanesinde Hiç Bir Filizlenme Belirtisi Yok.acaba Daha Filizlenebilirlermi.yoksa Artik öldülermi.bana Cevap Verebilirmisiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar Nida Hanım; 3 ay olmuş, çoktan çıkmaları lazımdı. Yumrular çürümüş olabilir, hafifçe eşeleyip diplerini kontrol edin. Ayrıca sizi http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1669 buraya davet ediyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaçsever
|
Teşekkür Ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaçsever
|
Aynı zamanda, yazımın türkçenin doğru kullanımına uymadığı için özür dilerim. Siz, dikkatimi çekmeseydiniz, farkında bile değildim. Onun için ayrıca teşekkür ederim. Düzenleyen NİDA : 13-06-2007 saat 08:26 Neden: sitenin büyük harf ve noktalı harflere duyarlılığının farkı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|