View Single Post
Eski 16-01-2007, 09:13   #63
aysemelike
Ağaç Dostu

aysemelike's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2005
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mecegh Mesajı Göster
Selamlar,

Geçen sene suda yetişen lale adı altında laleler almıştım ama ne yazık ki filizlenmek yerine çürümeye ve küflenmeye başladılar. Ben de hemen çıkarıp karanlık bi yerde kurumaya bıraktım acaba bu sene toprağa diksem bi sonuç verir mi? Ne dersiniz. Gerçi denemeye değer zaten sanırım

Bunlarda yine suda da büyütülebilen adını tam bilmediğim soğanlı bir çiçek. Gerçekten de açtığında çok güzeldi.Toplamda 5 çiçek açtı ve yaklaşık bir ay onu seyretme fırsatını tanıdı bize.

Eklenti 3748

Eklenti 3749
Merhabalar,
Resmini verdiğiniz bu soğanlı çiçeğin adı "amarillis" bazıları hiperastrum olduğunu söylese de ikisi farklı cinslerdir. Amarillis dış oratma dayanıksızdır. Hiperastrumlar ise bizde bazılarının yer zambağı dediği dış ortama dayanıklı bir türdür. Amarillis ler 5-6 çiçek açarlar, çok çeşitli renkleri vardır. Eğer sakladığınız kuru soğanı çürümedi ise soğanın bir misli büyüklükteki bir saksıya, soğanın 1-2 cmsi görünecek şekilde gömün ve toprağını nemli tutarak oda ortamında ışıklı bir yerde bekletin, çiçek açacaktır. yaprakları tamamen solduğunda soğanı çıkartıp, temizleyin , kökleri kısaltıp tekrar serin yerde saklayın. Her yıl bu yöntemle açtırabilirsiniz. İdeal ekim zamanı ekim-kasım aylarıdır.
Kolay gelsin....
Size bir sonraki mesaj ile benim yetiştiklerimin fotoğraflarını yollayacağım.....

aysemelike Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön