View Single Post
Eski 17-01-2007, 13:47   #66
aysemelike
Ağaç Dostu

aysemelike's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2005
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi samowan Mesajı Göster
genelde cicek solduktan sonra tohuma kacmamasi icin sapindan kesilmesi gerektigi soyleniyor. bunun sebebi nedir. ben hic kesmem cicekleri ,gecen yaz sumbullerimden biri tohum vermisti onun disinda da tohum alamadim... birde black hero sogani satan bir yere denk geldiniz mi hic veya yetistirdiniz mi?

Bitkilerin çiçeklerinin hafif solmaya başlayınca üzerlerinden alınması onların daha çok çiçek vermesini böylece çiçekli ömürlerinin uzamasını sağlamaktadır.
Soğanlı bitkilerde ise tohuma bırakmak soğanın zayıflamasına ve bir sonraki yıl ya çiçek açmamasına **** zayıf çiçeklenmesine yol açar. Eğer tohum istiyorsanız tohuma giden soğanlı bitkinizin ertesi yıl çiçeklenmede sorun yaşayacağını hesaba katmalısınız. Ayrıca soğanlı bitkiler tohumla üretildiklerinde çiçeklenmeleri türüne göre 3-7 yıl arasında olmaktadır. Bu nedenle soğanlı bitkiler çiçekleri solar solmaz temizlenip, besin verilip sulanırlar ki hem soğan yavrulaması dolayısı ile çoğaltılma olasılıkları artsın hemde çiçekleri kalitesini korusun.
Black hero adı ile bir soğana denk gelmedim hiç. Yurtdışında soğanlı bitkiler hep yetiştirenlerin verdiği isimler ile anılıyorlar belki sizin kastetdiğiniz "black magic" dir. Bilemiyorum. En güzeli çiçek rengi, sap boyu vs gibi özellikleri ile tanımlamanız belki aynı çiçekten bahsediyoruzdur!!!!
Umarım yardımcı olur.
Selamlarımla.....

aysemelike Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön