![]() |
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Muscarileri diktim. Buzdolabında bekletemedim malesef. Ama çimlendiler. Umarım çiçeklenirler. |
||
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
Buket hanım sizin nergisler resmen tomurcuk atmış benimkisi daha yeni yapragını çıkartırken rengi beyazımsı uçları daha yeni topraktan çıkıyolar. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim "Aşı Nergislerim" de (Bir de Kıbrıs'ın Yerli Nergislerin'den var onlar bol yeşil yaprak verdi ama çiçek yok.) sizin dediğiniz gibi. Yarına onların da fotoğrafını eklerim. Burada gördükleriniz daffodil dediğimiz tür. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Aslında daffodil dediğiniz nergisin yani Narcissus un ingilizcesinden başka birşey değil.Tıpkı foxglove ingilizcesi Digitalis latincesi yüzük otu türkçesi... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Negisleri aldığımda paketlerinde "Narcissius" yazıyordu bunlarda ise "Daffodile" yazıyordu. Farklarını bilmiyorum ama bence ikisi birbirinden farklı. Kıbrıs'ta biz nergis'i aynen kullanıyoruz, ancak dafodil'lere bazılarının şeklinden dolayı "Fincan Tabağı" dediğini de biliyorum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-03-2008
|
Merhaba ben yeni üye oldum Muğla Fethiyede oturuyorum ve büyük bir bahçem var. Birçok ağaç ve çiçeklerim var bahçemde çok fazla miktarda sümbülteber var. bu sitede ilgilenen birçok arkadaş gördüm. ben de hobi olarak yetiştiriyorum. ama şimdi çok fazla soğanım oldu, bunları isteyenlere satabilirim |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Özelinize ne kadar diye yazmıştım ama bir cevap alamadım? |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-07-2007
|
Asyalale Yazlik çiçek Soğanlari
Sayın Müşterilerimiz, Yazlık Çiçek soğanları satışlarımız başlamıştır.Yazlık ürünlerimizde Perakende satışımız bulunmamaktadır.Nisan ayının ilk haftasından itibaren Türkiye geneli BİM marketlerinden alabilirsiniz.Amatör bahçecilik için kampanyalı ürünümüz ''Piramid kutusu ''sitemize eklenmiştir.Siparişlerinizi Mail **** fax yoluyla gönderebilirsiniz. ASYALALE www.asyalale.com |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() Asyalale, perakende olarak da satışa sunduğu bir set yapmış, içinde; 2 adet zambak pembe beyaz renkli 12/14 kalibreli 2 adet zambak beyaz renkli 14/16 kalibreli 1 adet yıldız mor renkli 1 adet gala çiçeği sarı renkli 12/14 kalibreli 35 adet anemon dağ lalesi karışık renkli 3/4 kalibreli 19 adet frezya karışık renkli 4/5 kalibreli 20 adet glayör pembe renkli 10/12 kalibreli 20 adet glayör beyaz rekli 10/12 kalibreli soğanı var, fiyatı 20ytl+kdv+kargo bedeli.Yurtiçi kargo ile ödemeli gönderiliyor ve ürün bedelini de kargoya ödeyebiliyorsunuz.Ayrıca 5 set alıp 4 set fiyatı ödeme gibi de bir kampanyası var ![]() Sayfası da şurada. Ben internet sitelerindeki sipariş formunu doldurup gönderdim.Setleri de mart sonu gibi göndereceklermiş. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Güler hanım; beğendiğinize çok sevindim. Siz sorunca, çıkıp kokladım. Yok denecek kadar az bir kokuları var. Bunlar nergis gibi kokmuyor. Bu görüntü ile bir de koksalardı sanırım bir o kadar daha muhteşem olacaklardı. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Sevgili MSaygın Teşekkürler. Güzel bir haber. ![]() Takip edelim. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Hımmm. Adabayrakoğlu çok güzeller. ![]() Nergis de koku var mı? Bendeki kokmuyor. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-02-2007
|
ıkı senedr bende de nergıs soğanı var ama acmıyolar Neden olabilirki? Boyları uzun yapraklar cıkıyor ama çiçek yok. Ve soğanları öyle yarısı dışarda kalacak şekildemi dikmeliyim |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok sağlıklı ve güzel görünüyor. Sanırım türü öyle. Bende de buna benzeyen bir tür var. Saplar uzun, çiçek daha iri. Yarın fotograflamaya çalışırım. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nergisler normal gözüküyor. Zaten nergisler doğadada yarı ışık alan yerlerde yetişiyor. Selamlar... |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
) Şu anda sabah güneşi ile birlikte akşam üzerine kadar güneş görüyorlar. Diğer soğanlı çiçeklerimde de hafiften hareketlemeler var. Ama daffodiller erkenci oldular. Yerli nergislerim hiç açmadı, çiçekciden aldığım aşılı nergisler ise topraktan henüz uç vermeye başladılar. Bakalım onlardan da ayni güzel verimi alabilecekmiyim? |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-07-2006
|
*** ben ankarada oturuyorum ve kasım aralık arasında 5 buyuk saksı bırcok turden sogan ekmıstım kısın donmasınlar dıye ustlerıne gazete kagıdı koydum (kısın topragın ustu semserttı )sadece 2 tanesinde hareketlenme var dıgerlerını bıraz eseleyıp baktım tık yok sızce gecmı ekmısım donmus olabılırlermı bundan sonra cıkarlarmı |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|