![]() |
|
![]() |
#1022 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Ko900 şimdi burdan bunu yazmak olmaz burası bilgi verilen kısım satış kısmından takip ederseniz sevinirim. Zira burdan satış için reklam yapamayız site kurallarına aykırıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Ağaç Dostu
|
Bu hafta bahçeye gittiğimde ters lalenin sap ve yapraklarının kurumuş olduğunu gördüm. Merak edip baktım soğan bölünmüş iki tane olmuş. Birinin üst tarafında hafif bir yumuşama vardı. Biraz kuruttum şimdi ne yapmalıyım. Çıkarmakla yanlış mı yaptım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Ağaç Dostu
|
Çıkartmakla doğru yapmışsınız.Serin bir yerde eylüle kadar saklayın sonra yine ekersiniz. Düzenleyen hocam100 : 10-06-2009 saat 22:03 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-06-2008
|
Hocam sardunyam kurudu lütfen yardım edin bana. Çiçeğim elden gidiyor **** gitti gidicek ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Ağaç Dostu
|
Emel hanım yapacak malesef bir şey yok sardunya çok hassas bir bitki bendekilerden bazıları bile bir gün güneşte kaldı malesef güneş yakmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1028 |
Ağaç Dostu.
|
Tahminim kökleri çürümüştür. Bana kalırsa sökün, köklerde varsa çürük yerleri kesip atın ve yeni bir toprağa yeniden dikin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-06-2008
|
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için sayın hocam ve ve kgursan. Yarın sabah ilk işim bunu yapmak olacak. İnşallah çiçeğimi kurtarabilirim. Çıkmadık candan ümit kesilmezmiş. İnşallah bu söz benim sardunyam içinde geçerlidir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-11-2008
|
Herkese merhaba bir sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim... 3-4 gün önce 13 tane çiçek soğanı aldım. Ve ertesi gün bunları perlit+bahçe toprağı+kum+hayvan gübresiyle saksılara diktim. Sorum: Acaba soğanları dikmekle hata mı ettim? Yoksa bunun bir zamanı varmı ve beklemelimiydim? Tekrar söküp uygun ortamda zamanını beklemelimiyim ve saklamak için uygun koşullar nedir?? Cevaplarsanız çok sevinirim soğanları heba etmek istemiyorum. çok teşekkürler. Ektiğim soğanların yetişmiş hallerinin fotoğrafalrını ekliyorum. Isimlerini ekim zamanı vs hakkında da birşey bilmiyorum bilgisi olan varsa bekliyorum... Düzenleyen bunyamax : 28-06-2009 saat 21:21 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Ağaçsever
|
resimler eklendi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1032 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle siz sahtekarlıkla başbaşa kalmışsınız aldığınız ürün lale soğanı değil. Çünkü lale soğanı bu mevsim satılmaz. Lale soğanı resimdeki gibi değildir.Muhtemelen dağlardan kazılan yabani soğanlardan birini alıp ektiniz.Çiöçekleri de malesef yapma naylondan. Düzenleyen hocam100 : 29-06-2009 saat 15:05 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Hocam100, 1001 numaralı mesajda size sorduğum soğanlar bana da aynı şekilde satılmıştı. Toprağa yapma çiçekler batırmışlardı. Ben güvenemeyip iki tane almıştım. Soğanlardan hiçbir şey çıkmadı sonuç olarak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Ağaçsever
|
yaprakları falan gerçekti ama çiçeğine dikkat etmedim. yani bu soğanlar sahtemi oluyor şimdi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Selam . mesajları okurken 2 yıl önce aldıgım amelyis soganlarımın aynısını görüp şok oldum. gercek Amelyis soganını cicekli aldıgımda sormuştum eminönünde yerli amelis soganı böle olur dediler. pes dogrusu 2 yıldır 4 kök soganın yeşerip cicek acmadan tekrar yok oluşunu seredip umud la bekliyordum bir gün acacak diye ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1036 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Geçen yıl aynı soğanlardan ben de pazardan seyyar satıcıdan almıştım. Malesef ne yaprağı çıktı ne çiçeği açtı. Aynı diktiğim gibi bahçede duruyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
Ağaç Dostu
|
Size bir sahtekarlık resmi de ben ekleyeyim.Bu resim çok ilginçtir. Çünkü bir çok sitede lale soğanı resmi olarak kullnılmıştır.Bu soğanlar lale soğanı değilir. Hem de lale gibi görünüyor ama sahte.Çiçekleri yapma naylondan dokunmak isterseniz aman ha dokunmayın çiçekleri solar derler.Sattıkları ise adasoğanıdır.Bu çiçek fare zehiri yapımında kullanılmaktadır. Düzenleyen hocam100 : 08-07-2009 saat 22:18 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Ağaç Dostu
|
Ayrıca yumrulu begonya da da görmüştüm sahtekarlık dağdan kazılan yabani siklemenler bogonya diğe satılıyordu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Ağaç Dostu
|
Evet her sene pazarlarda ada soğanı mevsiminde görürüm bu sahtekarlığı ![]() Malesef birçok kişi bu sahtekarlığa kanıp parayı basıyor. Bugünlerde artık lale ile yapmıyorlar, çiçekçilerden aldıkları veya yapı marketlerden aldıkları gösterişli ve çiçek açmış salon bitkileri ile yapıyorlar.Bu sefer soğanların yapraklarını kesmişler ki yapraktan anlaşılmasın. Geçen gün Ankara'nın en işlek yeri olan kızılayda tezgah açmışlardı.Göstere göstere dolandırıcılık hem de Ankara'nın göbeğindeydi. 1034 nolu mesajdaki resim, tezgahın arka tarafındaki saksı çiçekleri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1040 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2009
|
Merhabalar, Geçenlerde bir alış veriş merkezinin bahçe gereçleri kısmında gezinirken (boş zamanlarımda hobim olmaya başladı artık, korkuyorum ![]() "Neden, niye satıyorsunuz öyleyse?" dedim, " her sene taze, o seneye ait soğanlar gelir" dedi, "bunlar bu senenin soğanları, yenileri gelecek o zaman alırsınız" diye ekledi. Bu tez doğru mudur? Bir sene boyunca hiç ekilmeyen soğanlı bir bitki gelecek sene ekildiğinde çıkmaz mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1041 |
Ağaç Dostu
|
Doğrudur mihrimah hanım bir keresinde marketin birinde haziran ayında lale soğanı görmüştüm çürümüşlerdi ama hala raflarda idi uyardım kaldırdılar ve çöpe attılar.Marketlerde bu tür durumlar olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-10-2009
|
Arkadaşlar laleyle ilgili bir kaç konuyu okudum forumda,kimisi doğrudan güneş ışığı sevmez yazmış, kimisi bol güneş ister yazmış hangisi doğru anlamadım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Ağaç Dostu
|
Ben kendi tecrübemi yazayım çok güneşli yerde soğanı iri oluyor çiçeği ise hızlı açıp hızlı soluyor.Az güneşli yerde soğanı orta boy olup çiçeği biraz daha uzun ömürlü oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1044 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar. Daha önce soğanlı bitki yetiştirme çabam boşa çıkınca bir daha denemedim. Geçen haftaki Yalova buluşmasında çekilişte çıkan soğanlı ve yumru bitkilerimle başbaşa ve sevinçle döndüm. Bu hafta onları toprakla buluşturdum. Henüz fotoğraflarını ekleyemiyorum. Bunlar frezya, Karaburun Nergisi, Safran ve henüz adını bilemediğim soğanlar. Her soğanı kendi ebatına göre derinliğe ektim. Saksılara pasta misali taş, toprak, taş-toprak şeklinde döşeme yaptım. Bugün yağan yağmuru görünce üstlerini naylonla kapattım. Ancak yine de tedirginim. Yağmur suyu onlar için iyimidir? Üstlerini açmalı mıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Ağaç Dostu.
|
Hem de çok iyidir, üstlerini açınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Ağaç Dostu.
|
Soğan üretecekseniz bol ışık gerekir, Çiçek üretiminde ışık çok önemli değil ama gölge karanlık yerde saplar çok uzun ve zayıf olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|