![]() |
|
![]() |
#721 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Denizakvaryum'u sökülmesi yasakmıdır bende bilmiyorum ama Hakkari'de bu laleler büyük su dolu variller içerisinde soğanlarından sökülmüş vaziyette satılıyor.Bu tür yokolma tehlikesindeyse bu acı bir durum olur.burada bahaus yok yinede verdiğiniz bilgi için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Dal teşekkürler.Adıyaman laleside malesef ters laleler gibi hala tarlalarda sıradan ot muamelesi görüyor.Bende bu konuda geçen yıl Adıyaman'da birkaç çalışmayı takip etmiştim fakat sonucu ne oldu bilemiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlk sayfada böyle bir bilgi buldum Sevgili Zenfree, sanırım geç kaldın. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Bir şansını dene istersen.Saksıya dik.Buzdobında en alt göze yerleştir.1 hafta -10 gün kalsın.Sonra güneşli bir yere çıkart .Ve bekle belki süpriz yapabilir.Devamlı yeni tomurcuk çıkaran bir tür.Açma şansı çok.Ve toprakta kalıyor. ![]() Dene istersen. Bir tür şaşırtma soğuk-karanlıktan gün ışığına ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Ağaç Dostu
|
ters lale
Konuyu çok yakın takip edemedim ama ters lale ile ilgili soruların neredeyse tamamına arama motoruna 'fritillaria imperyalis' yazdığınızda başlıklardan ulaşabilirsiniz...Benim bahçemde yetiştirdiklerimin fotoları da var.... Ters lalenin imperyalis dışında en az beş türü daha Türkiye de endemik olarak yetişir, onların fotolarını 'türkiyenin en güzel yaban çiçekleri ' kitabında yörelerine kadar görebilirsiniz..... Bu arada hemen tamamı koruma altındadır... Van, Elazığ, Urfa üniversitelerinde bu konu ile ilgilenen öğretim üyeleri hatta yetiştirme denemeleri vardır. Yurt dışına da satış en iyi bildiğim Elazığ üniversitesi yüksek okullarından biri tarafından yapılmaktaydı 6 yıl önce oradan almıştım.... Vakit bulduğum bir ara tüm türlerini isimleri ile ayrıca yazamaya çalışırım ama söz vermiyorum.... ![]() Selamlarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Ağaç Dostu
|
Ankara'da havaların ısınmasıyla soğanlar çoştu.İyi mi oldu kötü mü oldu bilmiyorum ama benim lale nergiz hollanda irislerim yapraklanmışlar.Bahçede baya güneşli ondan mı acaba?Birde nergislerin yeşil soğana benziyen yapraklarının ucları sarı sarı sizce çok erken mi çıktılar resimlerini çekip koymayı düşünüyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bende de ayni durum var!!! Yarına fotğraflarını ekleyeceğim. Laleler topraktan uç verdiler, dafodiller uçlarında sarı tomucuk açtılar, ferizia'lar da tomucuklandı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Ağaç Dostu
|
Buket hanım sizin nergisler resmen tomurcuk atmış benimkisi daha yeni yapragını çıkartırken rengi beyazımsı uçları daha yeni topraktan çıkıyolar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Ağaç Dostu
|
Benim "Aşı Nergislerim" de (Bir de Kıbrıs'ın Yerli Nergislerin'den var onlar bol yeşil yaprak verdi ama çiçek yok.) sizin dediğiniz gibi. Yarına onların da fotoğrafını eklerim. Burada gördükleriniz daffodil dediğimiz tür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Ağaç Dostu
|
Aslında daffodil dediğiniz nergisin yani Narcissus un ingilizcesinden başka birşey değil.Tıpkı foxglove ingilizcesi Digitalis latincesi yüzük otu türkçesi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Ağaç Dostu
|
Negisleri aldığımda paketlerinde "Narcissius" yazıyordu bunlarda ise "Daffodile" yazıyordu. Farklarını bilmiyorum ama bence ikisi birbirinden farklı. Kıbrıs'ta biz nergis'i aynen kullanıyoruz, ancak dafodil'lere bazılarının şeklinden dolayı "Fincan Tabağı" dediğini de biliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-03-2008
|
Merhaba ben yeni üye oldum Muğla Fethiyede oturuyorum ve büyük bir bahçem var. Birçok ağaç ve çiçeklerim var bahçemde çok fazla miktarda sümbülteber var. bu sitede ilgilenen birçok arkadaş gördüm. ben de hobi olarak yetiştiriyorum. ama şimdi çok fazla soğanım oldu, bunları isteyenlere satabilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Moderatör
|
Sevgili Kırların sesi, sanırım arkadaşlarımızın çoğu soğanları çıkartıyor, kuru ve kuytu bir yerde saman arasında veya kağıda sararak, bir sene sonrası için saklıyorlar. Ama ben hiçbir soğanı topraktan çıkartmıyorum. Çiçeklenme bittiğinde, çiçek sapını dipten kesiyor ve suyunu iyice azaltıyorum. Yaprakları da tamamen ölünce, dipten kesiyor ve soğanlı bitki gübresi ile iyice bir sulama yapıyor, üstüne de bir avuç toprak atarak kış dinlenmesine bırakıyorum ve artık hiç sulamıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-07-2007
|
Asyalale Yazlik çiçek Soğanlari
Sayın Müşterilerimiz, Yazlık Çiçek soğanları satışlarımız başlamıştır.Yazlık ürünlerimizde Perakende satışımız bulunmamaktadır.Nisan ayının ilk haftasından itibaren Türkiye geneli BİM marketlerinden alabilirsiniz.Amatör bahçecilik için kampanyalı ürünümüz ''Piramid kutusu ''sitemize eklenmiştir.Siparişlerinizi Mail **** fax yoluyla gönderebilirsiniz. ASYALALE www.asyalale.com |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Özelinize ne kadar diye yazmıştım ama bir cevap alamadım? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Ağaç Dostu
|
Güler hanım; beğendiğinize çok sevindim. Siz sorunca, çıkıp kokladım. Yok denecek kadar az bir kokuları var. Bunlar nergis gibi kokmuyor. Bu görüntü ile bir de koksalardı sanırım bir o kadar daha muhteşem olacaklardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() Asyalale, perakende olarak da satışa sunduğu bir set yapmış, içinde; 2 adet zambak pembe beyaz renkli 12/14 kalibreli 2 adet zambak beyaz renkli 14/16 kalibreli 1 adet yıldız mor renkli 1 adet gala çiçeği sarı renkli 12/14 kalibreli 35 adet anemon dağ lalesi karışık renkli 3/4 kalibreli 19 adet frezya karışık renkli 4/5 kalibreli 20 adet glayör pembe renkli 10/12 kalibreli 20 adet glayör beyaz rekli 10/12 kalibreli soğanı var, fiyatı 20ytl+kdv+kargo bedeli.Yurtiçi kargo ile ödemeli gönderiliyor ve ürün bedelini de kargoya ödeyebiliyorsunuz.Ayrıca 5 set alıp 4 set fiyatı ödeme gibi de bir kampanyası var ![]() Sayfası da şurada. Ben internet sitelerindeki sipariş formunu doldurup gönderdim.Setleri de mart sonu gibi göndereceklermiş. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili MSaygın Teşekkürler. Güzel bir haber. ![]() Takip edelim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Ağaç Dostu
|
Hımmm. Adabayrakoğlu çok güzeller. ![]() Nergis de koku var mı? Bendeki kokmuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-02-2007
|
ıkı senedr bende de nergıs soğanı var ama acmıyolar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|