agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni185Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-03-2008, 01:26   #781
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Galeri: 341
Alıntı:
Elime muscari soğanları geçti. Dikim yapmak için geç mi?
diye sormuştum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuzhan Mesajı Göster
Bir şansını dene istersen.Saksıya dik.Buzdobında en alt göze yerleştir.1 hafta -10 gün kalsın.Sonra güneşli bir yere çıkart .Ve bekle belki süpriz yapabilir.Devamlı yeni tomurcuk çıkaran bir tür.Açma şansı çok.Ve toprakta kalıyor.
Dene istersen.
Bir tür şaşırtma soğuk-karanlıktan gün ışığına
diye cevaplamıştı Oğuzhan.

Muscarileri diktim. Buzdolabında bekletemedim malesef.
Ama çimlendiler. Umarım çiçeklenirler.

Eklenen Resimler

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2008, 12:21   #782
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2007
Galeri: 53
Sevgili Zenfree; haydi hayırlısı diyelim inşallah çiçeklerini de görürsün.
Ben de geçtiğimiz aylarda alıp diktiğim sparaxis'lerimden bahsedeyim. Benimkiler gayet güzel yeşerdi hatta çiçek bile açtılar. Bugün tohum çekmecesini tertiplerken çekmecenin arkasına düşmüş bir paket sparaxis soğanı (içerisinde 10 tane soğan var) buldum. Aslında daha önce onları dikerken;
- ben bunlardan daha çok almıştım. Nerde bunlar? diye düşünüyordum.
Demekki aldığım yerde unutmamışım, evdeymişler.

Şimdi ben bunları dikeyim mi? Yoksa bekleyip seneye mi dikeyim? Kısaca ne yapayım?

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2008, 18:01   #783
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Galeri: 373
Alıntı:
ASYALALE'DEN KAMPANYA
PİRAMİT KUTUSUNDA ARADIĞINIZ HERŞEY VAR
Değerli Müşterilerimiz,

Piramid kutusu içerisinde 100 adet çiçek soğanı bulunmaktadır.

2 adet zambak pembe beyaz renkli 12/14 kalibreli
2 adet zambak beyaz renkli 14/16 kalibreli
1 adet yıldız mor renkli
1 adet gala çiçeği sarı renkli 12/14 kalibreli
35 adet anemon dağ lalesi karışık renkli 3/4 kalibreli
19 adet frezya karışık renkli 4/5 kalibreli
20 adet glayör pembe renkli 10/12 kalibreli
20 adet glayör beyaz rekli 10/12 kalibreli

KAMPANYALI BİRİM SATIŞ FİYATI : 20 YTL + KDV
5 AL 4 ÖDE
Çok cazip bir fiyat, soğanlı bitki severlere duyurayım dedim.

Ayrıntılar..

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2008, 18:56   #784
Ağaç Dostu

İklimsiz's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2007
Galeri: 53
Aynı çeşit ve aynı miktar burada da var

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2008, 19:18   #785
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Sanırım bahceburada da ödeme internet üzerinden yapılıyor. Ama asya lale bunun için bir güzellik yapmış, kargo kapıya gelince ödeme kargo yetkilisine yapılıyor.

Eski 30-03-2008, 20:49   #786
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
35 adet anemon dağ lalesi karışık renkli 3/4 kalibreli
19 adet frezya karışık renkli 4/5 kalibreli

Bunların zamanı geçmedi mi? Bu aylar uygun mu? Fiyat oldukça uygun geldi bana da Penelophe.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2008, 20:59   #787
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Ben de 2 kutu sipariş vereceğim sanırım.

Alıntı:
**** Pramid kutusundaki ürünler renk ayrımlı ayrı paketler içerisinde olup dikim tarihi Mart 15 ve Mayıs 15 tarihleri arasında yapılmaktadır.
demişler sitede. Demek ki hepsi bu sezon dililebilecek türler Limon.

Eski 01-04-2008, 11:10   #788
Ağaç Dostu

COYOTE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2007
Galeri: 1
Üzüm sümbüllerim çok güzel açmıştı ama artık geçtiler. Sanıyorum tohum kapsülleri oluşumu başladı. Acaba tohumdan oluyor mu? Beklemeli miyim yoksa çiçekleri kesmeli mi? Ne dersiniz?

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2008, 11:43   #789
dal
Ağaç Dostu

dal's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi COYOTE Mesajı Göster
Üzüm sümbüllerim çok güzel açmıştı ama artık geçtiler. Sanıyorum tohum kapsülleri oluşumu başladı. Acaba tohumdan oluyor mu? Beklemeli miyim yoksa çiçekleri kesmeli mi? Ne dersiniz?
Sevgili Coyote eğer çiçeklerinin gelecek sene de güze güzel çiçek açmasını istiyorsan tohum oluşturan bölgeyi kesmelisin.Kesmemizin nedeni;bitki soğanı tohum oluşturacağım diye tohuma yüklenir ve güçsüz kalır.Buyüzden soğan gelecek seneye zayıf kalır ve çiçek için güçsüz kalır.

dal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2008, 11:49   #790
Ağaç Dostu

COYOTE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2007
Galeri: 1
Teşekkür ederim sevgili dal. Bu oluşum hepsinde var öyleyse tüm çiçekleri keseyim ben.

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2008, 12:19   #791
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Soğanlı bitkiler de bildiğimiz soğan gibiyse eğer şöyle bir açıklama yapmak isterim. Tohumdan soğan yetiştirirken, tohumu attıktan bir sene sonra dipte arpacık soğan oluşumu başlıyor. Sanıyorum soğanlı bitkilerde de durum aynı. Bir sene tohum yeşilleniyor ancak çiçeklenmiyor, dipte soğan oluşturuyor. Ondan sonraki sene çiçek veriyor. (İki sene sonra) Doğru mudur?

Köylerde zambak çiçeklendikten sonra, çiçeğini kesip toprağa baş aşağı dikiyorlarmış. Bir sene sonra soğanını toplayıp, istedikleri yere dikiyorlarmış. Bunu uygulayan oldu mu?

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2008, 12:43   #792
Ağaç Dostu

BenBen1967's Avatar

Giriş Tarihi: 09-10-2006
Galeri: 3
Limon ilk defa böyle birşey duydum . Şimdi asıl soru çiçekte tohum oluşumundan sonra mı yoksa çiçek kuruduktan sonra mı toprağa baş aşağı dikeceğiz ? Bunu kesinlikle denemem lazım

BenBen1967 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2008, 02:07   #793
Ağaç Dostu

tomurcuk054's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2008
arkadaşlar bahçemde 100 e yakın nergis çiçegi var bunlar bırer defa açtı saksılara alıp satmayı düşünüyorum .soganlarını çıkarsam olurmu

tomurcuk054 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2008, 02:08   #794
Ağaç Dostu

tomurcuk054's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2008
hiç üşenmeden 29 sayfayı okudum umarım bana biriniz cvp verir teşekkurler

tomurcuk054 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2008, 09:45   #795
Ağaç Dostu

ataser's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Ben de tüm yaprakları kartlaşmış ve hatta kurumuş olan soğanlarımı çıkardım, bir iki gün bekletip kuru bir toprağa ekeceğim tekrar. sanırım sorun olmaz

ataser Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2008, 12:17   #796
Ağaç Dostu

Tuba's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Merhaba,
Soğanlı çiçekler için geniş alan gerektiğini öğrendim ama biraz geç oldu, bütün soğanlar çiçek açmak üzere. Lalenin de kış çiçeği olduğunu biliyorum ama havalar çok ısınmadan ekmiştim belki çiçek görebilirim diye. Hasılı lale,nergis,sümbül,gladious soğanlarını bir arada uzun dikdörtgen saksıya ektim. Sümbül hiç yüz vermedi. Lalelerin biri tam çiçek açıyordu ki çiçek içinde öldü. Söktüm baktım köklndiği yer çürümüş he kök kalmamış dibinde. Diğer lale de yeşil ama çiçeklenecek gibi değil. Nergis ve gladious ise uzun yaprakları var ama çiçek yok. Mevsimini tutturamamış olmanın haricinde bu soğanları kurtarmak için ne yapabilirim? Yerlerinden söküp ayırmalımıyım?
Teşekkürler

Tuba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2008, 16:07   #797
Ağaç Dostu

dah-lia's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2008
tuba hanım kalan soğanlardan sümbül nergis soğanları ayrı bir saksıda ise onları dinlenme kısmına alın mümkün olduğunca az su verin toprakta tutun veya topraktan mayıs ayı gibi söküp serin bir yerde saklayın glayör e gelince o yazın açacak bir çiçek onu normal şekilde sulayıp çiçek açmasını bekleyin

dah-lia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2008, 10:33   #798
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-08-2007
Arkadaslar ARISEAMA cıcegı olan arkadasım varmı aranızda?Ben bauhaseden almıştım bu bitkiyi sizdekılerın durumu nasıl merak ettımde?nelerden hoslanıyor tecrubenız nelerdır? benide bilgilendırebılırmısınız?

beyaz orkide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2008, 11:59   #799
Ağaç Dostu

Tuba's Avatar

Maalesef hepsi aynı saksıda. Hangisinin yazlık hangisinin kışlık olduğunu bilmeyince çiçeğini beğendiğimi alıp bir arada ektim. Şimdi ayırsam da kökleri zarar görür gibi.

Eski 01-05-2008, 12:26   #800
Ağaç Dostu

rana58's Avatar

Giriş Tarihi: 22-10-2007
Galeri: 35
sıklamen şaşırtmak

Benimçok güzel çiçeklenen anaç bir siklamenim var ve geçen sene tohumlarını ektim. Çok miktarda yeşillendi ama o kadar sıklar ki ayırma konusunda endişelerim var.
Ekte resimlerini gönderiyorum. Bu konuda katkısı olan varsa sevinirim.

Eklenen Resimler

rana58 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2008, 12:39   #801
Ağaç Dostu

rana58's Avatar

. Sanıyorum soğanlı bitkilerde de durum aynı. Bir sene tohum yeşilleniyor ancak çiçeklenmiyor, dipte soğan oluşturuyor. Ondan sonraki sene çiçek veriyor. (İki sene sonra) Doğru mudur?

Köylerde zambak çiçeklendikten sonra, çiçeğini kesip toprağa baş aşağı dikiyorlarmış. Bir sene sonra soğanını toplayıp, istedikleri yere dikiyorlarmış. Bunu uygulayan oldu mu?

1.soruya cevap evet ancak süre pek çok soğanlı bitkiiçin daha da uzun
2.soruya da evet ama bunun için çiçek sapının minik yumrular oluşturması gerekiyor. Geçtiğimiz senelerde benim beyaz zambağımda olmuştu, eğer resmini bulabilrsem iletirim.

Eski 04-05-2008, 14:05   #802
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Soğanlı bitkiler de bildiğimiz soğan gibiyse eğer şöyle bir açıklama yapmak isterim. Tohumdan soğan yetiştirirken, tohumu attıktan bir sene sonra dipte arpacık soğan oluşumu başlıyor. Sanıyorum soğanlı bitkilerde de durum aynı. Bir sene tohum yeşilleniyor ancak çiçeklenmiyor, dipte soğan oluşturuyor. Ondan sonraki sene çiçek veriyor. (İki sene sonra) Doğru mudur?

İlk söylediklerin doğru, İkincisi yanlış, Hiçbir bitki baş aşağı dikilmez. Özür diliyorum ukalalık yaptım galiba, sadece yardımcı olmak istemiştim

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2008, 14:12   #803
Ağaç Dostu

rana58's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rana58 Mesajı Göster
.
Alıntı:
Alıntı:
2.soruya da evet ama bunun için çiçek sapının minik yumrular oluşturması gerekiyor. Geçtiğimiz senelerde benim beyaz zambağımda olmuştu, eğer resmini bulabilrsem iletirim.
Çok iyi çıkmamış ama dal üzerindeki yeni soğanı görebilirsiniz. Amasoğan ters değil.

Eklenen Resimler

Eski 05-05-2008, 17:08   #804
Ağaç Dostu

Tuba's Avatar

Merhaba,
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=847 ' daki mesajda bahsettiğim ikinci lale de soldu, topraktan soğanı çıkardığımda yeşil yeşil küflenmişti. Bu gün sümbülün çürümüş olaileceği geldi aklıma. Saksıyı değiştirmek istersem soğan köklerinin bir kısmını kesmem gerekecek. Soğan toparlayabilir mi kendisini? Hiç dokunmamalı mıyım? Gittiği yere kadar deyip bırakırsam tek tek çürüyecekler gibime geliyor. Ne yapmalıyım?

Eski 06-05-2008, 16:31   #805
Ağaç Dostu

Tuba's Avatar

Ben lale koymuştum ve durmuştu ama ekme samanını ayarlayamayınca ve nedenini bilmediğim çürümeler olunca çiçek kendini gösterdi ama açmadı

Eski 06-05-2008, 18:08   #806
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Beyaz Zambak

Alıntı:
Çok iyi çıkmamış ama dal üzerindeki yeni soğanı görebilirsiniz. Amasoğan ters değil.
Soğanlar hiçbir zaman hiç bir bitki ters ekilmez. beyaz zambak yavru soğanları satış bölümünde beyaz zambak (lilium candidum) bölümünde yardımcı olabilirim.

Düzenleyen Lilium : 16-01-2009 saat 01:13
Eski 06-05-2008, 18:20   #807
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tuba Mesajı Göster
Merhaba,
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=847 ' daki mesajda bahsettiğim ikinci lale de soldu, topraktan soğanı çıkardığımda yeşil yeşil küflenmişti. Bu gün sümbülün çürümüş olaileceği geldi aklıma. Saksıyı değiştirmek istersem soğan köklerinin bir kısmını kesmem gerekecek. Soğan toparlayabilir mi kendisini? Hiç dokunmamalı mıyım? Gittiği yere kadar deyip bırakırsam tek tek çürüyecekler gibime geliyor. Ne yapmalıyım?
Merhaba tuğba soğanlı bilhassa lilium candidum'ları fazla sulamayınız. Ara sıra capalayıp havalandırınız. Satış bölümünde beyaz zambak (lilium candidum) dan yardımcı olabilirim.Saygılarımla....

Eski 19-05-2008, 14:03   #808
Ağaç Dostu

can17can's Avatar

Giriş Tarihi: 27-01-2008
Alıntı:
.
internetten bulduğum bu bilgiyi paylaşayım istedim
AKZAMBAK, Lilium Candidum için kullanılan yaygın bir üretme sistemi ise zambak soğanının pul yapraklarından (scale) yapılan çoğalmadır. Soğanların topraktan sökümünden sonra yapılan toplama, boylama işlemleri sırasında bir çok pul yaprak fiziki darbelerle ana soğandan kopabilir. Soğanlardan ayrılmış bu da pullar üretim amacıyla kullanılabilinirse de çok zaman zedelenmiş olabilirler. Temelde pul yapraklarından yapılacak çoğalmada, materyal olarak sağlıklı bir soğanın ilk iki sıra pulu alınır. 18 Cm ve daha yukarı çevre uzunluğu olan soğanlar bu amaç için seçilmelidir. Seçilen soğanlar düz, yuvarlak, çatalsız sağlıklı olmalıdır. Soğanlardan ayrılan pul yapraklar 2 saat gölgede hava akımı olan bir yerde bekletildikten sonra % 2 lik Orthoci ile 15 dakika dezenfekte edilmelidir. Daha sonra pul yapraklar bol kumlu itina ile hazırlanmış açık dikim yastıklarına 2 Cm ara ile 3 Cm derinliğine dikilir. Pul yapraklar daha iyi yavru soğan yapmaları, dikim yastıklarından çok, içinde kumlu bitkisel artıklardan oluşan komposto bulunan 30 Cm derinlikte kasalarda sağlanmaktadır. Üretim kasaları düzgün sıralar halinde dizilen soğan pulları 18 - 20 °C de 6 hafta 1-3 yavru soğan yapabilirler.Kasalarda nemli vermukulit ya da perlit kullanılırsa 23°C de 4 haftada pullardan yavru soğancıklar oluşur. Bu tip çoğaltmalarda kasalar içine pullar dik olarak ve boyunun yarısına kadar harç içine yerleştirilirse kök ve soğancık oluşumu 3 - 6 hafta içinde olabilmektedir.Genel olarak bu kasalar içine konulan harçlardan toprak-kum karışımı vermukulit ve zar taşlarından daha iyidir. Sıcaklığın 18 - 25 °C arasında, oransal nemin ise % 30-60 arasında olması salık verilir.Ekim yapılacak arazinin her tarafı eşit ve bol sulanması gerekir. Köklerin derinlere doğru gelişmesi, bol saçak yapması Toprak tavında iken derinlemesine sürülmesi gereklidir. İki kez sürülmesi köklerin derinlere doğru gelişmesi, bol saçak yapması için çok faydalıdır. Birinci sürümde toprak 40–50 cm derinlikte işlenmelidir. Birinci sürümden sonra dekara 4- 5 ton yanmış Hayvan ( Ahır ) gübresi verilip, ikinci toprak işlemesi yapılır Zambak Yetiştiriciliği yapılacak toprağın özelliğinin tam anlamı ile bilinmesi gerekir. Bu nedenle yetiştiricilik yapılacak arazinin toprak analizi yapılması gereklidir. Zambak Soğanı yetiştirilecek toprağın hafif kumlu olması arzu edilir. Tınlı, kumlu-tınlı karakter de fakat mutlaka su yönünden geçirgen ve havalanması yeterli topraklar Zambak yetiştiriciliği için uygundur. Ağır karakterli killi, tınlı-killi, su geçirgenliği zayıf havalanması zor olan topraklar yetiştiricilik için uygun olmayıp, zarar ve ziyanın fazla olmasına sebebiyet verir. Toprakta bilinmesi gereken önemli unsurlardan biride toprak ph’sıdır. Toprak ph nın 6-7 arası olması gereklidir. Pullar için hazırlanan yastıklara, fazla derin olmamak kaydı ile serpme usulü veya 5 er cm.lik aralıklar ile seneye sökülmek üzere dikilir. Üzerleri mümkün olduğunca hafif toprak ile örtülür. Burada da toprak, kum ve Ahır gübrelerinden yapılma harçlar devreye girer. Zambaklarda vegatatif üreme soğan tabanında (pulcukların dibinden) yeni bir soğancığın oluşumu ile başlar ve ilk zamanlar soğancıklar gözle görülmez. Lilium Candidum soğanları her yıl belirli sayıda (2 - 4 tane) yavru soğan meydana getirir. Yavru soğanlar ana soğana birkaç yıl yapışık kalabilir.Zambakların yavru soğandan çoğaltılmaları yavaş bir üretme yöntemidir. Ana soğana bitişik olan yavru soğanlar (söküm - toplama) mevsiminde ana soğandan ayrılarak geliştirme yastıklarına dikilmeli çiçeklenme iriliğine ulaşıncaya dek birkaç yıl yastıklarda bırakılmalıdır.Ticari amaçlar için daha hızlı çoğaltılma yöntemleri gereklidir. Bazı zambak sapları üzerinde görülen havai soğancık oluşum (örneğin ;Lilium tigrinum) Lilium candidum da doğal karşılanmaz. Fakat tomurcukları koparılıp bir hafta sonra da çiçek sapı üst yarısından kesilirse ,sap üzerinde havai soğan tomurcukları oluşabilir. Bu yöntemde çiçeklenmeden sonra çiçekleri kesilmiş yapraklı kısa saplar temmuz ayı sonunda toprak içindeki soğandan çekilip alınır ve katlanırsa, sap üzerindeki yaprak koltuklarından yani soğancıkların oluştuğu görülür. Daha sonra bu küçük soğancıklardan kök ve sürgün ortaya çıkar. Aslında bu yöntem, çiçek sapının çiçeklerin toplanmasından sonra geride kalan kısmının katlanmaya alınarak uyur gözlerden yeni soğancıkların oluşmasını sağlamadan başka bir şey değildir.Katlama Ağustos - Eylül ayları içinde yaklaşık 2 ay sürer. Bölgede katlama için ahşap kasalar **** küfeler kullanılmaktadır.Soğanlardan çekilerek toplanan çiçek sapları üst üste 20 - 30 sıra olarak kasa ya da küfe içinde bir kat zambak sapı bir kar 1:1 oranında torak ile kumun karışımı **** zeytin küspesi (pirina) olmak üzere üst üste yerleştirilerek katlama kasası ya da yeterli ölçüde nemlendirilerek yanları otlarla iyice sarılır kasalardaki nemin kaybolması önlenir. Katlama süresince nemliliğin sürmesi için kuru zamanlarda kasalara dıştan belli aralarla su serpilmelidir.Katlanan her saptan ortalama 20 yavru soğan elde edilmektedir. İki aylık gelişme döneminden sonra açılan katlama kasaları içinden alınan küçük soğanlar ekim zamanı içinde büyütme yastıklarına sırayla dikilirler. Bu yıl soğanlar ertesi yıl eylül -ekim ayı içinde hazırlanmış yastıklara ikinci kez şaşırtılarak üçüncü yıl sonunda satış için yeterli büyüklüğü (Çevre uzunluğu 16-18 Cm) kazanmış olurlar.

can17can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2008, 16:48   #809
Ağaç Dostu

can17can's Avatar

Giriş Tarihi: 27-01-2008
arkadaşlar ben yetiştirdiğim Amaryllis lerden bol miktarda tohum aldım incecik,siyah,pul pul ve zar gibi. bunlardan soğan nasıl yetiştiriliyor acaba 3 ila 5 yıl sonra çiçek actığını biliyorum ama ne zaman nasıl ve ne gibi ortama dikmem gerekir.intermette her hangi bir bilgi bulamadım yabancı dilim de yok. yardımcı olacak arkadaş olursa çok sevinirim.
yetiştirdiklerimden bazılarının resmini ekledim tohumların fotoğraflarıda ekleyeceğim.

Eklenen Resimler

can17can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2008, 15:25   #810
to be or not to be

ziraatçi63's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2007
safran ve nergiz soğanları dikmiştim safranlar hiç çıkmadıı attımm bende onlarıı nergizlerde çıktıı ama şimdi sararmaya başladı 2-3 gün güneşe çıkardım daa çiçek falan açmayacaklar mıı?gübre vermem mi gerekior

ziraatçi63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025