![]() |
|
![]() |
#421 |
Ağaç Dostu
|
lale soğanı isteyenler için yeni bir adres buldum
lale soğanı isteyenler için yeni bir adres buldum ama işleyişini denemedim.... www.osmanlilale.com umarım işinize yarar.... selamlarımla.. melike |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2007
|
Merhaba, Bende sümbül ve lale soğanlarımı geçen hafta ektim zamnanını umarım iyi ayarlamışımdır.Şuan beklemedeyim. Büyüdüklerini görmek şahane olacak... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-04-2007
|
Ya, acaba ben mi yanlış biliyorum? Laleler derinlemesine kök salmayı severler değil mi? Yani derin saksılara dikmeliyiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Ağaç Dostu.
|
8cm boy derken, derinliğini mi kastettiniz, çok az değil mi? Ben de 10cmlik saksılar da var uygun, onların derinliği yetmez diye düşünmüştüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Ağaç Dostu
|
Sığ saksıda daha çabuk baş veriyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Ağaç Dostu
|
celal bey, sığ saksıda çabuk baş verse bile çiçeği büyük ve olgun oluyor mu? Çünkü bildiğim kadarı ile kökler derine gitmese bile ortam nemi gelişimi çok etkiliyor bu nedenle sığ saksıda yavrulasa bile çiçekleri aynı gösteriş de olmuyor.... Ama yinede açık kapı bırakmak isterim zira ortam koşulları da çok etkili... Selamlarımla.. melike |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-04-2007
|
Laleyi kuma dikmek
http://www.osmanlilale.com/index.asp?LANG=_TR Bu adreste laleleri çiçek sapları çıkıncaya kadar kumda filizlendiriyorlar. Aynı yöntemi uygularsak laleler besinsiz kalır mı? Düzce'de havalar çok dengesiz ve bende tüm gün evden uzak olduğumdan toprağın nemini ayarlayamıyorum bir türlü. Sanırım kum **** az gübre/kum karışımı kullansam çürümeden korkmadan sulama yapabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Geçen hafta ektiğim lale ve sümbüllerim feci derecede köklenmiş.Ama bazıları da hiç köklenmemiş acaba sebebi ne olabilir?Saksılar çok büyük de değil tam gelişecekleri rahatlıkta ve derinlikte. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili darla Öncelikle neden kökleri deşelediğinizi merak ediyorum ![]() Sorduğunuz soru çocukların büyümelerini karşılaştırmaya benzer, tombik çocuğu olan biri zayıf çocuğu olan tarafından kıskanılır, ay şekerim benimki yemiyor kilo almıyor diye hayıflanır durur anneler. Bu gereksiz bir telaştır. Büyümek, köklenmek özde genlerinizle, ve daha sonrada çevresel faktörlerle ilgilidir. Bırakın kökler bildiği gibi büyüsün, eğer çok bakarak olursanız gelişimlerini olumsuz etkilersiniz, kökler havalanmayı, özelliklede gelişim zamanı pek sevmezler.... ![]() Melike |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Laleler ve soağnlı bitkiler zaten besinlerini soğanlarında saklamaktadırlar.Bu aşamada kumlu toprak onları etkilemez. Çiçekleri geçtikten sonra yaprakları solmadan biraz besin takviyesi yapmanız iyi olur, daha sonrada sonbahrada yeniden sulamaya başladığınızda gübrede verdiniz mi çok güzel gelişirler... Selamlarımla. Melike |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
-
|
Sevgili darla; Bence laleleri kumlu ortamdan kurtarın.Çünkü soğanların yaprak kısımlarının çıkana kadar toprağının aşırı olmamak kaydıyla nemli kalması gerekiyor.Ve ayşemelike nin dediği gibi besinleri soğanlarda olduğu için gübrelemeye gerek yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-10-2006
|
Arkadaşlar, Lale soğanına ihtiyacım var, yardım etmek isteyen var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama Ankara'da dikmek için biraz geç kaldınız gibi, soğuklar başladı, köklenme iyi olmayabilir.... Yinede donlar başlamadan acele ederseniz olabilir. Unutmadan geç ektiğiniz için çiçeklenmede geç olacaktır.... Selamlarımla. Melike |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Ayşemelike, Haklısınız eşelemek değil benimkisi aslında lalelerimin ekili olduğu saksıyı düşürünce hepsini yeniden ekmek zorunda kaldım.O yüzden görmüş oldum..Ama tavsiyelerinize kulak asarım teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
Başta lale olmak üzere soğanlı bitkilerin hangi tür toprakta en verimli hale geldiğini biriniz yazabilir mi?Suyu bünyesinde bulundurmayacak bir toprak türü mü?Yoksa kil gibi suyu tutan,su içeriği fazla olan bir toprak türü mü? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Ben haftasonu çiçeği kuruyan ve dalları sararan lilyumları soğanlarını ayırarak (4 köktü saksıdakile) bulundukları torfun içinden alıp başka saksıya naklettim. Ama su vermedim çünkü toprak nemliydi. Sizce acaba doğrumu yapmışım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|