![]() |
|
![]() |
#691 |
Ağaç Dostu
|
Aynı tür ve aynı renk soğanları yeni aldım ve bugünlerde ekmeyi düşünüyordum. Nisan geç değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |
cankurtuluş
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
lillium
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Ağaç Dostu
|
Çiçekçi'de nisan ayında görüp, almıştım. Dikilmesi gereken zamanı sanırım öyle gösteriyordu ama şimdi tam hatırlamıyorum. (üzerinden 10 ay geçmiş) Yaşadığınız yerdeki iklim şartları da önemli. Aslında bu konuda en aydınlatıcı bilgileri sanırım Melike Hanım yapabilir. En iyisi onu beklemek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
soğanlar
Bu akşam bahause ziyaret ettim.Bahar soğanları gelmiş istiyorum ki yavaş yavaş alıp zamanı geldiginde topraga ekmek.Ama dikkatimi çeken birşeyler var.10 luk paketler halinde satılan soğanların yanında dha büyük ama fiyatı öbürüne kıyasla daha düşük olan paketler vardı acaba kalitesinde mi fark var ikiside aynı markaydı.Çok soğan alacagım için aklım öbür büyük paketlere takıldı.Eğer farkı yoksa onlardan alacağım.Fark varmıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
Merhaba, Safran soğanı dikimi, yetiştirilmesi ve toplanması hakkında bilgisi olan var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-06-2007
|
Alıntı:
ne kadar sağlıklı lilliumlar onlar öyle, umarım aynı başarıyı bu yıl da yakalarsınız. tabii darısı başıma. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlk olasılık; çoklu paketler kolay yetişen, kolay üreyen türlere ait oluyor. Az sayıda ve pahalı olanlar nadir türler olabiliyor. ikinci olasılık; çoklu paketler geçen yıldan kalan, ama sağlıklı soğanlardan, pahalı ve az sayıda olanlarsa yeni soğanlardan olabiliyor... selamlar.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Ağaç Dostu
|
lilium ve yaz soğanlıları
Herkese merhaba, Lilium ve yaz soğanlılarını ekmenin tam zamanı tabi kar olmayan ve yumuşak batı ilklimlerinde. Orta ve doğu anadolu için biraz daha zaman var. Yazın çiçeklenen soğanlılar (zambak yani lilium, yıldız yani dalia, yer şakayıkları, iris, allium, vs... mayıs sonuna kadar ekilebilirler. Ekim zamanlaması sadece çiçeklenme zamanlarını etkileyecektir. Geç ekilen geç açar... Bu soğanlıların hemen hepsini topraktan çıkarmanıza da gerek yoktur....Genel kural olarak solan çiçeği çiçek sapından koparın yeter.... Selamlarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Ağaç Dostu
|
Safran konusunda 'safranbolu'yu web de tarattığınızda aradığınız konuya ait bilgi bulabileceğinizi sanıyorum.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Ağaç Dostu
|
Ayşe Melike Hanım, iyi akşamlar. Yakın zamanda Amaryllis soğanı aldım.Bu sitede ve internette yaptığım araştırmalarda eylül ekim gibi ekildiğini öğrendim.Ancak paketin üzerinde yaz soğanı yazıyor.Yaz soğanları ılıman iklimlerde mart gibi, soğuk iklimlerde haziran gibi ekiliyormuş. Bu durumda bende amaryllis'i ekebilirim sanırım. Yardımınız için teşekkür |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Ağaç Dostu
|
Sayın dal Benim bildiğim çiçekler açık artırmayla fiyatlandırılıyor. Büyük soğanların çiçeklerinin büyük olması nedeniyle küçük soğanlılara göre paketlerde daha az ve daha pahalıdır. Bu nedenle küçük soğanlılar çoklu paketler halinde satılmaktadır. O zaman şöyle yapabilirsiniz. Büyük soğanlıları ana yere (örneğin ortaya) küçük soğanlıları da çevresine renklendirici olarak ekebilirsiniz. Elbette boyları uygunsa... Ama haklısınız, küçük soğanlı çiçekler bahçenizi daha çok şenlendirecektir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-10-2007
|
Anemon toplarken bu bitkiye rastladım, leblebi kadar soğanı var, iki adet söküp bahçemde uygun ortamda korumaya aldım. Gerçekten çok güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2007
|
Merhaba arkadaslar,dun esenler bauhasedeydim maalesef şakayıktan hıc kalmamış ilgilenenlere duyrulur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-07-2007
|
Aşağıdaki linkte Lilium yetiştiriciliği hakkında bilgi içeren pdf kitapçık var umarım bilgilendiricidir. http://www.megep.meb.gov.tr/modulson...tiriciligi.zip |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Ağaç Dostu
|
Bim, bitki soğanları sattığı sırada ben de üzüm sümbülü soğanlarından almıştım. Laleler çıkmaya başladılar ama üzüm sümbüllerinden hiç bir ses yok. Acaba bunlar daha sonra mı çıkacaklar, daha önce yetiştiren oldu mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2007
|
![]() Fotografini gördügünüz üzüm sümbüllerimi dut agacimizin kök cevresine dikmistim. Yaklasik onbes yildir istisnasiz heryil cikiyorlar. Siz diktiginizde soganlariniz saglikli ise mutlaka cikacaktir dert etmeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Ağaç Dostu
|
Üzüm sümbülleri çok dayanıklıdır, mutlaka çıkarlar.Ben de beyaz çiçekli olanlarından almıştım, henüz bir hareket yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Sonja VarolFotografini gördügünüz üzüm sümbüllerimi dut agacimizin kök cevresine dikmistim. Yaklasik onbes yildir istisnasiz heryil cikiyorlar. QUOTE] Beklemedeyim. Demek gölgede de yetişebiliyor, ağacın dibinde olduğuna göre fazla güneş alma şansı yok. Benimkilerin de güneşi az görecek bir konumda durabileceklerine çok sevindim doğrusu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Sevgili Nevsune dert etme çıkar.Bende BİM den almıştım.Çıktı ve açmak üzereler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba,fritillaria imperialis(ters lale)Müjdan Hanım Güneydoğuanadoluda yetişen bitkiler başlığında resim ve bilgisini vermiş.Ben Hakkari'ye yaptığım bir ziyarette bu lalelerden almıştım,soğanlarını saklayıp daha sonra dikmeme rağmen verim alamadım.Hayran kaldığım bir lale türü aranızda yetiştiren varmı?Hakkariden tekrar soğan isteyeceğim ama tekrar hüsrana uğramak istemiyorum yetiştiren varsa bana yardımcı olabilirmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl çiçekleri geçtikten sonra söküp, sakladığım Lilliyum'larımı bugün dikmek için çıkardım ancak beklediğim gibi değil şöyle kuru; parça parça soğanlar buldum. Bu arada bu yıl geçen yılkilerden farklı renklerini de aldığım için karşılaştırma fırsatı buldum. Birbirlerine benzemiyorlardı. Geçen yıldan kalanlar acaba öldüler mi? Doğrusu çok moralim bozuldu. ![]() Korunan lilyum soğanları nasıl oluyor? Yoksa yerlerinden sökmemem mi gerekiyordu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#716 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Soğanlı bitkilerin ölmesi öyle çokta kolay değildir hani. Şimdi; Eğer soğanlarınızı hala ekmedi iseniz akşamdan bir miktar suyun içine atıp ıslata bilirsiniz.Ertesi günde dikim işlemine geçersiniz. Şayet eğer ki lilliyumlarınızı ekti iseniz çok abatmamak koşulu ile sulamaya devam. Koruma hususuna gelince; Ben genelde bahçe koşullarında soğanlarımı kısmen yüksek yerlere dikmeye çalışıyorum.O zaman sökmeye pek gerek kalmıyor. Şayet topkak killi, ver eğimli vs... ve soğan sayısı az ise soğanları söküp dış ortamda bektetmek en ideali. Bu noktata soğanları koyduğunuz torbaya/poşete bir miktar nemli turuba ( ki piyasada torf diye satılır) eklemekte ve poşete de bir kaç delik açmakta yarar var.Tabi iğne ucuyla değil.Tabiyki bu tavsiyem yaz soğanları için. Soğan kıyasına gelince; Her soğan bir birinin tıpkısı olacak değil.Tabi en azından şeklen andırmalı ama... Piyasada sonuçta bir sürü hibrit tür var. ![]() Hımm... ![]() Benimkiler çok daha içini çekmiş durumda diyorsanız... Olabilir, sonuçta gerekli nemi ortamdan alamamış olabilir.Sonuçta siz gerekenleri yapında gerisini onlar düşünsün. ![]() Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sadece yumrulu ciceklerimi (Dahlien-Yildiz vb.) don olmadan topraktan cikararak muhafaza altina alirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yaz soğanlarına gelince onların durumu da malum. |
|
![]() |
![]() ![]() |