agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni185Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-02-2008, 14:19   #691
abk
Ağaç Dostu

abk's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2007
Galeri: 39
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Buket Aknar Mesajı Göster
Ben; geçen yıl nisan ayında Lillium soğanlarını dikmiştim.
Aynı tür ve aynı renk soğanları yeni aldım ve bugünlerde ekmeyi düşünüyordum. Nisan geç değil mi?

abk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2008, 17:13   #692
cankurtuluş

cankurtulus's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2007
lillium

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gesen Mesajı Göster
merhaba,
geçen hafta hollandaya gitmiştim. gelirken havaalanından lillium soğanları satın aldım.
torbalar içinde satılıyorlardı ve ben hem beyaz hem pembe renklilerden birer torba aldım. (sanırım içlerinde ikişer adet soğan var).
bahçeme ya da dış ortamda bir saksıya dikmeyi düşünüyorum.
bu türün açmış olanını geçen yıl ekim ayında saksıda (bauhause'dan) satın almıştım.
sorum şu : sonbaharda açacaklarına göre hangi ayda dikmeliyim ?
tüm bitkiseverlere selamlar.
Hemen ekebilirsiniz.Geçen sene bende Londradan getirip 15 şubatta ekmiştim.Haziranda açmışlardı.Resimleri 10.sayfada 277. ve 291.mesajlarda var.En geç nisana kadar ekmeniz lazım.Kutusunda öyle yazıyordu.

cankurtulus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2008, 17:24   #693
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2007
Galeri: 53
Çiçekçi'de nisan ayında görüp, almıştım. Dikilmesi gereken zamanı sanırım öyle gösteriyordu ama şimdi tam hatırlamıyorum. (üzerinden 10 ay geçmiş) Yaşadığınız yerdeki iklim şartları da önemli. Aslında bu konuda en aydınlatıcı bilgileri sanırım Melike Hanım yapabilir. En iyisi onu beklemek.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2008, 21:36   #694
dal
Ağaç Dostu

dal's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2007
soğanlar

Bu akşam bahause ziyaret ettim.Bahar soğanları gelmiş istiyorum ki yavaş yavaş alıp zamanı geldiginde topraga ekmek.Ama dikkatimi çeken birşeyler var.10 luk paketler halinde satılan soğanların yanında dha büyük ama fiyatı öbürüne kıyasla daha düşük olan paketler vardı acaba kalitesinde mi fark var ikiside aynı markaydı.Çok soğan alacagım için aklım öbür büyük paketlere takıldı.Eğer farkı yoksa onlardan alacağım.Fark varmıdır?

dal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2008, 22:06   #695
Ağaçsever

melnils's Avatar

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Merhaba,
Safran soğanı dikimi, yetiştirilmesi ve toplanması hakkında bilgisi olan var mı?

melnils Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2008, 10:38   #696
Yeni Üye

gesen's Avatar

Giriş Tarihi: 20-06-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cankurtulus Mesajı Göster
Hemen ekebilirsiniz.Geçen sene bende Londradan getirip 15 şubatta ekmiştim.Haziranda açmışlardı.Resimleri 10.sayfada 277. ve 291.mesajlarda var.En geç nisana kadar ekmeniz lazım.Kutusunda öyle yazıyordu.
can bey tebrikler,
ne kadar sağlıklı lilliumlar onlar öyle,
umarım aynı başarıyı bu yıl da yakalarsınız.
tabii darısı başıma.

gesen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2008, 18:43   #697
Ağaç Dostu

aysemelike's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2005
Galeri: 255
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dal Mesajı Göster
Bu akşam bahause ziyaret ettim.Bahar soğanları gelmiş istiyorum ki yavaş yavaş alıp zamanı geldiginde topraga ekmek.Ama dikkatimi çeken birşeyler var.10 luk paketler halinde satılan soğanların yanında dha büyük ama fiyatı öbürüne kıyasla daha düşük olan paketler vardı acaba kalitesinde mi fark var ikiside aynı markaydı.Çok soğan alacagım için aklım öbür büyük paketlere takıldı.Eğer farkı yoksa onlardan alacağım.Fark varmıdır?
Bu tip durumlarda genelde iki olasılık oluyor.

İlk olasılık; çoklu paketler kolay yetişen, kolay üreyen türlere ait oluyor. Az sayıda ve pahalı olanlar nadir türler olabiliyor.

ikinci olasılık; çoklu paketler geçen yıldan kalan, ama sağlıklı soğanlardan, pahalı ve az sayıda olanlarsa yeni soğanlardan olabiliyor...

selamlar....

aysemelike Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2008, 18:52   #698
Ağaç Dostu

aysemelike's Avatar

lilium ve yaz soğanlıları

Herkese merhaba,

Lilium ve yaz soğanlılarını ekmenin tam zamanı tabi kar olmayan ve yumuşak batı ilklimlerinde. Orta ve doğu anadolu için biraz daha zaman var.
Yazın çiçeklenen soğanlılar (zambak yani lilium, yıldız yani dalia, yer şakayıkları, iris, allium, vs... mayıs sonuna kadar ekilebilirler. Ekim zamanlaması sadece çiçeklenme zamanlarını etkileyecektir. Geç ekilen geç açar...

Bu soğanlıların hemen hepsini topraktan çıkarmanıza da gerek yoktur....Genel kural olarak solan çiçeği çiçek sapından koparın yeter....

Selamlarımla...

Eski 23-02-2008, 18:54   #699
Ağaç Dostu

aysemelike's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi melnils Mesajı Göster
Merhaba,
Safran soğanı dikimi, yetiştirilmesi ve toplanması hakkında bilgisi olan var mı?
Safran konusunda 'safranbolu'yu web de tarattığınızda aradığınız konuya ait bilgi bulabileceğinizi sanıyorum....

Eski 23-02-2008, 21:39   #700
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-01-2008
Galeri: 6
Ayşe Melike Hanım, iyi akşamlar. Yakın zamanda Amaryllis soğanı aldım.Bu sitede ve internette yaptığım araştırmalarda eylül ekim gibi ekildiğini öğrendim.Ancak paketin üzerinde yaz soğanı yazıyor.Yaz soğanları ılıman iklimlerde mart gibi, soğuk iklimlerde haziran gibi ekiliyormuş. Bu durumda bende amaryllis'i ekebilirim sanırım.

Yardımınız için teşekkür

Gatay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2008, 21:47   #701
dal
Ağaç Dostu

dal's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aysemelike Mesajı Göster
Bu tip durumlarda genelde iki olasılık oluyor.

İlk olasılık; çoklu paketler kolay yetişen, kolay üreyen türlere ait oluyor. Az sayıda ve pahalı olanlar nadir türler olabiliyor.

ikinci olasılık; çoklu paketler geçen yıldan kalan, ama sağlıklı soğanlardan, pahalı ve az sayıda olanlarsa yeni soğanlardan olabiliyor...

selamlar....
Ozaman her iki durumda alınabilir.Yani sonuçta kalite bakımından aynı fakat nadir türler yok.Benim amacım koleksyon yapmak değil bahçeme renk katmasını istiyorum çiçeklerin.En iyisi o büyük paketlerden almak

Eski 24-02-2008, 13:49   #702
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Galeri: 225
Sayın dal
Benim bildiğim çiçekler açık artırmayla fiyatlandırılıyor. Büyük soğanların çiçeklerinin büyük olması nedeniyle küçük soğanlılara göre paketlerde daha az ve daha pahalıdır. Bu nedenle küçük soğanlılar çoklu paketler halinde satılmaktadır. O zaman şöyle yapabilirsiniz. Büyük soğanlıları ana yere (örneğin ortaya) küçük soğanlıları da çevresine renklendirici olarak ekebilirsiniz. Elbette boyları uygunsa... Ama haklısınız, küçük soğanlı çiçekler bahçenizi daha çok şenlendirecektir..

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2008, 16:24   #703
Ağaç Dostu

handanhanım's Avatar

Giriş Tarihi: 07-10-2007
Anemon toplarken bu bitkiye rastladım, leblebi kadar soğanı var, iki adet söküp bahçemde uygun ortamda korumaya aldım. Gerçekten çok güzel.

Eklenen Resimler

handanhanım Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2008, 16:47   #704
dal
Ağaç Dostu

dal's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hassoman Mesajı Göster
Sayın dal
Benim bildiğim çiçekler açık artırmayla fiyatlandırılıyor. Büyük soğanların çiçeklerinin büyük olması nedeniyle küçük soğanlılara göre paketlerde daha az ve daha pahalıdır. Bu nedenle küçük soğanlılar çoklu paketler halinde satılmaktadır. O zaman şöyle yapabilirsiniz. Büyük soğanlıları ana yere (örneğin ortaya) küçük soğanlıları da çevresine renklendirici olarak ekebilirsiniz. Elbette boyları uygunsa... Ama haklısınız, küçük soğanlı çiçekler bahçenizi daha çok şenlendirecektir..
Olabilir..Ama ben çok dikkatlice baktım Ayşemelike hanımın dediği gibi bence nadir bulunanlar pahalı.Büyük paketlerdeki soğanlar küçük soğanlardan oluşmuyor aksine karışık hatta büyükçeler.Tek fark üretimdeki nadir bulunan çeşitlerin olmaması.

Eski 25-02-2008, 12:14   #705
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-08-2007
Merhaba arkadaslar,dun esenler bauhasedeydim maalesef şakayıktan hıc kalmamış ilgilenenlere duyrulur.

beyaz orkide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2008, 23:11   #706
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 31-07-2007
Aşağıdaki linkte Lilium yetiştiriciliği hakkında bilgi içeren pdf kitapçık var umarım bilgilendiricidir.
http://www.megep.meb.gov.tr/modulson...tiriciligi.zip

h_berder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2008, 23:14   #707
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Bim, bitki soğanları sattığı sırada ben de üzüm sümbülü soğanlarından almıştım. Laleler çıkmaya başladılar ama üzüm sümbüllerinden hiç bir ses yok. Acaba bunlar daha sonra mı çıkacaklar, daha önce yetiştiren oldu mu?

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2008, 06:11   #708
Ağaç Dostu

Sonja Varol's Avatar

Giriş Tarihi: 13-03-2007

Fotografini gördügünüz üzüm sümbüllerimi dut agacimizin kök cevresine dikmistim. Yaklasik onbes yildir istisnasiz heryil cikiyorlar. Siz diktiginizde soganlariniz saglikli ise mutlaka cikacaktir dert etmeyin.

Sonja Varol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2008, 07:36   #709
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Bim, bitki soğanları sattığı sırada ben de üzüm sümbülü soğanlarından almıştım. Laleler çıkmaya başladılar ama üzüm sümbüllerinden hiç bir ses yok. Acaba bunlar daha sonra mı çıkacaklar, daha önce yetiştiren oldu mu?
Üzüm sümbülleri çok dayanıklıdır, mutlaka çıkarlar.Ben de beyaz çiçekli olanlarından almıştım, henüz bir hareket yok.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2008, 08:39   #710
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
[QUOTE=Sonja VarolFotografini gördügünüz üzüm sümbüllerimi dut agacimizin kök cevresine dikmistim. Yaklasik onbes yildir istisnasiz heryil cikiyorlar. QUOTE]

Beklemedeyim.

Demek gölgede de yetişebiliyor, ağacın dibinde olduğuna göre fazla güneş alma şansı yok. Benimkilerin de güneşi az görecek bir konumda durabileceklerine çok sevindim doğrusu

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2008, 08:44   #711
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2006
Sevgili Nevsune dert etme çıkar.Bende BİM den almıştım.Çıktı ve açmak üzereler.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2008, 12:28   #712
Ağaç Dostu

Tubay's Avatar

Giriş Tarihi: 20-02-2008
Galeri: 2
Merhaba,fritillaria imperialis(ters lale)Müjdan Hanım Güneydoğuanadoluda yetişen bitkiler başlığında resim ve bilgisini vermiş.Ben Hakkari'ye yaptığım bir ziyarette bu lalelerden almıştım,soğanlarını saklayıp daha sonra dikmeme rağmen verim alamadım.Hayran kaldığım bir lale türü aranızda yetiştiren varmı?Hakkariden tekrar soğan isteyeceğim ama tekrar hüsrana uğramak istemiyorum yetiştiren varsa bana yardımcı olabilirmi?

Tubay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2008, 13:49   #713
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Hakkari'den istemenize gerek yok (doğadan söküm bildiğim kadarı ile yasak), Bauhausda sarı ve turuncu renkli kültür çeşitlerini gördüm.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2008, 17:39   #714
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Geçen yıl çiçekleri geçtikten sonra söküp, sakladığım Lilliyum'larımı bugün dikmek için çıkardım ancak beklediğim gibi değil şöyle kuru; parça parça soğanlar buldum. Bu arada bu yıl geçen yılkilerden farklı renklerini de aldığım için karşılaştırma fırsatı buldum. Birbirlerine benzemiyorlardı. Geçen yıldan kalanlar acaba öldüler mi? Doğrusu çok moralim bozuldu.
Korunan lilyum soğanları nasıl oluyor? Yoksa yerlerinden sökmemem mi gerekiyordu?

Eski 27-02-2008, 17:46   #715
Ağaç Dostu

Sonja Varol's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tubaykaradag Mesajı Göster
Merhaba,fritillaria imperialis(ters lale)Müjdan Hanım Güneydoğuanadoluda yetişen bitkiler başlığında resim ve bilgisini vermiş.Ben Hakkari'ye yaptığım bir ziyarette bu lalelerden almıştım,soğanlarını saklayıp daha sonra dikmeme rağmen verim alamadım.Hayran kaldığım bir lale türü aranızda yetiştiren varmı?Hakkariden tekrar soğan isteyeceğim ama tekrar hüsrana uğramak istemiyorum yetiştiren varsa bana yardımcı olabilirmi?
Bizim bahcede bol miktarda yetisiyor. Dikimi ve bakimi gayet kolay, daha fazla bilgi isterseniz Buraya bakiniz...

Eski 27-02-2008, 21:39   #716
Ağaç Dostu

Ludisa Excellence's Avatar

Giriş Tarihi: 10-11-2007
Galeri: 19
Alıntı:
Geçen yıl çiçekleri geçtikten sonra söküp, sakladığım Lilliyum'larımı bugün dikmek için çıkardım ancak beklediğim gibi değil şöyle kuru; parça parça soğanlar buldum. Bu arada bu yıl geçen yılkilerden farklı renklerini de aldığım için karşılaştırma fırsatı buldum. Birbirlerine benzemiyorlardı. Geçen yıldan kalanlar acaba öldüler mi? Doğrusu çok moralim bozuldu.
Korunan lilyum soğanları nasıl oluyor? Yoksa yerlerinden sökmemem mi gerekiyordu?
Sn. Buket Aktar;

Soğanlı bitkilerin ölmesi öyle çokta kolay değildir hani.
Şimdi;

Eğer soğanlarınızı hala ekmedi iseniz akşamdan bir miktar suyun içine atıp ıslata bilirsiniz.Ertesi günde dikim işlemine geçersiniz.
Şayet eğer ki lilliyumlarınızı ekti iseniz çok abatmamak koşulu ile sulamaya devam.

Koruma hususuna gelince;
Ben genelde bahçe koşullarında soğanlarımı kısmen yüksek yerlere dikmeye çalışıyorum.O zaman sökmeye pek gerek kalmıyor.
Şayet topkak killi, ver eğimli vs... ve soğan sayısı az ise soğanları söküp dış ortamda bektetmek en ideali.
Bu noktata soğanları koyduğunuz torbaya/poşete bir miktar nemli turuba
( ki piyasada torf diye satılır) eklemekte ve poşete de bir kaç delik açmakta yarar var.Tabi iğne ucuyla değil.Tabiyki bu tavsiyem yaz soğanları için.

Soğan kıyasına gelince;
Her soğan bir birinin tıpkısı olacak değil.Tabi en azından şeklen andırmalı ama...
Piyasada sonuçta bir sürü hibrit tür var.
Hımm...
Benimkiler çok daha içini çekmiş durumda diyorsanız...
Olabilir, sonuçta gerekli nemi ortamdan alamamış olabilir.Sonuçta siz gerekenleri yapında gerisini onlar düşünsün.

Saygılar.

Ludisa Excellence Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2008, 22:14   #717
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi LUDİSİA_BAHYA Mesajı Göster
Sn. Buket Aktar;

Soğanlı bitkilerin ölmesi öyle çokta kolay değildir hani.
Şimdi;

Eğer soğanlarınızı hala ekmedi iseniz akşamdan bir miktar suyun içine atıp ıslata bilirsiniz.Ertesi günde dikim işlemine geçersiniz.
Şayet eğer ki lilliyumlarınızı ekti iseniz çok abatmamak koşulu ile sulamaya devam.

Koruma hususuna gelince;
Ben genelde bahçe koşullarında soğanlarımı kısmen yüksek yerlere dikmeye çalışıyorum.O zaman sökmeye pek gerek kalmıyor.
Şayet topkak killi, ver eğimli vs... ve soğan sayısı az ise soğanları söküp dış ortamda bektetmek en ideali.
Bu noktata soğanları koyduğunuz torbaya/poşete bir miktar nemli turuba
( ki piyasada torf diye satılır) eklemekte ve poşete de bir kaç delik açmakta yarar var.Tabi iğne ucuyla değil.Tabiyki bu tavsiyem yaz soğanları için.

Soğan kıyasına gelince;
Her soğan bir birinin tıpkısı olacak değil.Tabi en azından şeklen andırmalı ama...
Piyasada sonuçta bir sürü hibrit tür var.
Hımm...
Benimkiler çok daha içini çekmiş durumda diyorsanız...
Olabilir, sonuçta gerekli nemi ortamdan alamamış olabilir.Sonuçta siz gerekenleri yapında gerisini onlar düşünsün.

Saygılar.
sn LUDİSİA_BAHYA, ilginiz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler, ne yazık ki geçen yıldan kalanları diktim, yarın da yenileri dikmeyi düşünüyorum. Tavsiyenize uyarak fazla abartmadan sulamayı düşünüyorum, bu arada burada bizim mis zambağı dediğimiz, kokusu çok güzel bir lillium çeşidi var ki geçen yıl onlarıda topraktan çıkartmıştım. Az önce onlara da baktığımda muhafaza ettiğim karton kutuda tıpkı soğan gibi kat kat ayrıldıklarını (bir soğandan belki de 15 tane dilim oluşmuş) gördüm. Onları nasıl dikmem gerekiyor?

Eski 27-02-2008, 22:20   #718
Ağaç Dostu

Sonja Varol's Avatar

Alıntı:
Sevgili Buket Aknar, ben bahcemizdeki hicbir soganli cicegimi diktigim yerden cikarmam. Soganli ciceklerim ciceklerini bitirdikten sonra üst bölümden kurumaya baslamalarini beklerim. Liliumlari topraga dogru bölüm bölüm keserek kisaltirim. Zamanla soganlar kendilerini dibe dogru cekerek korumaya alirlar. Ayni topragin üzerine mevsimlik cicek dikerim. Bahcemizdeki liliumlar cok uzun yillardir var ve heryil daha da cogaliyorlar...
Sadece yumrulu ciceklerimi (Dahlien-Yildiz vb.) don olmadan topraktan cikararak muhafaza altina alirim.

Eski 27-02-2008, 22:29   #719
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sonja Varol Mesajı Göster
Sevgili Buket Aknar, ben bahcemizdeki hicbir soganli cicegimi diktigim yerden cikarmam. Soganli ciceklerim ciceklerini bitirdikten sonra üst bölümden kurumaya baslamalarini beklerim. Liliumlari topraga dogru bölüm bölüm keserek kisaltirim. Zamanla soganlar kendilerini dibe dogru cekerek korumaya alirlar. Ayni topragin üzerine mevsimlik cicek dikerim. Bahcemizdeki liliumlar cok uzun yillardir var ve heryil daha da cogaliyorlar...
Sadece yumrulu ciceklerimi (Dahlien-Yildiz vb.) don olmadan topraktan cikararak muhafaza altina alirim.
Kıbrıs'ın iklimi kış mevsiminde çok soğuk değil, buna rağmen geçen yıl tüm soğanlı bitkilerimi (Dalia'lar hariç) topraktan çıkarıp muhafaza etmeye çalıştım. Yaz mevsimine gelince oldukça sıcak geçer ve ben yaz mevsiminde bahçemde oldukça çok su kullanırım. Okuduklarımdan veya duyduklarımdan edindiğim bilgilerle soğanlar çürüyüp erimesin diye hiç üşenmeden birçok soğanı topraktan çıkardım ama ne derece başarılı oldum orası mechul. Çünkü daha önce çıkarıp diktiğim soğanlardan sadece dafodil'lerden bir tanesi çiçeklendi gerisini halen bekliyorum.
Yaz soğanlarına gelince onların durumu da malum.

Eski 28-02-2008, 09:32   #720
Ağaç Dostu

GLCN's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2007
Galeri: 15
Benimde saksıdaki mis zambağım çürümüş halbuki eskisinden farklı birşey yani asırı sulama falan yapmamıstım çok üzüldüm...

GLCN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025