agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni114Beğeniler
  • 9 Gönderen Ç İ Ğ D E M
  • 2 Gönderen ahmeter
  • 1 Gönderen Çamfıstığı
  • 6 Gönderen Ç İ Ğ D E M
  • 4 Gönderen Ç İ Ğ D E M
  • 6 Gönderen Ç İ Ğ D E M
  • 5 Gönderen Ç İ Ğ D E M
  • 1 Gönderen HAKAN_O
  • 8 Gönderen Ç İ Ğ D E M
  • 2 Gönderen derin35
  • 7 Gönderen Ç İ Ğ D E M
  • 1 Gönderen derin35
  • 8 Gönderen Ç İ Ğ D E M
  • 6 Gönderen Ç İ Ğ D E M
  • 5 Gönderen
  • 9 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 6 Gönderen Ç İ Ğ D E M
  • 6 Gönderen Ç İ Ğ D E M
  • 13 Gönderen Ç İ Ğ D E M
  • 1 Gönderen Çamfıstığı
  • 1 Gönderen derin35
  • 1 Gönderen Duru
  • 1 Gönderen Çamfıstığı
  • 4 Gönderen Ç İ Ğ D E M

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 20-04-2020, 23:08   #1
Ağaçsever

Ç İ Ğ D E M's Avatar

Giriş Tarihi: 27-07-2012
Ç İ Ğ D E M / Bahçe

2011 den bulabildiğim fotoğraflarla bugüne kadar bahçemin ilk düzenlenmesini, gelişimini, bazen iyi bazen kötü değişimini bu başlık altında paylaşacağım...

Bahçenin bulunduğu şehir: Bursa/Nilüfer
Bahçenin büyüklüğü: 200 metre kare
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları: Bahçem bir tepenin kuzey yamacında yer alıyor ve yaklaşık 3 metre kot farkı bulunuyor. Eğimden dolayı bahçenin sadece güney doğuya bakan kısmını kullanabiliyorum. Ancak çevredeki ve bahçedeki bina sebebiyle öğleden sonra gölge oluyor. Tepe olması sebebiyle de her zaman bir esinti mutlaka oluyor. Son yıllar kurak geçse de Bursa’nın yağış alan bölgesinde yer alıyor.
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri: 8b
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb): Konut
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?: Konut yapılmak üzere alınan boş bir arsaydı. İnşaat sonrası ortasında bina çevresi beton avlu ile çevrili sadece topraktan ibaretti.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz?: 10 yıl
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı?: Tüm tasarım bana aittir. Süs havuzu ve çiçek tarhları dahil tüm işçilik eşim ve bana aittir.
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz :
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel): Ağaçların yıllık budamaları dışında çimenlerin bakımı eşime, çiçeklerin bakımı bana aittir.
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?: Bahçemde yaklaşık 150 litrelik bir süs havuzu ve 3x3 metrelik bir çardak bulunmaktadır.
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı?: İçinde koi yetiştirebileceğim biraz daha büyük bir süs havuzu hayal ediyorum.
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler): 1 cephesinde yaklaşık 15 adet Limon servi, bir cephesinde 6 adet arap yasemini, 1 adet mavi ladin (yerli), 1 adet nar ağacı, 1 adet erik ağacı, ortancalar, 2 adet clematis ve mevsimlik çiçekler
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı?: Kalıcı çiçek olarak bahçemdeki favorilerim ortancalarım. Ancak sedum, sukulent türü bitkilere özel bir ilgim bulunmaktadır.
Varsa çok özel bir bitkinizin adı?: Ortanca
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz?: Hayır
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl?: Çimenler sebebiyle otomatik sulama sistemi mevcut. Balkon çiçeklerim için de damla sulama sistemi kullanıyorum.
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz?: Bahçem şehir merkezinde olduğu için şebeke suyu kullanılıyor. Otomatik sulama sistemi programlanabilir olduğu için süre ve zaman sınırlaması koymaktan başka ekstra tasarruf yapamıyorum.
Toprak özellikleri: Bahçem yoldan kot olarak düşükte kaldığı için zemin suyu biraz yoğun hissediliyor. Ayrıca inşaat sonrası getirtilen bahçe toprağı biraz killi olsa gerek, nem oranı biraz fazla bir toprağa sahibim.
Kompost yapıyor musunuz?: Hayır
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?: Bahçemdeki kot farkını doğal eğimine bırakmak yerine basamak oluşturacak şekilde düzlükler oluşturup daha etkili bir peyzaj ve daha fazla kullanım alanı elde edilebilirdi.
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz?: Salyangozlar için kullandığım mavi granüller dışında devamlı kullandığım bir ilaç yok. Güllerim varken birçok böcek ve hastalıkla mücadele etmem gerekiyordu. Gülleri bahçemden uzaklaştırınca dert de bitti. Çok çok nadir zamanlarda kuzeye bakan yerlerde oluşan mantar veya külleme için kullandığım ilaçlar oluyor. Topas vb.
Bahçeniz organik mi?: Hayır
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz?: Çimenler için hazır gübre, ağaçlar için yanmış hayvan gübresi
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı?: Sadece salyangoz
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?: Yağmurlama
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu?: Tepede olması sebebiyle soğuk alıyor.
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?: Süs havuzum
Tetanoz aşısı oldunuz mu?: Evet

Eklenen Resimler

ahmeter, Muda, TCM ve 6 kişi beğendi.

Düzenleyen Ç İ Ğ D E M : 20-04-2020 saat 23:18 Neden: Başlık düzeltildi
Ç İ Ğ D E M Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025