View Single Post
Eski 26-04-2020, 12:10   #19
Ç İ Ğ D E M
Ağaçsever

Ç İ Ğ D E M's Avatar

Giriş Tarihi: 27-07-2012
2014 yılı bahçe projeleri-1

2014 yılı bahçede bitkilerden ziyade çevre düzenleme yılı oldu. Gerçi bizim bahçede düzenleme hiç bitmiyor.

Görüldüğü üzere burası benim ortancalarımın mekanı... Köprüden akan sular her daim toprağını nemli tutuyor ve güneş görmediği için de hep gölge. Tam ortancalık...

Bahçeyi ortadan bölen ve altı gölge olan köprüden daha önce 7 nolu mesajda bahsetmiştim. Burada çimenler bozulduğu için zemini kayrak taşları ile döşemiştik. Ama 2 sene sonunda bu taşlar estetikliğini kaybetmeye ve altındaki toprak ıslandıkça yüzeyi çamur yaptığı için kirli gözükmeye başlamıştı. Bahçeye inilen merdivenin altındaki çimler de bozulmaya başladığı için burada kalıcı bir düzenleme yapmamız gerektiğine karar verdik.

Kayrak taşları yerine zemini ince çakıl ile destekleyip doğal taş karolar ile döşedik. Merdiven altına da devam edip bu alanda bir bütünlük sağladık. İlk 3 resimde bu çalışmanın fotoğraflarını görebilirsiniz.

Son resimdeki farkı görebildiniz mi?

ilk resimlerde arkada gördüğünüz limon serviler 2015 kışında yağan karla beraber devrildiler. Kış resimlerini ayrı bir başlıkta paylaşacağım. Ne kışlar gördü bu bahçe inanamazsınız...Mecburen 2015'de servileri söktük. Ama yüksek duvar sebebiyle burası aşırı gölgede kaldığı için diktiğim çiçeklerde randıman alamadım. 2016'da belki duvarın yüksekliğini kırar ve biraz daha güneşe yaklaşırız diye yüksek bir çiçek tarhı yaptık. Burası daha tam hayal ettiğim gibi olmadı. Bir iki denemem var. Henüz sonucunu alamadım. Sanırım klematisler için uygun olacak.

Eklenen Resimler

Ç İ Ğ D E M Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön