Eveeeet gelelim çiçekliğime... Onun da hikayesi bambaşka. Binaya doğrudan toprak temas etmesin diye etrafına 50 santim genişliğinde doğal taş karo döşenmiş ama balkon altında girinti olduğu için burada kararsız kalmıştık. Baktım ki her yer çim yapıldı ve çiçekler için yer yok, dedim burası benim çiçekliğim olacak.
Alan yaklaşık 1,2x4 metre boyutlarında. Baksan küçük ama dünya çiçek alıyor. Çim hizasına kadar zemini çakıl, tahta bordürden itibaren ise toprak dolu. Mevsimlik fideler diktiğim için yaklaşık 20-30 santim bir derinliği var bu da yeterli oluyor.
İlk sene rastgele bir iki çiçek dikip kış döneminde hercai menekşe doldurduğum çiçekliğim için tüm kış planlar yaptım. Taşlar ve cücelerle dolu minyatür bir bahçe kurmayı hayal ettim. Baharla beraber attım kendimi bahçeye. Seralara her gidişimde dünyaları alıp geldim. Sonra günlerce uğraşıp durdum. Çünkü düzen takıntılıyım ve hiçbir şey gelişi güzel yerleşmemeli.
Kıştan kalan hercailere kıyamadım. Oysa haziran gelmeden hepsi bozulacak. Dedim şimdilik kalsın, bozulursa bakarız...
Alissyum, ateş çiçeği, horoz ibiği, yer minesi, aslanağzı,begonya, gaura çalısı, karanfil, kasımpatı, hercai hatta çilek bile var. İstiyorum ki dolu dolu olsun toprak gözükmesin. Büyümelerini beklemeye sabrım yok o kadar heyecanlıyım. Başladım taşlardan setler yapmaya aralarına fideleri dikmeye, cücelerimi yerleştirmeye...
Çilekler toprağa değmesin diye toprağın üzerini ağaç kabuğu ile kapatıyorum. Aralara bir iki taş, cüce... Havalı da gözüküyor. 3-5 gün uğraştım galiba. Sonuç... Harika... Ben mest... Aldım çayımı elime geçtim karşısına seyrettim. Çünkü başka bir yerden görme şansım yok. Balkonumdan yaseminleri görüyorum. Onlar da altlarında çiçeğe müsade etmiyor. Çiçeklerim komşulara seyirlik
Daha başlarken dolu dolu olan çiçekliğimde aradan 2 ay geçtikten sonra artık ne taşlar ne cüceler görünüyordu. O mineler taştı çimlere indi. Çilek kol atmaktan yorulmadı ben yolmaktan yoruldum. Alissyum desen, sen minik yavrum nasıl o kadar büyüyebildin anlamadım
Asıl şok ağaç kabuklarının altında gizliymiş, salyangozlar

Bulmuşlar nemli nemli korunaklı bölgeyi çoğalmış durmuşlar...
Eh her şey tecrübe ile öğreniliyordu. Ama yine de çiçekliğimin en güzel yılı 2013 yazı oldu. Kısmetse bu yaz yine iddialıyım