View Single Post
Eski 22-04-2020, 13:28   #9
Ç İ Ğ D E M
Ağaçsever

Ç İ Ğ D E M's Avatar

Giriş Tarihi: 27-07-2012
2013 ilkbaharı ve lalelerim

Hummalı çalışmalarla ve oraya ne yapsam, buraya ne yapsam, aldığım fideyi nereye diksem diyerek geçen bir 2012 sezonunu kapatma zamanı gelmişti. Yasemin ve limon servilerin önünü bordürlerle çimden ayırmıştım, bu alanlara lale soğanları dikmeye karar verdim ve çeşit çeşit lale soğanları alıp diktim.
Ve 2013 baharı beni büyük bir coşkuyla karşıladı. Çocukluğu lale dolu bir bahçede geçmiş biri olarak yaşadığım duyguyu kelimelerle anlatmam mümkün değil. Daha önce balkonda yetiştiriyordum ama bahçede olmaları daha ayrı bir güzellik ve keyifti. Görsellerde hem bahçem hem de balkonumdaki laleler, nergisler ve çiğdemleri paylaşıyorum.

Ama bir sonraki sene maalesef laleler tekrar çıkmadılar. Lale yerine başka çiçekler diktim, beklediğim randımanı göstermediler. Her sene başka başka çiçekler denedim yine olmadı. Sebebini anlamam bir iki senemi aldı. Yaseminler... Arap saçı gibi yüzeye bile çıkan kökleri var. Fideyi dikmek için toprağı bile kazamıyorum. O kadar sıkışık.

Sonuç; savaşı yaseminler kazandı. Yaseminlerimin altı artık boş Gerçi son durumda ulaştıkları hacimle ne kadar boş diyebiliriz bilmiyorum. Son hallerini daha sonra paylaşacağım, söz...

Gerçi soğanlı bitkileri doğrudan bahçeye dikmek, yaz sezonunda dikilen diğer çiçekler sebebiyle ya kaybolmalarına ya da sulama sebebiyle çürümelerine sebep oluyor. Soğanları sezon geçince söküp sonbaharda tekrar dikmek için de maalesef zamanım olmuyor. Uzun zamandır soğanlı bitkilerden vazgeçmiştim ama önümüzdeki yıl bahçeye yerleştireceğim uygun saksılarla lale, nergis ve çiğdemleri tekrar bahçeme davet edeceğim. Forum için fotoğraflara baktığımda özlediğimi farkettim. Yapılacaklar listesine eklendiler.

Eklenen Resimler

Düzenleyen Ç İ Ğ D E M : 23-04-2020 saat 15:24 Neden: Fotoğraf boyutu düzeltildi
Ç İ Ğ D E M Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön