View Single Post
Eski 21-04-2020, 12:49   #4
Ç İ Ğ D E M
Ağaçsever

Ç İ Ğ D E M's Avatar

Giriş Tarihi: 27-07-2012
2011 sonbaharında bahçemin ilk halleri

Manzarası sebebiyle hayran kalıp yolu bile yokken 2001 yılında arsamızı aldık. Ancak 2010 yılında evimizi tamamladıktan sonra etrafımız dolmuş ve kendimizi bir anda şehrin ortasında bulmuştuk

İnşaata başlarken yolumuzda kaldırım ve bitişiğimdeki yüksek duvarlı (1. ve 3. resimlerde görülen o duvarı ben yapmadım) bina yoktu ve ben bahçemin bu kadar düşük kotta kalacağını tahmin etmemiştim.

Resimlerde kırmızı çizgi ile çizdiğim yer bahçemin düz olan tek alanıdır. Binanın sağ ve solunda 2,5-3 metreye varan kot farkıyla dik eğim bulunmaktadır. Resim 2 ve Resim 3'te eğimli kısımları yukarıdan aşağıya doğru ve son resimde de aşağıdan yukarıya doğru görebilirsiniz. Aşağıdan baktığınızda bahçe gözükmüyor bile. Resim 4 de bahçemin düz kısmının balkondan görünümüdür. Anlayacağınız perdeyi araladığımda kendimi bahçemde bulamıyorum. Zor bir bahçe bizi bekliyordu.

Bahçe düzenlemesini yapmadan önce çimenlerimizi yaptırdık. Aslında işe tersten başlamış gibi gözükebiliriz. Ama detaylara başlamadan önce bahçeyi yabani otlardan temizleyebilmenin tek yolu buydu. Önce temizleyelim sonra ufak ufak keyfe keder hayallerimizi hayata geçirelim istedik. Zira her şeyi kendimiz yapacaktık.

Eklenen Resimler

Düzenleyen Ç İ Ğ D E M : 23-04-2020 saat 15:20 Neden: fotoğraf ilavesi
Ç İ Ğ D E M Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön