Nasıl oldu anlamadık bir heves 2012 baharı ile beraber artık bahçe odaklı yıllarımız başlamıştı.
Ağaçlar tamam,
Yaseminler tamam,
Bahçenin çitleri yok, (olmasa da olur

)
Havuz yok, mutlaka olmalı deyip işe koyulduk.
Havuz ekipmanlarını Bauhaustan almıştık. Artık bulamıyorum. Talep olmadığı için getirmiyorlar herhalde. Motorun fıskiye ve şelale olmak üzere 2 çıkışı var. 8 senedir tık demeden çalışıyor. İthal bir marka. Bir ara markasına bakar mesaja ilave ederim. (Baktım markası Heissner) Havuz da Heissner marka ve 120 litrelik hacme sahip. Ekipmanın maliyetli kısmı bunlardı. Geriye kafamda tasarladığımı gerçeğe dönüştürme işi kalmıştı. İşte bazen hayallerle gerçekler bir olmuyor malesef... Bahçe zaten eğimli düz alan yok daha büyük yapmayalım dediğimiz havuz biraz küçük oldu. Bu yüzden küçük alanı büyük taşlarla çevrelemek kusurları gizlemek zor oldu.
Tasarımcı olarak bir aşağı inip taşları konumlandırmak sonra yukarı çıkıp oldu mu diye bakmak yorucuydu

(1. resim)
Havuza bir şelale yapmak için kenarına mebran sererek işe başladım. 2. resimde görebilirsiniz. Havuz kenarından başlayarak taşları basamak basamak dizdim. Her sırada mebranın altını toprakla destekleyip yaklaşık 30-40 santim yüksekliğe ulaştım. Terazi ile taşları dengeledim. Mebranın yanlarını taşlarla destekleyip su kaçışını engelledim. 3. resimde son halini görebilirsiniz. Bu arada bahçe hala daha dışarıya karşı savunmasız.
Her şey süper... Doldur havuzu çalıştır motoru... Tamam, su havuzun dışına kaçmıyor ama yukarıdan akmaya başlayan su, taşla mebranın arasına kaçıyor. Yukarıdan şaldır şaldır akan su havuza varana kadar taşın altından akıyor. Sağdan kaydır soldan kaydır. Biraz destek vs. Eh idare eder bir yoğunluğa ulaştı. Ama istediğim tadı vermedi.
Nisanda kurup tüm yaz seyrettiğim havuzun şelalesini kış gelmeden eylül ayında yıktım (4. son resim). Yine mebran serdim ama bu kez her taşı dizerken harç ile birbirlerine yapıştırarak ilerledim. Kenarlarından alta kaçmasın diye de minik beyaz taşları yapıştırdım. Sonuç süper. Alta kaçış yok yukarıdan akan su artık taşların üzerinden süzüle süzüle iniyor.
Artık etrafını çiçeklendirebiliriz

Ama gözden kaçırdığım bir şey vardı. Havuz aynı kalacak ama ağaçlar aynı kalmayacaktı