View Single Post
Eski 26-04-2020, 13:17   #20
Ç İ Ğ D E M
Ağaçsever

Ç İ Ğ D E M's Avatar

Giriş Tarihi: 27-07-2012
2014 yılı bahçe projeleri-2

Eğimden dolayı tam kapasite kullanamadığım ve tek düz olan kısmı da bölen bir köprü sebebiyle bahçede masa sandalye koyup oturabileceğimiz alan konusunda sıkıntı yaşıyorduk. Her ne kadar bir kısmı çukurda kalan bir bahçem olsa da havuzun bulunduğu yer tüm gün güneş alıyor ve akşam olmadan burada oturamıyorduk. Çardak yapılması şarttı ama bahçenin düz alanını da ziyan etmek istemiyordum. Sonunda havuzun önünde başlayan eğime bir çardak yapmaya karar verdik. Bina sebebiyle öğleden sonra gölge gelmeye başladığı için oturmak için en ideal yerdi.

Önce toprakta açtığımız çukurların içine beton dökerek çelik ayaklar hazırladık. Bu beton ayaklar toprak hizasının altında kaldı. Sonra hazırlanan çelik konstrüksyon tabanı bu ayakların üzerine oturtup vidaladık. Yani ayaklar ve taban tek parça değil. Olur da fikrimizi değiştirip çardağımızı kaldırmak istersek, temeli sökmeye gerek kalmadan çıkarabileceğiz. (Ne gereği varsa )

Hazırlanan çelik konstrüksyonun üzerini de iroko ağaçlar ile kaplayarak tabanımızı oluşturduk. Artık bahçede oturabileceğimiz ve öğleden sonra gölge olan bir alanımız vardı. Üstünü kapatmaya gerek yoktu

Şaka bir yana tabanı yaptıktan sonra bazı sebeplerle üstünü kapatmak için devam etmedik. Önce malzeme tedariği ile ilgili sıkııntı yaşadık. Sonra da canımız iş yapmak istemedi vs. İki yaz ve iki kış geçti ve biz hala daha sadece tabanı olan bir çardakta düşme korkusuyla kenara çok yaklaşamadan zaman geçirdik.

Bu arada tekrar hatırlatayım. Bahçede hayata geçecek tüm projeler bana ait. Uygulama kısmında da gücümüzün yettiği yere kadar ben ve eşim çalışıyoruz. Yani bahçemizde sulama sistemi, ilk çim ve ağaç dikimi hariç hiç bir projeyi 3. taraflara verip yaptırmadık. Çardağımızın 2 sene yarım kalması bu yüzden

Eklenen Resimler

Ç İ Ğ D E M Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön