agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni4Beğeniler
  • 3 Gönderen
  • 1 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-03-2011, 12:17   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Sayın eymenekin

Elma dilim patatesler çok güzel oldu. Ama sirkeli suda yapılmadı. Sirkeli suyun sebebi nedir acaba.

Sayın Kiraz.

Kırmızı salçalık biberler bu yöntemle çok güzel oluyor. Fırından çıkartığınız bu biberleri sarımsak ilavesi yaparak zeytinyağın içerisinde muhafaza edin. Değişik bir tat elde ediyorsunuz.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2011, 12:22   #2
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
Sayın eymenekin

Elma dilim patatesler çok güzel oldu. Ama sirkeli suda yapılmadı. Sirkeli suyun sebebi nedir acaba.

Sayın Kiraz.

Kırmızı salçalık biberler bu yöntemle çok güzel oluyor. Fırından çıkartığınız bu biberleri sarımsak ilavesi yaparak zeytinyağın içerisinde muhafaza edin. Değişik bir tat elde ediyorsunuz.
Sn. Tura, geçen sene Güler Hanım'ın verdiği kırmızı biberleri bu şekilde pişirip, soyup derin dondurucuda saklamıştım.

Tavada patates kızartmıyorum, Sn. Eymenekin tarifine benzer pişiriyorum. Sirkeli suyu hiç denemedim, kabuklarını soyuyorum, daha az yağ kullanıyorum patatesleri oldukça iri doğruyorum. Hiç patates sevmeyen eşim bile bayılıyor, çocuklar da tavada patates kızartmasını sormaz oldu.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2011, 00:17   #3
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster

Sirkeli suyun sebebi nedir acaba.
Bence sn.eymenekin patateslerin kabuklarını soymadığı için, sirkeli suyu, patatesin kabuğundaki toprakları arındırmak ve daha iyi temizlenmesini sağlamak için kullanıyor.
Marul, taze soğan, tüm yeşillikleri yıkadıktan sonra, en son sirkeli suda biraz bekletirim.

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2012, 21:03   #4
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-03-2011
Şehir: merkez
Mesajlar: 30
elma dilim patates

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
Sayın eymenekin

Elma dilim patatesler çok güzel oldu. Ama sirkeli suda yapılmadı. Sirkeli suyun sebebi nedir acaba.

Sayın Kiraz.

Kırmızı salçalık biberler bu yöntemle çok güzel oluyor. Fırından çıkartığınız bu biberleri sarımsak ilavesi yaparak zeytinyağın içerisinde muhafaza edin. Değişik bir tat elde ediyorsunuz.
sirkeli su şart değil tura,genel olarak sebzeleri yıkadığınız suya birkaç damla sirke eklerseniz mikropları öldürür. bu arada afiyet olmuştur inşallah salçalı, kabuğu soyulmamış sarmısak dişleriyle ya da kekikli... hepsini deneyin.

eymenekin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025