Arkadaşlar kızartmasını yaptığınız bütün sebzeleri fırıda yapabilirsiniz.
Bu yöntemi yıllardır uygularım,deneye yanıla ayarlarını tuturabildim.
Karnabaharı 5-6 dk haşlıyorum,çiçek çiçek ayırıp ,yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyuyorum.
Birkaç kaşık zeytinyağı ,tuz ,kırmızı biber hepsini harmanlayıp,düzlüyorum.( yağını ,baharatlarını siz damak tadınıza ,sağlığınıza göre ayarlıyorsunuz,azaltıp artırabilirsiniz)
200 derecede fırında pişiriyorum,kontrol edip gerekirse sebzeleri çeviriyorsunuz.
Aynı şekilde patates , patlıcan ,kabak , havuç , brokoli ,yeşil biber , salçalık kırmızı biber , kuru soğan vs uygulayabilirsiniz.
Karnıyarık ,kabak oturtmayıda fırında yapıyorum.
Patlıcanları temizleyip tüm olarak arkalı önlü fırçayla yağlıyorum.Yağlı kağıt serilmiş tepside 200 derecede pişiriyorum , patlıcanın ortasını kaşıkla açıp harcını koyuyorum.
Ayrıca közleme isteyen alinaziklik , salata yapılacak kırmızı bibr ,yeşil biber ,patlıcanlarıda fırında birkaç yerini bıçakla delip pişiriyorum.
|