Fırında kızartma
Arkadaşlar bu uygulama tarafımdan defalarca uygulanmış olduğundan, böyle bir uygulamanın kadınlara mutfaklarda kızarmış yağ kokusundan kurtulmayı da amaçladığı gibi çok ekonomik bir biçimde yağ kullanılarak bu işlem kzartmalarda sağlıklı bir yöntem olarak kullanılabilir düşüncesiyle bu buluşum kazartma tekniğini tüm hanım arkadaşlarımla paylaşmak istedim.
Arkadaşlar bu uygulama fırında yapıldığını peşinen belirtmek isterim, Arkadaşlar ben geliboluda iken bahçemden topladığım tüm biberlerimi öncelikle ortadan ikiye bölerek sap ve tohumlarını ayıkladıktan sonra fırın tepsilerine dizerek 200 derece de ısıtılmış fırına koyarak, bunları 10-15 dakika gibi bir zamanda sularının çekilmesi ile fırın kapağını açarak daha önceden fincan tabağına bir kaşık sıvı yağ içinde tuz ilave ederek hazladığım karışımı mutfak fırçasıyla tepsi içindeki biberlerin üstüne sürerek daha sonra tekrar fırında 5-10 daha tutarak kızartma işlemi bitmiş olmaktadır.
Ben bu işlem içinde çok kısa zamanda 10-15 kg biberi kızartarak vakumlu torbalara doldurarak kış için saklamaktayım, ben bu işlemi biberde kullanmaktayım, diğer sebze kızarartma işlemi için deneyen arkadaşlar deneyimlerini paylaşımlara sunarak forumlara paylaşım borçlarını ödeyebiler.
Sizleri bu başlıkta bekliyorum, sevgilerimle..
|