Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura
Sayın eymenekin
Elma dilim patatesler çok güzel oldu. Ama sirkeli suda yapılmadı. Sirkeli suyun sebebi nedir acaba.
Sayın Kiraz.
Kırmızı salçalık biberler bu yöntemle çok güzel oluyor. Fırından çıkartığınız bu biberleri sarımsak ilavesi yaparak zeytinyağın içerisinde muhafaza edin. Değişik bir tat elde ediyorsunuz.
|
Sn. Tura, geçen sene Güler Hanım'ın verdiği kırmızı biberleri bu şekilde pişirip, soyup derin dondurucuda saklamıştım.
Tavada patates kızartmıyorum, Sn. Eymenekin tarifine benzer pişiriyorum. Sirkeli suyu hiç denemedim, kabuklarını soyuyorum, daha az yağ kullanıyorum patatesleri oldukça iri doğruyorum. Hiç patates sevmeyen eşim bile bayılıyor, çocuklar da tavada patates kızartmasını sormaz oldu.