View Single Post
Eski 28-03-2011, 11:22   #7
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
Sayın eymenekin

Elma dilim patatesler çok güzel oldu. Ama sirkeli suda yapılmadı. Sirkeli suyun sebebi nedir acaba.

Sayın Kiraz.

Kırmızı salçalık biberler bu yöntemle çok güzel oluyor. Fırından çıkartığınız bu biberleri sarımsak ilavesi yaparak zeytinyağın içerisinde muhafaza edin. Değişik bir tat elde ediyorsunuz.
Sn. Tura, geçen sene Güler Hanım'ın verdiği kırmızı biberleri bu şekilde pişirip, soyup derin dondurucuda saklamıştım.

Tavada patates kızartmıyorum, Sn. Eymenekin tarifine benzer pişiriyorum. Sirkeli suyu hiç denemedim, kabuklarını soyuyorum, daha az yağ kullanıyorum patatesleri oldukça iri doğruyorum. Hiç patates sevmeyen eşim bile bayılıyor, çocuklar da tavada patates kızartmasını sormaz oldu.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön