![]() |
|
![]() |
#1951 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1952 |
Ağaç Dostu
|
Bauhaus' ta benim almadığım Montana 'Rubens'i araştırdım. Aslında çok güzel bir cins. Çok hızlı büyüyor, bol çiçekli, bazı kaynaklara göre kokulu. Ammaaaa...Nisan-Mayıs aylarında çiçekleniyor. Hadi mayıs için birşey diyemem ama genellikle nisan ayını İstanbul'da geçirdiğim için, bana göre değil. Arzu edenlere...Marmara forum Bauhaus' ta hala birkaç tane var. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1953 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1954 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Bu sene 3. sezonu olacak olan Clematis macropetalanın çiçeklerini görmek nasip olmamıştı. Etiketinde Clematis macropetala 'Markham's Pink' yazıyor. 1. grup budanmayı sevmeyenlerden. Dal yapısı, yeni sürgünlerdeki yaprak yapısı montanaya çok benziyor. Umarım yine etiket hatası yoktur. Şu an tomurcuklar içinde, montana da tıpatıp aynı. Tek tesellim iki karış montanalarım bile çiçek açmış olması. Meraklı bir bekleyiş var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1955 | |
|
Alıntı:
Burada http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/4446-59.htm geçen seneki çiçeklerini görebilirsiniz... Gözalıcı olup iyi bir seçim yapmışsınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1956 |
Ağaç Dostu
|
CLEMATIS - GOLDEN TIARA CLEMATIS - GOLDEN TIARA Bauhausun Hollandalı tedarikçilerinden...siteden bu anlaşılıyor. ![]() Golden tiara da muhtemel gelecek clematis olabilir...son 3-4 senedir hep aynı clematisleri getirmekten Buhaus da bıkmıştır... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2011
|
bende bugün markette 2 euro gibi harika bir fiyata bu clematisleri gördüm ve iki tane aldim insallah güzeldirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1958 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Sanirim hagley hibrit denilen cins. Gecen yil ben de almistim merakla cicegini bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1960 | |
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1963 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
Aldığımın biri montana rubbens Sanırım baharda açacak Diğeri bauhaustaki kırmızı bakıp düzeltecem sanırım yaz ve sonrası Birde mor katlısıMulti blue. Acaba o ne zaman açar. 3'ü birlikte güzel durur bir güzel sarmaşık gül bulsam çevreleyip ekeceğim hepsini inşallah. Olmaz ise önden clematisleri ekerim torbanın içinde saksıdalar bir haftada 50 cm e yakın boy attılar. İnşallah ekeceğim yere giderim bu haftada hallederim onları çok üzgünüm zaten savaşta arkadaşımı bırakmışım gibi hissediyorum Bauhausta beyaz ile sade mor da vardı alamadım hepsini. Neyseki bu üç güzeli edindim. Tavsiyeler için çok teşekkürler. Düzenleyen canannuman : 04-04-2012 saat 23:58 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1964 | |
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1965 |
Ağaç Dostu
|
Orhan bey, çok isabetli bir şey yapmışsınız, erkenci clematisler bize göre değil aslında, biz onu görmeden çiçekleri bitiyor. Çok beğendim, bol çiçek görür bizlerle de güzel görüntülerini paylaşırsınız inşallah. Jineop'cuğum, Orhan beyin John Paul ıı si resmen pembe, düşünsene, bu renk açarsa, beyazı ile birlikte diktiğimizde manzara nasıl olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1966 | |
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1967 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Bende bu hafta miss bateman ve montana rubens ile clematisçiler kervanına katıldım. Çoktandır istiyordum, ama bulamıyordum. Seçtiğim için değil sadece bu türleri bulabildiğim için.. 1.sayfadan okuma çalışmaları da başladı tabii... Düzenleyen ilknur aşık : 29-03-2012 saat 14:52 Neden: imla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1968 |
|
Orijinal Mesaj Sahibi kartal124 Sayın jineop, Clematislerinizin olduğunu sayfanızı takip ettiğim için biliyorum.İzin verirseniz bir sorum olacak.Bendede 4 ayrı clematis var.1 ay kadar oldu alalı.Hızla büyüyorlar.Bu gün saksılarını değiştirdim.150 cm.lik çubuklar diktim saksılarına.Sorum şu:Clematisler kendiliğinden çubuğa sarılabiliyorlar mı?Yoksa sürgün uçlarından iple bağlayıp ipin diğer ucunu da bir yere bağlamak mı uygun olur? Ya da hiçbir yere bağlamayıp kendi hallerine bırakayımda yerlerde sürünsünler mi? Selamlarımla. Sorunuzun cevabı tabi ki destek şart. Sarılabilecekleri yer varsa tutunup ona sarılıyorlar özellikle bağlamanız gerekmiyor. Türüne göre bazı clematis bir mevsimde metrelerce büyüyebiliyor. 1.50 cm lik 4 tane çubuğu saksının 4 yanına koyarsanız, arada sizde yönlendirme yapmak şarttıyla bitkinize yeterli tutunacak yer sağlayabilirsiniz. Baktınız çok büyüyor, üst üste dolandırmak istemiyorsanız ve yeriniz müsaitse çubuklara astığınız iplerle yukarıyada çıkabilir. Ama ilk senesinde çok fazla uzamayacağından yeterli olacaktır diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1969 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1970 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu sene, tüm Clematisleri Marmara Forum Bauhaus' tan aldım. Son aldığım bir tane idi. Diğer Bauhaus' lara bakmaya değer. Belki oralarda olabilir. Çünkü diğer çeşitlerden yeterince var. Umarım bulursunuz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1971 |
|
Armandii apple blossom elma çiçeklerini belirginleştirdi. 1. yılında çeliğimdeki görüntü. Bu sene 2. yılına geçen ona yakın çeliğim var. Bu çeliklerin hangisine ait olduğunu bilmiyorum. Merakla çiçeklerini bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1972 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Canım Arkadaşım sayesinde sahip olduğum bu güzellikler aslıda cumartesi günü geldi ama benim manisadan misafirim geldiği için bu güzellikleri seyretmeye ve size göstermeye zamanım olmadı ama şimdi tadını çıkarma zamanı. Kendimi zengin hissediyorum. Bahceye gelecek ilkbaharda geçirmeyi düşünüyorum inşallah ozamana kadar balkonumu severlerde güzel gelişirler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1976 |
Ağaç Dostu
|
Vay vay vay!!! Ne de güzel açarmış ![]() Armandii ile Apple Blossom çok benziyorlar, sadece çiçek taç yapraklarının biri sivri diğeri yuvarlak. İkisi de çok güçlü bitkiler, yoğun açmaları çok güzel, insanı doyruyor. Açma dönemleri de aynı, ikisi de armandii sonuçta. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1977 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Benim multi buluede 3 tomurcuk var sadece |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1979 |
|
Eğilip koklayınca hoş bir kokusu var. Henüz çok yoğun çiçeklenmediği için uzaktan duyulmuyor olabilir. İlerleyen zamanda tekrar sorunuzu cevaplıyacağım. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1980 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili jineop,geçen seneki clemadisler. ![]() ![]() ![]() ![]() Bu da benim çeliklediğim clematis. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|