View Single Post
Eski 30-03-2012, 13:23   #1968
jineop
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Orijinal Mesaj Sahibi kartal124
Sayın jineop,
Clematislerinizin olduğunu sayfanızı takip ettiğim için biliyorum.İzin verirseniz bir sorum olacak.Bendede 4 ayrı clematis var.1 ay kadar oldu alalı.Hızla büyüyorlar.Bu gün saksılarını değiştirdim.150 cm.lik çubuklar diktim saksılarına.Sorum şu:Clematisler kendiliğinden çubuğa sarılabiliyorlar mı?Yoksa sürgün uçlarından iple bağlayıp ipin diğer ucunu da bir yere bağlamak mı uygun olur? Ya da hiçbir yere bağlamayıp kendi hallerine bırakayımda yerlerde sürünsünler mi?
Selamlarımla.

Sorunuzun cevabı tabi ki destek şart. Sarılabilecekleri yer varsa tutunup ona sarılıyorlar özellikle bağlamanız gerekmiyor. Türüne göre bazı clematis bir mevsimde metrelerce büyüyebiliyor. 1.50 cm lik 4 tane çubuğu saksının 4 yanına koyarsanız, arada sizde yönlendirme yapmak şarttıyla bitkinize yeterli tutunacak yer sağlayabilirsiniz. Baktınız çok büyüyor, üst üste dolandırmak istemiyorsanız ve yeriniz müsaitse çubuklara astığınız iplerle yukarıyada çıkabilir. Ama ilk senesinde çok fazla uzamayacağından yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön