![]() |
|
![]() |
#1921 |
Ağaç Dostu
|
Clematisi hiç oynatmadan 22 litrelik kovaya aktardım. Uyanma başlamıştı ![]() Ben bunu bir türlü çözemedim. Dayanabileceği en soğuk derece -34 mü oluyor ? Hardiness: USDA Zone 4a: to -34.4 °C (-30 °F) USDA Zone 4b: to -31.6 °C (-25 °F) USDA Zone 5a: to -28.8 °C (-20 °F) USDA Zone 5b: to -26.1 °C (-15 °F) USDA Zone 6a: to -23.3 °C (-10 °F) USDA Zone 6b: to -20.5 °C (-5 °F) USDA Zone 7a: to -17.7 °C (0 °F) USDA Zone 7b: to -14.9 °C (5 °F) USDA Zone 8a: to -12.2 °C (10 °F) USDA Zone 8b: to -9.4 °C (15 °F) USDA Zone 9a: to -6.6 °C (20 °F) USDA Zone 9b: to -3.8 °C (25 °F) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1922 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
O liste zon listesi eksi 3.8 ile eksi 31.6 dereceler arası sıralama yapılmış Clematis hangisine girer bilemem ama, tahminim 8b civarı olabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1923 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler Nevzat Bey, gerçekten çok sevindim. Şaşırtacağı günü iple çekeceğim ![]() Özellikle Clematis Multi Blue diye arama yaptığımda çıkmıştı sıcaklık değerleri. Ama işte ben anlayamıyorum ki ![]() PlantFiles: Detailed information on Clematis Clematis 'Multi Blue' |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1924 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
Bir sorum var,Adana da sıcaklık 38 veya 44 derecede ne olur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1926 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Üç yıl önce ölmek üzere olan iki clematisimi ben böyle kurtardım. Yarım litre suya bir kapak ölçü oksijen döküp bitkinizi bununla sulayın, hemen kendine gelecektir. Gerçi sizin bitkiniz tehlikeyi atlatmış görünüyor ama başka arkadaşlar da faydalanır diye yazdım. -20 derecelere kadar clematisiniz emniyettedir merak etmeyin. Saksının toprağını ona gölge yapabilecek malzemelerle malçlama yapın, ağaç kabuğu talaş vs. Toprak fazla ısınırsa bitkinizi kaybedersiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1927 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Adalet Hanım, verdiğiniz bilgiden mutlaka ben de faydalanacağım. ![]() Bu konuyu elimden geldiğince okumaya çalışmıştım. (Yine de bilemediklerim oluyor tabi) Malçlama olayı aklımda, ama şunu sorayım izninizle. Bitkimin bulunduğu yerin üstünde balkon çıkıntısı var. Yani güneşin dik olduğu saatlerde direkt olarak güneş ışığı alamayacak. Buna rağmen malçlama önerirmisiniz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1929 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu hafta İzmir'de çiçek satan yerlerin çoğunu dolaştım. Clematise hiç rastlamadım.İzmir'e getirmiyorlar ![]() Geçen yıl bir kaç tane baumax ta görmüştüm,bu yıl hiç rastlamıyorum |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1930 |
Ağaç Dostu
|
İzmire yeni açılan Baumax' ta vardı sonbaharda. Belki yenileri bile gelmiştir ![]() Not. BauMax Şubesi İzmir. Kazımdirik Mah. 367/4 Sok. No: 18 2. Sanayi çıkışı, Bornova - İzmir. TEL.: 0 232 413 01 01. Düzenleyen Jezebel : 22-03-2012 saat 13:36 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1931 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Çok ciddi ilgilenebilirseniz yaşatabilirsiniz belki, ama bitki tam soğuklanmazsa çiçek verimi düşük oluyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1932 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2011
|
*** doğa severler ; Ben clematisi burada bulamıyorum ; sarmaşık diye tarif ediyorum , ancak Erzurum da yaşamaz deyip kesip atıyor çiçekçilerimiz . Tohumları nasıl alabilirim ? Kredi kartı kullanmadığımdan internetten alış veriş yapamıyorum , ancak kapıya teslim ve ödeme olursa alabiliyorum... Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1934 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Soğuk bölgelerde uyanma daha geç oluyor. Bahçede güneş gören bölgedekiler 2 hafta önce uyanmaya başladı. Gölgede kalanlar ancak yeni uyanıyorlar. Yine türüne göre değişiyor. Örneğin Jackmanii geç uyananlardan. 1 hafta sonra eminim sen de sürgünleri göreceksin. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1937 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Benim clematisim hiç beklemiyordum ama uyanmaya başladı bauhase'den kırmızı çiçekliden almak istiyordum ama kalmamış ne yazıkki kısmet artık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1938 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Tohum-takastan gelen tohumlardan ilk merhaba diyen... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1939 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-12-2011
|
sayın kılıç çok güzel görünüyor maşallah ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1940 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sayın Terra dan gelen Tanguticam kurumuş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1941 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Sayın sabırsız tohum takastan gelen tohumlardan hiç bir işlem yapmadan kola bardağına ekip sıcak odaya camın önüne koydum 4 tohumdan bir tanesi çimlendi. Tohum takasta emeği olan herkeze sevgili jineop ve sevgili adalet hanıma çok teşekkür ederim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1942 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet, Lir ve Jineop aynı kişidir. Clematis çeliklerinizi suda köklendirmenize gerek yok, iyi nemlendirilmiş temiz bir toprak harcına ve ya perlite dikip köklendirebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1944 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
B.Paşa İst.Bauhaustan son kalan penbe fideyi, kırmızı yalınkat çiçek, ve mor katmerli çiçek aldım şu an bakımlarını araştırıyorum. Beyaz ve yalınkat mor da vardı alamadım hepsini tabiiki aklımda kaldılar genede çok şükür 3 tane aldım. Ölsem gözüm açık gitmez. Geçen senede almıştım çok güzelleşmişti saksıda yalınkat penbe ama sonra kuraklıktan öldü. Şimdi bu aldıklarımı yazlığa ekmeyi düşünüyorum malum haftaarası yazlıkta olmayacağım bidonları ters çevirmekten başka fikri olan varmı. Toprakta iyice gelişince susuzluğa mukavemeti artıyormu. Yoksa dahada mı çok su istiyor. Koyu moru ve kırmızıyı arka tarafa ekeyim diyorum direkt güneş vurmuyor penbeyi güneş vuran tarafa. Kök kısımlar güneşten korunacakmış mümkün mertebe buna da dikkat ederim. Etrafını başka çiçeklerle çevreliyim gölge olsun gibi. Bu sene saksıya değil nasipse yazlığın bahçesine ekeceğim. Buradan çok şey öğrendim. Acaba renklere cinslere küçük çiçek, büyük çiçek, katmerli oluşuna göre bakımda veya açma zamanlarında değişiklik oluyormu? Yani görüntü haricinde bakımda dikkat etmem gereken atladığım bir şey varmıdır diye düşünüyorum. Hatalı bir düşüncem, veya düşünemediğim birşey varsa uyarırsanız memnun olurum. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1945 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
Sayın Jineop Hanım beni ne kadar mutlu ettiğinizi kelimelerle anlatamıyorum. Ne kadar da çok çelik koymuşsunuz. Bir kısmı patlamış, bir kısmı da patlamak üzere. Onları torf, bahçe toprağı, yanmış az miktarda keçi gübresi ve perlit karışımında oluşan büyük bir saksıya yerleştirdim. Yeteri kadar su vedim ve üzerini naylon kapatarak sera oluşturdum.Sonra da güneş görmeyen kapalı balkonumun serin köşesine koydum. ![]() ![]() Bu defa başarmak istiyorum. Oluş mu yorumlarınızı bekliyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1946 | |
|
Alıntı:
Gruba göre budama şekli ve zamanlaması değişebiliyor. Ben olsam hepsini bir araya ve en çok görebileceğim ya da görünen yere dikerdim. Çünkü emin olun 3 tane ile kalmayacak. ![]() Baharda ya da çok sıcak olmayan mevsimde önerilen haftada en az 5 litre , yaz aylarında 20 litre hatta günde 5 litre önerilen su miktarı. Tabi önemli olan toprağın nemini koruyabilmek bulunduğu yer , toprak türü, direnaj , bitki büyüklüğü farklılıklar gerektirebilir. Çok sıcak havalar dışında haftalık yeterli miktarda derin sulama yeterli olacaktır. Çok sıcak havalarda bidonlarla takviye ya da kendi kendine suyu bitkiye veren basit aparatlarla sulama yapabilirsin. Toprağı çok güzel işleyin mümkünse en az 40-50 cm derinliğe ve ene ulaşın. Otomatik damlama sistemi zaman ayarlı basitce kurabilirsin. Dip gölge , gövde güneş almalı. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1947 |
|
Şefaf bir naylon olursa daha rahat izleyebilirsin. Ve mutlaka zımba ile bitki çok terlemeyecek şekilde 2-3 delik açmanı öneririm. Bol şans... ![]() Bu sefer olcak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1948 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ayşiş benimde sizinki gibi çeliklerimiz aynı boyda ,aynı anda saksıya geçirmişiz,yarış başladı ilk hangimiz çiçek açıp havalara uçacak ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1949 |
Ağaç Dostu
|
buldum jineop ,harika bayıldım muhteşem görüntü, ilk kez böyle çiçek yetiştireceğim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1950 | |
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |