![]() |
|
|
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nihayet bugün fark ettim ki Piilu uyanmış. ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Sevgi Durul : 08-04-2012 saat 16:52 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Haydi hepsinden getirtelim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Tam biz bitki delilerine göre ![]() ![]() Adını da bitki delileri sokağı ,koyarız. İstanbullu arkadaşların alıp,resimleri forma yüklediklerini gördükçe imreniyorum.Bu mesajdan önce berrib hanıma benzer bir mesaj yazmıştım.Dün İzmir'deki sera ve çiçek marketleri gezdim, malesef hiç birinde yoktu. Kalkıp İstanbul'a mı gitsek ???? Düzenleyen Hülya : 08-04-2012 saat 18:49 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Ben de Urla'ya gidip sordum ,nafile çabalıyoruz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Bu hafta sonu Beylikdüzü Baushaus'a gittim. Bir sürü yeni clematis gelmiş. Çok çeşit var, ama küçükler ve Bauhauslarda hep olduğu üzere hızla kötüleşmekteler. Fiyatları da ilk partiye göre biraz yükselmiş; 11.90 olmuş. Yine de iki tane aldım. Bahçemde ilk açan clematisler C. armandii'ler. Kışın çok rüzgar aldılar ve yaprakları epeyce yıprandı. Yine de C. armandii üst balkona kadar tırmanmayı başardı ve demiri yakaladı. Boyu uzun ama gövde çoook ince. Umarım bu yaz ona iyi bakabilirim de biraz dolgunlaşır. Clematis armandii appleblossom ise henüz küçük ama yine de beni çiçekleriyle sevindirdi. Her ikisi de muhteşem kokuyor.. Resimlerini ekliyorum ![]() ![]() Clematis armandii çiçekleri : ![]() ve apple blossom : ![]() ![]() Eğer bu sene de armandii bulabilirsem öndeki verandaya da bu sarmaşıktan sardırmayı düşünüyorum. Orada daha iyi gelişebileceğini tahmin ediyorum. Hem daha korunaklı hem de daha güneşli.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Bir clematisimi kızılcık ağacının dibine diktm. Bol yapraklı bu bitkiye sarılması clematise ihtiyacı olan serinliği verecektir. Kızılcığa pek hastalık ve zararlı uğramaz o yönden de emniyette sayılır. Multiblue gün sayıyor ![]() ![]() ![]() Eser hanım Allah nazardan saklasın, bir de beğenmiyorsunuz ya, beğenmediklerinizi İzmire gönderin ![]() ![]() ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ben geçen yıl yanlış yere dikmişim onları. Hem destek zayıf hem de çok rüzgara açık bir yer oldu. Çiçekleri bitince değiştirecektim yerlerini. Ama yağmur zincirinden tırmanarak taa üst balkona ulaştı. Şimdi de kıyamıyorum budayıp yerini değiştirmeye. Ne yapsam diye kara kara düşünüyorum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2012
|
Sayın Eser İlhan, balkonum için sarkan çiçekler edinmek istiyorum c.armandilerinize bayıldım hem de kokuyorlarmış, ilk defa gördüm sayenizde, acaba balkonda olur mu? BALKON için sarkan ya da sarılan çok yıllık çiçek önerileriniz olursa çok sevinirim... Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama dalları çok gevrek ve ince, sarılmaya da çok meyilli. Destek bulamazsa kendi üstüne sarılıyor. Sarkmaktan pek hoşlanacağını düşünmüyorum.. Clematis bijou daha küçük ve yerörtücü - sarkıcı özellikte. Belki balkonda sarkıtmaya o daha uygun olur. Çiçekleri çok güzel ama kokusuz ve yaprak döker.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
Ah Ah Şu İzmir de herşey var Clematis yok ne yapsaka acaba.? İstabulda yaşayanları bu yüzden resmen kıskanır oldum. Sağ olsun Jineop çelik gönderdi inşallah tutar da İstanbulluları kıskanmaktan vazgeçerim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ayrıca site üyelerimizden kendi aracı ile gitme imkanı olanlar, zamanı müsait olanlar yardımcı olacaklardır. Ben ilk clematislerimi Fidanistanbul firmasından istedim, kargo ile geldi, ödemeyi P.Ç. hesabı ile yapmıştım. İlk gelenler kargoda saksıları kırık çıktı, ben de fotoğraflayıp kendilerine bildirmiştim. Bir hafta içinde yenilerini gönderdiler, ilk gönderdiklerini de bana bıraktılar ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Bu da benden çok tatlı şekerli bir kokusu var, rengide uçuk pembe Montana Fragrant Spring ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Alıntı:
İlk çiçeklerini uçuk pembe açan Montana Fragrant Spring şimdi şeker pembe açtı, aradaki farka bakın gerçekten bu kadar renk farkı bana ilginç geldi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
The presedent (Mor yalınkat resimli) Jaun paul II (Beyaz üzeri açık penbe resimli) 3 tane clematisime ilaveten 2 adet daha aldım ayrıca 3 tane de sarmaşık gül aldım. Onlarla birlikte ekmeyi planlıyorum. Yalnız bayağı yapraklanıp uzamışlar 2 kat olmuş clematisler malum dalları ince desteksiz olunca aşağı inmiş. Şimdi acaba kırıp daldırsammı ekerken yoksa desteğe bağlayıp bekleyeyimmi kıvrımlı yeri düzelsin diye. Ne önerirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Mor (Warszawska nike) ve diğeri beyaz(Gladys picard) olmak üzere iki çeşit aldım, ikisinide aynı saksıya dikebilirmiyim acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Saksısı mümkünse ince naylon olmasın. 45 cm çapında ve derin bir saksıya birlikte dikebilirsin. Toprak yüzeyi açık olmamalı. Hafif bir malzeme ile kapatabilirisin. Örneğin ponza taşı ya da ağaç kabuğu gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Etiketlere çok güvenmeyin. Geçen sene nerdeyse hepsi farklı çıkmıştı. Monta rubens kapalı ya da açmak üzereyken arka yüzleri özellikle bariz pembe iken açtıktan sonra beyaz gibi görünüyor. Benimkinin kartın da pembe görünüyordu. 3 tane montana çeşidi almıştım. Hepsi beyaza yakın açtı. Rubensin çiçekleri biraz daha büyüktü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sabah kontrolünde Montana 'Rubens' çiçeklerinde olması gereken o hafif güzel kokuyu aldım. ![]() Renginin kar beyazı değil oldukça hafif pembe-beyaz olduğu, asla etiket resmindeki gerçek pembe rengini bulmayacağını düşünüyorum.Zaten Sevgili Jineopun da gözlemleri bu yönde olmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Tam olarak açtığında mavi mor arası bir renk oluyor, fotoğraflarda bazan tam mavi çıksa da gerçekten mas mavi açan bir multi blue görmedim ben. Belki gölge ve ya güneşte oluşu rengi etkiliyor olabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
![]() Clematisim bu yıl da ,muhteşem ama güzelliğinden ve kokusundan hiç faydalanamıyorum. Dondurucu bir rüzgar,değil veranda da oturmak fotoğrafını bile çekerken zorlandım. Sanırım bizim coğrafyamıza haziran ve sonrasında çiçeklenen türler uygun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|