![]() |
|
![]() |
#1591 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() Düzenleyen jineop : 09-07-2011 saat 10:13 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1592 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Alıntı:
Boyu 1.5 metre tek dal tam ucunda küçücük bir tomurcuk.Geçensene aslına uygun açmıştı bu sene meraktayım ne açacak diye. Düzenleyen Benol Hazaroğlu : 08-07-2011 saat 22:07 Neden: harf hatası |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1594 | |
|
Alıntı:
3 düzenli ve tipine uygun budamadan sonra böyle oldular. Üstlerine topraktı, humustu derken toprak yükseldi. O kibrit çöpü gibi ince 4-5 yan kol şimdi oldu yaklaşık işaret parmağı kalınlığında ![]() Diğer yandan görüntüsü... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1596 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Alıntı:
Alıntı:
-Ne yazık ki bitkiniz Princess Diana değil... Boy, şekil, renk... Hiçbiri uymuyor... W.Nike'a benziyor sanki... Sizde bir W.Nike ![]() -Eh, siz bir Princess Diana hakettiniz. Ben de bir tane var... Yeni dkim... Sürgünlerini vermeye başladı... Becerir de çelikten üretebilirsem; sözüm olsun, size ulaştıracağım... |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1597 | |
|
Alıntı:
çiçeklerinin benzerliği dikkatimi çekmişti. Ama daha küçük , renk daha kırmızı , tomurcuktan çiçeğe geçişi farklı, yaprakları daha küçük. Bizim W. Nike olduğuna karar verdiğimizin ilk çiçekleri tekrar ekliyorum. Hatta Ernest Markham sanıyordum, çiçekleri giderek değiştiği için sizlere de sordum. Galiba bu bölgede iki farklı clematis var. Çünkü ben hep çelikleri ilk zamanlar kazaya kurban gitmesin diye clematislerin diblerine yakın yerlere yapmıştım. Muhtemelen o çeliklerden biri tutunca iki ayrı clematisin tek dalları bir clematis gibi duruyor. Bundan şüphelenip dibe ve bitkinin kollarına iyice bakmış ayrı bitki olduklarına dair bir bulgu görememiştim. Princess Diana için çok sevinirim. Çok teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1598 | |
|
Alıntı:
kartlarının arkasında makas işareti var. Orada uzunluk ve zaman yazıyor. Piluu 2., Jackmanii 3. grubta. Şubat- Mart aylarında piluuyu aşağıdaki ilk şekle, Jackmaniyi yine aynı aylarda 25-30cm den budayabilirsiniz. Grup2 için farklı yazılar var, ilk budama için 25-30 cm diyenler, bitkinin uzunluğunun yarısı kadar yazılanlar var. Ben 2 karışa yakın dal ayrımının bitiminden budamıştım. Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1599 |
Ağaç Dostu
|
Kaynaklar : http://www.clematis.hull.ac.uk/new-c....cfm?dbkey=162 http://www.clematis.hull.ac.uk/new-c....cfm?dbkey=593 Clematis 'Ernest Markham' : Sarı-kahverengi anterler... Filament-anter birleşke yeri kırmızı-mor... Grup 2 Clematis 'Warszawska Nike' : Sarı anterler, sarı-yeşil filamentler... Grup 3 Grup 3'tekiler yalnız yeni sürgünlerden çiçek verir. Grup 2'dekiler ise hem yeni hem eski sürgünlerden çiçek verir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1600 |
Ağaç Dostu
|
Ya benim ki Jakmani mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1601 |
Ağaç Dostu
|
Resim bu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1602 |
Ağaç Dostu
|
Evet, hem de çok güzel bir Jackmanii... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1603 |
Ağaç Dostu
|
Etiketi Polish spirit. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1604 |
Ağaç Dostu
|
Arkası böyle damarlı. Bol sürgün veren tek Clematisimç henüz çiçekleri bitmedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1605 |
Ağaç Dostu
|
Kaynaklar : http://www.clematis.hull.ac.uk/new-c....cfm?dbkey=237 http://www.clematis.hull.ac.uk/new-c....cfm?dbkey=579 ![]() Clematis 'Jackmanii' : Beyaz veya bej anter, mor-kırmızı filament-anter bileşke yeri (connective)... Clematis 'Polish Spirit' : Koyu kırmızı anter... günümüzde vicitella yerine jackmanii türü olarak sınıflandırılma eğilimindedir... Sevgili Benol Hanım, sonuçta anterleri beyaz ise 'Jackmanii', kırmızı ise 'Polish Spirit'... Bana uzaktan 'Jackmanii gibi geldi, ama siz daha yakınsınız ![]() İkisi de Grup 3... Budaması aynı... --------------------------------------------------------------------------- Daha anlaşılır olma kaygısıyla bir stamen çizimi ekliyorum. A : Ön yüz B : Arka yüz a : Anter c : Bileşke yeri (connective) f : Filament ![]() Bu da canlı hali...(Clematis değildir.) ![]() Büyüteç edinmeden clematis yetiştirilir mi hiç... ![]() Düzenleyen drhegeli : 09-07-2011 saat 15:24 Neden: Resim Ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1606 |
Ağaç Dostu
|
İnternetten yakın çekim iki fotograf... Biri Clematis 'Jackmanii', diğeri Clematis 'Polish Spirit' Hangisi hangisi...? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1607 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım 2.si etiket doğru gibi. Tam ortası dolgun ve koyu bordoya çalan renkte etiket vicitella grup yazıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1608 |
Ağaç Dostu
|
Ortası beyaz anter olan ve de isimsiz clematisim bu. Renk böyle değil mor. Offff şu isimleri neden yanlış ve eksik yazarlar ki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1609 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Clematis'lere baka baka gitmek ...
İstanbul çiçekçilerinde Clematis durumu: Eminönü çiçek pazarı: sadece 1 satıcıda 1 tane Multi Blue var Büyük Çamlıca Fidanlığı: Şile yolunda 5-6 tane etiketi olmayan yani hangi tür olduğu belirsiz Clematis var. Yalova şubelerinde Montana varmış. Garden Center, Kartal: 4-5 tane büyük saksılı Integrifolia Hakuree var. Biraz pahalı 27 TL istiyorlar. Ama değebilecek kadar sağlıklı ve gür bitkiler. 5-10 tane de etiketinde "Clematis, Ak Asma" yazan türü belirsiz Clematis var. İçlerinde bir tanesinin "Nelly Moser" etiketi var, doğruysa tabi. Yeni başlayan, türe önem vermeyen, ya da Clematis bulamayan arkadaşlar değerlendirebilirler. Not-1: Ankara'lılar olarak bir gözümüz sizin çiçekçilerin üzerinde ![]() Not-2: Bu arada Kartal Garden Center'ın köşesinden Çevre yoluna doğru çıkarken güzel küçük bir fidanlık daha var. Orada Clematis ne yazıkki yok, ama fidanların arasında uyuklayan koca koca köpekler var. Girecekseniz mutlaka ön kapıdan girin, ya da benim gibi yan kapıyı kullanırsanız 1-2 metre arkanızda havladıklarında kalbinize dikkat edin. Düzenleyen Terra : 10-07-2011 saat 20:39 Neden: imla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1610 |
Ağaç Dostu
|
Fotograf flu çıkmış, birşey söylemek zor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1611 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılar, |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
Ağaç Dostu
|
Güzeller Geçidi
Clematisler açmaya devam ediyor, ben de paylaşayım istiyorum. Resimlerini çekmediğim Montana Elizabeth, Hagley Hybrid, Margaret Hunt ve Hakuree ile bu sene ortalığa çıkmayan Montana Superba, Armandii, Heraclifolia Wyevale aşağıda yoklar. ikinci resim Voluceau, ön ve arka yüzü, ayrı bir tartışmaya konu olduğundan, ayrıca ekledim. Saygılar, Terra |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1613 |
Ağaç Dostu
|
Multi Blue
Geçen sene alındı. 5 çiçek vermişti. Solgunluk hastalığına yakalandı budandı. Bu sene tek dalı var en ucunda 1 çiçek verdi. Mutasyona uğramamış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1614 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Yerini degistirip daha korumali yere aldigim armandii yeni bir sürgün vermis. Cok sevindim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1615 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sevgili Lir, Son armandiler Sevgili Terra ve Sevim4'e hayırlı olsun ![]() Cuma günü Çamlıca Fidanlığı'ndaydım ve Ağaçlar Netten geldiğimi söylediğimde içerideki müşteri temsilcisi bayan inanılmaz bir ilgi gösterdi.Demekki saygımlığımız gerçekten çok güzel.Sevgili Malina'ya buradan çok teşekkür ederiz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1616 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Lir, çok teşekkürler. Armandii'ye elimden geldiğince iyi bakacağım. Bu sefer hazırlıklıyım. Kendisine derin ve sıcak bir duvar dibi hazırladım. Ayrıca dün gidip Potasyumu %36 olan gübre buldum. Ayrıca duruma da şaştım kaldım, geçen hafta Alemdağ'da Büyük Çamlıca fidanlığı'ndaydım ve bana değil Armandii, doğru dürüst etiketli bir Clematis bile göstermemişlerdi. Keşke gitmeden önce sizlere danışsaydım, böylece sizi de zahmete sokmazdım. Saygılar, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1617 |
|
Sen de sağol, güzel arkadaşım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1618 | |
|
Alıntı:
sizin armandiniz olgun, güçlü , kuvvetli. Koca kışı bizimkilerle (-12) korunmasız geçiren armadii. 2 yıl önce gelen ve o zaman 120 lira fiyat biçilen , benimde pahalı bulup almadığım armandii. Sizi üzeceğini sanmam, toprakla buluşunca çok hızlı büyüyecektir. Ashva geçen sefer almıştım. Ashva, justa, Jackmanii 12 lira. Ben de 10 liraya almıştım. Diğerleri gelişkin clematisler onları 35 olarak söyledi. Ama 30' a indi. Bugün çiçekleri üstünde Cholmondeley aldım. Yazmayı unuttum, bir tane daha Cholmondeley var. Çok hoş açık mavi. Yarın resimlerim. Fidanlık bana çok uzak yaklaşık 40 km ![]() Sakın sizin armandiinizi 120 liraya aldığımı sanmayın, yurtdışından bile ucuza geldi. Ben size aldığımın 2 katı para vermiştim. Bu da sizin kısmetiniz. Güle güle keyifle büyütün. Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1619 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Drhegeli, Geçenlerde İngiltere'den Taylor's Clematis ile yazıştım. Clematis'ler için en çok tavsiye ettikleri domates gübresi. Ben gül gübresi kullandığımı söyleyince, o da olabilir, çünkü onda da potash (K2O) oranı yüksek cevabını aldım. Ankara'da domates gübresi bulamadım. Ama yaptığım aramalarda genelde domates için NPK değerlerinde K (yani potash) için %40 civarı kullanıldığını farkettim. Sonradan aklıma, geçen bahar tüm Clematis'leri Gül gübresi ile beslediğim, ama sona kalan Jackmanii ve Tangutica'yı K oranı yüksek genel maksat gübresi ile beslediğimi hatırladım. Şu anda her ikisi de kontrolden çıkmış bir şekilde çiçeklenmiş durumdalar. İnternet sitelerinden birisinde, Clematis'lerin dibine saf potash döken birisinin inanılmaz sonuçlardan bahsetmesi de tuz biber oldu. Bunun üzerine Ulus'a gidip en yüksek K oranlı gübreyi sordum, onlar da %36 olan bir kutu verdiler. Bunu neye tavsiye edersiniz dediğimde, "domates filan" cevabını aldım. Bu arada Clematis'ler için bahar aylarında en çok kullanılan gübre "bone meal", kemik tozu, yani doğal fosfat. Ankara'da yine bunun satıldığı bir yer bulamadım. Hatta sorunca benim deli olduğumu düşündüler. Domates gübrelerinde P oranı %20 civarında, yani fosfat ihtiyaçları da karşılanmış oluyor. Tavuk kemiklerini kurutup havanda döverek bunu evde yapan ve çok memnun olan çılgın Amerika'lı Clematis dostları da var (bu arada ben de mutfağa girmekten men edilmeyi bile göze alıp gizlice kemik biriktirme kararı da aldım ![]() Sizin önerdiğiniz başka bir yöntem varsa, paylaşırsanız çok memnun olurum. Saygılar, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1620 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Lir, tekrar çok teşekkürler. Bu arada Ms.Cholmondeley'i çok seveceksiniz. Çok tamahkar ve çok cömert bir tür. Üstü çiçek dolu oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|