agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni11463Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-08-2011, 13:56   #1711
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Bu gün İzmir Baumaxx' a gittim. Clematis "Blue Angel" vardı sadece 20 liraya.
İyi durumda.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2011, 20:52   #1712
Ağaç Dostu

Terra's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Bu gün İzmir Baumaxx' a gittim. Clematis "Blue Angel" vardı sadece 20 liraya.
İyi durumda.
Sayın Jezebel, aldınız mı bilmiyorum ama forumda bu türe sahip arkadaşlar resmini paylaşmıştı. Oldukça güzel bir rengi var. Kaçırmayın bence.

Terra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2011, 06:59   #1713
Ağaç Dostu

Terra's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sayın Terra;
Muhteşem bir koleksiyona sahipsiniz, dilerim kalanları sağlıkla yaşatabilirsiniz.

Clematis cinslerinin arasında kokulu olanlar var tabii, ama hepsi değil, bunu kast etmiştim
Sevgiler.
Adalet Hn., çok teşekkürler. Gerçekten de koleksiyon güzel bir tanım. Bu çiçekte insanın içindeki koleksiyon ruhunu tetikleyen bir şey var sahiden. Hatta bazı Clematis kitaplarını Antika Koleksiyoncuları Klubü bastırmış. Farkına varmadan bizler de kapıldık bu tutkuya sanırım, o yüzden küçücük bahçelerimizi çeşitleriyle doldurduk bile. Bizde olmayan bir tür satıldığını duyunca hemen adrenalin katsayımız artıyor. Bir komşum bendekileri beğenip gidip kendisine 3 tane Bauhaus'tan almıştı, bahçesinde tırmandıracak yer olmadığı için yüksek direkler dikmiş, üzerine de enine ikişer yatay parça çakmış, telgraf direği gibi görünüyor, ama ne kadar şık durduğunu tarif etmek zor. Yakında onu da harıl harıl Clematis toplarken görürüz herhalde.

Bu arada koku konusunda haklısınız, benim de bahçeye ekme önceliğim hep kokuydu. Buna ilk istisnam Ortanca'ydı, ikincisi Clematis oldu. Bu nedenle de Clematis'leri yasemin, gül, hanımeli, karanfil, lilyum, hosta gibi kokulu çiçeklerin arasına karıştırmaya, bulabilirsem kokusuz köşelerdekilerin aralarına kokulu Clematis türlerini ekmeye çalışıyorum. Sonuçta yaz bahçesi rengarenk olmalı ama bu yetmez aynı zamanda da mis gibi kokmalı.

Herkesin Bayramı kutlu olsun.

Emine Akman beğendi.
Eski 31-08-2011, 07:40   #1714
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Sn Terra,
C. wyevaleyi önümüzdeki bahar başlangıcında ilk surgunlerini vermeye başlamadan yan sürgünle çoğaltmayı sizin için deneyeceğim. Selamlar.

Çelikten yetiştirdiğim John Paul II muhteşem...

Eklenen Resimler

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2011, 14:46   #1715
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-06-2007
Muhteşem ötesi. Bir çelik kaç yılda bu kadar büyüyebildi.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2011, 15:41   #1716

jineop's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu Mesajı Göster
Muhteşem ötesi. Bir çelik kaç yılda bu kadar büyüyebildi.
3. yılın başında açtı, bir o kadar da tomurcuk var.

Eski 01-09-2011, 15:57   #1717

jineop's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi farezya Mesajı Göster
Arkadaşlar,Şeker bayramınız kutlu olsun.İyi tatiller.

Güle sarılmış resimlerini çok beğeniyorum.

http://clematis.org/explore/gallery/...-Photos-Part-3

http://clematis.org/explore/gallery/...a-Adams-Garden
Nette ibrelilere sardırılmış resimleri görmüştüm. Benim W. nike ve montana rubens güle sardırılmış. Şimdi W. nike nin bir dalını spiral serviye sardırmayı düşünüyorum
Geçen sene kırılan bir tomurcuklu dalı öylesine elma ağacının dibine belki çiçeğini görebilirim diye daldırıvermiştim. Tuttu Onu ordan hiç ellemeyi düşünmüyorum. Çok büyütmeden düzenli budayarak gövdesinde bırakmayı düşünüyorum. Nedendir bilinmez, bu ağaç diblerini çok seviyor clematisler. Jezebele yetiştirdiğim Jackmanide aynı şekilde büyümüştü.

Eski 01-09-2011, 17:15   #1718
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-06-2007
Benim çelikler neden tutmuyor. Ağlayacağım. İsteyen arkadaşlara gönderebilirim diye her türlüsünü denedim pet seta yaptıklarımdan sıfır netice. 2 dal toprağa daldırdım onlardan ümitliyim.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2011, 19:50   #1719
Ağaç Dostu

Hülya's Avatar

Giriş Tarihi: 17-06-2008
Galeri: 81
[QUOTE=lir;854474]Nette ibrelilere sardırılmış resimleri görmüştüm. Benim W. nike ve montana rubens güle sardırılmış. Şimdi W. nike nin bir dalını spiral serviye sardırmayı düşünüyorum

Sevgili Lir.Sizin de Clematisleriniz yanındaki bitkilerle çok uyumlu görünüyorlar.

Brüksel ve çevre şehirlerde {kızım öğrenciydi] gezdiğimiz günlerde genellikle güllere sarılmış Clematislerin görüntülerini çok seyretmiş ve beğenmiştim.Hele ağaçlara sarılmış olanlar da ayrı güzellikteydiler.
Üretmek de ayrı bir zevk,siz bu konuda çok başarılısınız.
Ben de daldırma yaparak,yeni fidan elde edebildim.Bebek Clematisimi çok seviyorum.[Multi blue]
Selamlar.

Hülya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2011, 20:22   #1720
Ağaç Dostu

iris41's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2009
Bayram tatilini kısada olsa köyümde gecirdim . Kastamonunun dagı taşı yabani klamatis kaynıyor beyaz ufak katmerli ve yogun cicekli sadece koku yok .Neredeyse agacları bile kaplamış

iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2011, 08:00   #1721
Ağaç Dostu

Terra's Avatar

Clematis Çoğaltma

Montana Pink Perfection açmaya devam ediyor. Çelikleri de tuttu.

Eklenen Resimler

Eski 02-09-2011, 08:01   #1722
Ağaç Dostu

Terra's Avatar

Clematis Çoğaltma

Tangutica çiçekleri solsa bile değişik güzellikler sunabiliyor. Tohumları üç hafta dolmadan çimlendi.

Eklenen Resimler

Eski 02-09-2011, 08:11   #1723
Ağaç Dostu

Terra's Avatar

Eylül'de Clematis

Bunlar da Eylül bahçesinin açmış olan diğer Clematisleri:
Margaret Hunt - ilk kez açtı.
Integrifolia Alba - yerden alıp büyük saksıya geçirdim, tüm yaz üstünden çiçek eksik olmadı.
Integrifolia Rosea - İkinci tur açtı ama küçük bahçe canavarlarının ısırıklarından kurtulamadı.
Ville de Lyon - Kaçıncı tur açıyor takip edemedim, ama çiçekler gittikçe küçüldü.
Comtesse de Bouchoud - Tüm yaz sürekli açık 1-2 çiçek vardı üzerinde. Kendisine Sayın Lir'in Jean Paul II'sini rol model olarak tavsiye ettim

Eklenen Resimler

Eski 02-09-2011, 08:59   #1724
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Güllü Kameriyenin bir ucuna yerleştirdiğim clematislerde halâ çiçekler var. Bu mevsimde açmalarını seyretmek bile güzel.

Name:  IMG_0117 (450 x 600).jpg
Views: 835
Size:  66.0 KB

Name:  IMG_0118 (450 x 600).jpg
Views: 818
Size:  66.2 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2011, 10:29   #1725
Ağaç Dostu

Terra's Avatar

Bu da Ernest Markham'ın yıldız pozu

Eklenen Resimler

Eski 02-09-2011, 11:46   #1726
Ağaç Dostu

bettyycim's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2010
Clematis Montana 'Fragrant Spring' 2.çiçeğini açıyor çok hafif bir kokusu var yasemine benziyor kokusu

Eklenen Resimler

bettyycim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2011, 15:18   #1727
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Galeri: 2
Sayın Terra ellerinize sağlık Çeliklere sera yöntemi uyguladınız mı? Aşamalarını bizimle paylaşır mısınız?

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2011, 17:10   #1728
Ağaç Dostu

Terra's Avatar

Çelik

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun Mesajı Göster
Sayın Terra ellerinize sağlık Çeliklere sera yöntemi uyguladınız mı? Aşamalarını bizimle paylaşır mısınız?
Sayın acemifüsun,
Ne yazıkki fazla vakit ayıramadığım için sera yöntemi ya da soğuk yastık gibi yöntemleri deneyemedim. Sadece gölgede olacakları ve otomatik sulamadan sürekli istifade edebilecekleri bir yerde, aldığım çelikleri köklendirmeyi destekleyen organik güçlü bir sıvı gübrede (adı aklımda değil sonra paylaşırım mutlaka) 1-2 dakika bekletip, torf-mil-perlit karışımı içeren küçük saksılara ektim. Fungusid de kullanamadım. Bazı türlerde neredeyse hiç başarılı olamadım. Örneğin Jackmanii çelikleri hemen karardılar, Nely Moser kurudu, vs. Ama onlardan aldığım çelikler yeterince körpe değildi, belki ondandır. Alınan dallar ne kadar körpe ve büyüme temposu hızlı olursa o kadar başarılı olunuyor. Bazı türlerde başarı oranı %100'e yakın oldu. İlginç olan, bir çok kitap, çelik için alınan dalın en yumuşak üst kısmının atılmasını söylüyor. Ben de genelde öyle yaptım, ama sadece 1-2 çelik çıkarabildiğim türlerde en yumuşak tepe kısmını da kıyamadım ve ektim. İlginç bir şekilde bu fideler, üst kısımdan büyümeye devam ettiler, yani daha çabuk köklendiler. Belki de sadece tesadüftür.
Çeliklerin tam ortadan dikine ikiye ayrılması ile, hem daha fazla üretim, hem de daha yüksek başarı elde edilebildiğini okudum. Bir dahaki sefere bu yöntemi de deneyeceğim, belki bu arada sizler de denersiniz.
Yapı marketlerde satılan büyük şeffaf kutulardan birisini toprağa gömüp, şeffaf kapaklı bir soğuk yastık niyetine kullanabileceğimi düşünüyorum, deneyebilirsem sonuçlarını paylaşırım.
Saygılar,

Terra

Eski 02-09-2011, 19:16   #1729

jineop's Avatar

Sn. Terra,
harikasınız, tüm paylaşımlarınız için teşekkürler... Montana çok kolay tutuyor. Çelikten yetiştirebildiklerim
C. Jackmanii
C. John PaulII
C. Hagley Hibrit
C. Montana
C. Piluu ( daha açmadı ama piluu diye hatırlıyorum)

Eski 03-09-2011, 10:11   #1730
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Alıntı:
Çeliklerin tam ortadan dikine ikiye ayrılması ile, hem daha fazla üretim, hem de daha yüksek başarı elde edilebildiğini okudum. Bir dahaki sefere bu yöntemi de deneyeceğim, belki bu arada sizler de denersiniz.
Sayın Terra,
Clematis çeliklerinin pek çoğu öyle ince dallı ki, bunları ortadan(dikey)ayırmak neredeyse imkansız.
Kalın çeliklerde olabilir belki ama, özellikle üst dallardan çelik aldığımız için biraz zor görünüyor, ne dersiniz?

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2011, 22:27   #1731
Ağaç Dostu

Terra's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sayın Terra,
Clematis çeliklerinin pek çoğu öyle ince dallı ki, bunları ortadan(dikey)ayırmak neredeyse imkansız ... , özellikle üst dallardan çelik aldığımız için biraz zor görünüyor, ne dersiniz?
Adalet Hn., ne yazıkki henüz denemedim, ama resimlerde gördüğüm kadarı ile yapılabilir görünüyor. Yalnız kesimi oldukça keskin bir şeyle yapmak lazım, örneklerde eski tür traş jileti kullanılmış. Ayrıca dediğiniz kadar ince dallarda bu yöntemi uygulamak mümkün olmayabilir.
Saygılar,

Terra

Eski 03-09-2011, 22:33   #1732
Ağaç Dostu

Terra's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi iris41 Mesajı Göster
Bayram tatilini kısada olsa köyümde gecirdim . Kastamonunun dagı taşı yabani klamatis kaynıyor beyaz ufak katmerli ve yogun cicekli sadece koku yok .Neredeyse agacları bile kaplamış
Sayın iris41,
Bahsettiğiniz katmerli yabani Clematis aşağıdaki resimdeki mi? Farklımıydı?
Saygılar,

Terra

Eklenen Resimler

Eski 04-09-2011, 20:26   #1733
Ağaç Dostu

bettyycim's Avatar

Ben de bugün yabani clematis buldum, enfes kokulu idi tam bir ıhlamur çiçeği kokusu bayıldım, çiçekleri gösterişsiz ama kokusu için değer

Eklenen Resimler

Eski 04-09-2011, 22:15   #1734
Ağaç Dostu

Terra's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim Mesajı Göster
Ben de bugün yabani clematis buldum, enfes kokulu idi tam bir ıhlamur çiçeği kokusu bayıldım, çiçekleri gösterişsiz ama kokusu için değer
Sayın Bettycim,
Muhteşem görünüyorlar. Çoğaltabilirseniz talibim

Eski 04-09-2011, 22:26   #1735
Ağaç Dostu

bettyycim's Avatar

5-6 tane çelik aldım, bolcada tohum bakalım olursa neden olmasın çelikde yollayabilirim resmen bir devdi ana bitki

Eski 06-09-2011, 09:58   #1736
Ağaç Dostu

neşride's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2009
Aynı tür yabani clematisten Tekirdağ - uçmakdere arasında buldum. Daha önce yabani clematis'in mor renkli iki çeşidini köyümüzün girişinde bulmuş, çelik alıp köklendirememiştim.

Bu kez bu türden, toprağa değip, kendiliğinden köklenmiş olanlarından aldım. Bolca da tohum almıştım, ama Tekirdağ'da unuttum maalesef tohumları. Fidelerden birini saksıya birini de bahçeye diktim. Her ikisi de Tekirdağ'da.

Saksıya diktiğim, bildiğimiz asma gövdesi gibi odunsu bir gövdenin üzerinden yapraklanmıştı. Bu sefer umutluyum, ama iş biraz da kızkardeşime düşüyor.

Kokusu çok güzel, hafif ıhlamurumsuydu.

neşride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2011, 10:13   #1737
Ağaç Dostu

neşride's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2009
Benim aldığım yabani Clematis'in tohumları böyleydi. Doğada gördüğüm Clematisleri artık hemen tanıyorum ama, henüz bir Clematis'im bile yok

Eğer tohumdan üretmeyi denemek isteyen olursa kızkardeşimden tohumları Ankara'ya göndermesini isteyebilirim.

Eklenen Resimler

neşride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2011, 11:58   #1738

jineop's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Terra Mesajı Göster
Sayın Bettycim,
Muhteşem görünüyorlar. Çoğaltabilirseniz talibim
Sevgili Terra , istediğinizi bilmiyordum. Karadeniz de o kadar çoktur ki ...
Haber veririm. Sevgiler...
Justa, W. Nike ve Ashva
Ashva ve Justa orta -küçük çiçekli

Eklenen Resimler

Eski 06-09-2011, 12:38   #1739
Ağaç Dostu

Terra's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lir Mesajı Göster
...Karadeniz de o kadar çoktur ki ...Ashva ve Justa orta -küçük çiçekli
Ashva ve Justa çok güzel görünüyorlar. Elinize sağlık.
Ben bahçeye kokulu Clematis'ler de getirmek istiyordum. Bu nedenle bu yaz İngiltere'den çıplak kök Flammula (Türkiye'de doğal olarak yetişiyormuş, hatta Bettycim'in paylaştığı kokulu bitki Flammula'yı da andırıyor) ve kardeşi sayılan Triternata x Rubromarginata almıştım. Kapalı ortamda iki haftada 40-50 cm.'e ulaştılar. Bunun üzerine bahçeye gölgeye çıkardım, her ikisinin de dalları bir kaç saat içinde pörsüdü. Sulamaya devam ettim, iki hafta sonunda alttan tekrar sürgün verdiler. Bunun üzerine toprağa geçirdim. Yine her ikisi de soldu. Şimdi iki haftayı geçtik ama ses seda hala yok. Pek nazlılar yani.
Diğer Clematis'lere göre gösterişsiz olmalarına rağmen, kokularının müthiş olduğu söyleniyor. Bahçede aşı ve melez denemek için böyle yerel, güçlü ve ilkel türlerin de olması ilginç olabilir.
Saygılar,

Terra

Eski 06-09-2011, 12:45   #1740
Ağaç Dostu

bettyycim's Avatar

Kokuları gerçekten çok güzel ıhlamur çiçekleri açtığı zaman aldığınız kokunun aynı ve toplayıp bardağa koyduğum çiçekler mutfakta dutuyor ama kokuları salondan bile duyuluyor

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025