agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Orman, Ormancılık, Orman Yangınları, Ağaçlandırma
(https)

Beğeni Düzeni3Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-07-2010, 10:23   #1
Ağaç Dostu

Mehmet Can's Avatar

Giriş Tarihi: 31-03-2008
Galeri: 45
Adam ormanın içinde yaşıyorsa orman köylüsüyse hayvancılık yapmıyacak ormandan geçimini sağlamayacakta hırsızlık mı yapacak. İlk önce devlet orman köylüsüne elini uzatıp gelir sağlayacak projeler sunacak sonra vatandaş elinden geleni yapacak. Hem sonra şunuda unutmayın o keçi otlatan adam en az sizin kadar ormana değer verip sahip çıkıyordur.

Mehmet Can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2010, 14:59   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-07-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi enigma_6643 Mesajı Göster
Adam ormanın içinde yaşıyorsa orman köylüsüyse hayvancılık yapmıyacak ormandan geçimini sağlamayacakta hırsızlık mı yapacak. İlk önce devlet orman köylüsüne elini uzatıp gelir sağlayacak projeler sunacak sonra vatandaş elinden geleni yapacak. Hem sonra şunuda unutmayın o keçi otlatan adam en az sizin kadar ormana değer verip sahip çıkıyordur.
Merhaba,
Yazıma cevap verme nezaketinde bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Benim problemim köylünün geçimini nasıl sağlıyacağı değil.
Öncelikle bunu ayırdedebilmiş olmanızı dilerdim.

Ağaçların alt dallarında keçilerin ulaşabileceği yükseklikte yiyecek birşey kalmadığı için keçi çobanları ellerinde tara ile dolaşır ve hayvanlarının yem ihtiyacını karşılıyabilmek için üst dalları hatta küçük ağaçların tüm üst gövdesini keserek hayvanların önüne indirirler.

Sanıyorum sizin kastedtiğiniz ormana değer verme vesahip çıkma konusu bu.
Özür dilerim demek adamlar ormana bu şekilde budama yaparak iyileştirme yapıyorlar.
Sizin "Ormana sahip çıkıyorlardan" kastınız sanırım bu.
Lütfen bunu benim bilgisizliğime verin.
Özür diliyorum.

karavan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2010, 12:59   #3
Ağaç Dostu

beyzagıda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-05-2009
sayın karavan

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karavan Mesajı Göster
Merhaba,
Yazıma cevap verme nezaketinde bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Benim problemim köylünün geçimini nasıl sağlıyacağı değil.
Öncelikle bunu ayırdedebilmiş olmanızı dilerdim.

Ağaçların alt dallarında keçilerin ulaşabileceği yükseklikte yiyecek birşey kalmadığı için keçi çobanları ellerinde tara ile dolaşır ve hayvanlarının yem ihtiyacını karşılıyabilmek için üst dalları hatta küçük ağaçların tüm üst gövdesini keserek hayvanların önüne indirirler.

Sanıyorum sizin kastedtiğiniz ormana değer verme vesahip çıkma konusu bu.
Özür dilerim demek adamlar ormana bu şekilde budama yaparak iyileştirme yapıyorlar.
Sizin "Ormana sahip çıkıyorlardan" kastınız sanırım bu.
Lütfen bunu benim bilgisizliğime verin.
Özür diliyorum.
sayın karavan bahsettiginiz zarar yine insanın dogaya verdigi zarardır siz en iyisi bu şahsı ormanda keçi otlatıyor diye degilde ormana zarar veriyor diye şikayet edin!bu şahsın yaptıgı olaydan yola çıkarak tüm keçi çobanlarıda aynı kıyımı yapıyor demek yanlış olur orman yangınlarının yüzde 85 gibi bir oranı piknik için ormana giden piknikçilerin dikkatsizliginden çımakta bizzat ormanı ateşlemiyorlar ama bıraktıkları çöplerin güneşle temasından yangına sebebiyet veriyorlar şimdi bizde diyebilirmiyiz piknik yasak olsun kimse piknige gitmesin! Tabiattaki mükemmel döndü kendi başına bırakılıp dışarıdan müdahale olmadıgı sürece her şeyiyle mükemmel bir işleyişe sahip ama ne zaman insanoglu bu işleyişe müdahale ettiyse her şeyin düzeni alt üst olup müdahale edilen canlının sadece kendisine degil diger döngüdeki canlılarada zararı olmuştur adeta dama taşı gibi birisini devirdiginizde digerlerinide devirmiş olacagınız gibi yılanların neslini bitiriseniz her yeri fareler basar !!!!!!!!!!!!!

beyzagıda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025