View Single Post
Eski 23-07-2010, 20:24   #28
köknar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-03-2009
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 907
Bu mantıkla mesela köyde oturanların çarpık kentleşme konusunda fikir beyan etmesi, katı yorumlarda bulunması da izahı mümkün olmayan bir olgu mu olur sizce? O ormanlar orman köylüsüne ait değildir, HAZİNE ARAZİSİ' dir! Gelecek nesillere bırakılacak zenginliklerdir. Dolayısıyla keçi otlatmak isteyen köylümüz; kafasına göre istediği tür hayvanı, istediği zaman, istediği bölgede otlatamayacaktır 1956' da kabul edilen yasa uyarınca...

Ormanı yakıp turistik tesis inşası için türlü yollardan imar izni alanlara olan tepkim, keçi sürüsünü belirlenmiş alanlar dışında otlatmak için ormana sokan köylüye de yönelir, Pozitif Ayrımcılık yapılmasını doğru bulmuyorum. Herkes her kanun maddesini kendi mantık süzgecinden geçirip uygulayıp uygulamamak konusunda irade beyanında bulunduktan sonra eyleminden dolayı hoş görülüp yargılanmasaydı KAOS yaşanırdı.
Herkesin hakkı bir başkasının hakkının başladığı yerde biter. Bu durumda orman köylüsünün geçimini sağlamak üzere hayvancılık yapma hakkı, sürüsü yasalarca korunan orman bölgelerine girdiği anda son bulur çünkü o noktada Kamusal Hak devreye girer. Hukuk Devleti olmann gereği değil midir bu?

köknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön