agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)




Beğeni Düzeni1807Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-07-2009, 00:35   #11
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Galeri: 21
Sanırsam bir konuyu atlıyorsunuz, veya görmezden geliyorsunuz. Evimizde baktığımız phal. türevi orkideler bu şekli veya bu hali ile "normal" de doğal yaşamda hiç bulunmuyorlar. Bu türev veya çaprazlar insan eli ile üretilmiş ve ev şartlarına uyum sağlıyabilecek büyük ve daha gösterişli çiçekler açabilecek hale gelene değin çaprazlanmış türlerdir.
Bazıları bol ışık aşırı nem belli bir dinlenme dönemi gibi istekleri var iken benzeri türevleri bu gibi istekleri olmıyabilir.

Asıl doğal türlerin evde bakımı çok zor iken bu çaprazlar çok daha kolay evlerde bakılabilmekte isteklerinde çok da seçici değiller.

Bu bilgiler ışığında tüm metodlar veya yollar gübreler phytohormonlar, bitkinin daha büyük, daha gösterişli, daha parlak renkte ve kalıcı dayanıklı çiçekler açması için, mübahtır.

Saygılarımla

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025