Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 07-07-2009, 14:04   #1308
merakli
Ağaç Dostu

merakli's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2009
Düzey 1 orkide acemisi olarak ben de sayın ephesos'un yöntemini çok merak ettim. Acaba teknik bizim için uygun mudur?

Bir de değerli praecox hocam; verdiğiniz kıymetli bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Uzun zamandır imrenerek izlediğim orkidelere, detaylıca verdiğiniz bilgilerden cesaret alarak en sonunda sahip oldum. Affınıza sığınarak bir soru yöneltmek istiyorum. İki orkidem var henüz 10 gündür birlikteyiz. Her ikisinin de tomurcuklarının tümü açmış halde.

Ancak birinin kökleri çok koyu yeşil, yumuşamış gibi görünüyor, saksı harcı kuruduğunda saksının üzerinde köklerin etrafında kalacak şekilde yeşil yosunumsu bir iz oluşuyor. Sizce de tarif etmeye çalıştığım görüntü kök çürümesinin işareti midir? Aldığımda bir parmak kadar suyun içindelerdi ben de ilk sulamayı harcın kurumasını bekleyerek 8 gün sonra yaptım.

Çiçekleri tamamen geçtikten sonra daha önceki mesajlarınızda önerdiğiniz şekilde (köklerin yumuşaklığının kontrolü, steril makas, kömür uygulaması gibi) köklerini temizlemeyi ve saksı harcını değiştirmeyi düşünüyorum.

Özellikle bu çiçeğimin yeniden sağlıklı bir şekilde çiçek açabilmesi için, çiçek sapını tamamen kesmem uygun olur mu?

merakli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön