agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni1807Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-06-2009, 15:36   #1261
Ağaç Dostu

velveteen's Avatar

Giriş Tarihi: 06-04-2006
Çok teşekkür ediyorum sayın praecox.. Dedikleriniz ışığında budayacağım. Ve gübrelemeyede dikkat edeceğim.

Acil şifalar diliyorum. Umuyorum en kısa zamanda sıhhatinize kavuşursunuz.

velveteen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2009, 22:50   #1262
Ağaç Dostu

kopshtar's Avatar

Giriş Tarihi: 28-03-2007
Galeri: 16
Praecox hocam çok geçmiş olsun. Sizi şahsen tanımıyorum ama yazdığınız her cümleyi takip ediyor ve uyguluyorum. Umarım en kısa zamanda eski sağlığınıza kavuşursunuz.

kopshtar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2009, 00:16   #1263
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2006
Bu da benim çilli phalim

Name:  yeniler 011.jpg
Views: 1580
Size:  69.8 KB

Denizardacan beğendi.
Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2009, 09:16   #1264
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jjaponica Mesajı Göster
Merhaba;
dün geceden beri araştırıyorum fakat benim orkidemdeki gibi bi durum yaşayanla karşılaşmadım saksı kısmında küçücük yaprakcıklar çıktı bende bir tanesini çektim,galiba orkide tohumundan çimlenme olmuş çünkü orkide tohumuna çok benziyor resim koyamıyorum siteye eklemeyi beceremedim
şimdi bu durumda ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz
Sayın jjaponica,

Şu başlığı incelerseniz, bir de bu başlığa göz gezdirirseniz orkidelerin tohumdan üretim zorluklarını anlıyacaksınız.
O tohumdan çimlenen şey dışardan gelmiş bir ayrık otu gibi yabani bir nebatın tohumdan çimlenmesi olsa gerek.
Derhal uzaklaştırın.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2009, 16:50   #1265
Ağaç Dostu

günsu's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2007
Teşekkür ederim Sn Ephesos

Orkidemin cinsi Sn Oğuzhanınki gibi pembe (kırmızı çilliden değil) cephe olarak güneydoğu ve perdenin arkasında direk günışığı almıyor.

Hergün fısfıslmaya çalışıyorum, burda okuduğum gibi haftada bir bulursam yağmursuyuna bulamazsam hazırsuya daldırıyorum.

Ben koçtaştan almıştım içerik olarak izelement katkılı NPK 4.5.6

Orkidelerin nemi çok sevdiğini düşünecek olursak yaşadığınız bölge bunun için çok uygun bizde bunu köklerine değmeyecek şekilde altına su koyarak fısfıslıyarak gidermeye çalışıyoruz belkide gübre vermeden açması bununla ilgili olabilirmi.

Sizin bu konuda maşallahınız var diğer orchlarınızıda görmuştum harikalardı, Allah nazardan saklasın

Sn Preacox geçmiş olsun acil şifalar dilerim.

Düzenleyen günsu : 07-06-2009 saat 16:53 Neden: kelime ekleme
günsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2009, 17:45   #1266
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

Giriş Tarihi: 28-02-2007
Galeri: 11
Sabredin sayın günsu, sağlıklı her orkide açmak zorundadır, açmalıdır demiyorum açmak zorundadır.Sadece sabredin ve ilgilenmeye devam edin.

ephesos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2009, 00:47   #1267
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Sayın jjaponica,

Şu başlığı incelerseniz, bir de bu başlığa göz gezdirirseniz orkidelerin tohumdan üretim zorluklarını anlıyacaksınız.
O tohumdan çimlenen şey dışardan gelmiş bir ayrık otu gibi yabani bir nebatın tohumdan çimlenmesi olsa gerek.
Derhal uzaklaştırın.
yanıtladığınız için çok teşekkürler zaten koparıp attım bende

jjaponica Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2009, 14:03   #1268
Ağaçsever

anurt's Avatar

Giriş Tarihi: 01-06-2009
Galeri: 4
yapraklarda bölgesel sararma...

merhabalar tekrar.
öncelikle, praecox hocam, geçmiş olsun. umarım bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz.
üstte hala resimleri olan keikilerimi ayırdım, "mr. south" marka (bilgisi olan varsa memnun olurum) (gördüğüm kadarı ile doğranmış hindistan cevizi kabuğu ve bir miktar torf, biraz da tanımlayamadığım ve yosun olduğunu umduğum madde içeren) orkide toprağına ektim. vilmorunle her sabah yapraklarına su püskürtüyorum.
ilk başta herşey yolunda görünüyordu ancak birkaç gün önce aşağıda resimlerini eklediğim gibi, yapraklarda bölgesel sararma ve kurumalar başladı. bir fikri ya da bilgisi olan varsa, sevinirim.
en zayıf olduğunu düşündüğüm en ufağım ise canavar gibi çıktı (maşallah) buruşmuş yaprakları tekrar toparladı, mutlu mutlu bakıyor bana şimdilik
ilginize şimdiden teşekkürle...

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
anurt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2009, 16:03   #1269
Ağaç Dostu

kopshtar's Avatar

Güneş yanığına benziyor. Sizin evde olmadığınız saatlerde bulunduğu yere güneş geliyor olabilirmi?

Eski 10-06-2009, 16:27   #1270
Kaybettik...

praecox's Avatar

Kophstar çok haklı,

Bu resmen vede çok tipik bir güneş yanığı, kuzey yarım kürede, haziran temmuz ayları unutmayın ki (biz cevre ısıs olarak çok hissetmesek de) güneşin en dik ve yanıcı ışınlar yaydığı aylardır.

Eski 10-06-2009, 16:52   #1271
Ağaçsever

anurt's Avatar

kopshtar, praecox hocam, çok teşekkürler hızlı yanıtınız için.
haklı olabilirsiniz çünkü evim çok iyi güneş almadığı için, güneşten en fazla faydalanabileceklerini umduğum şekilde konumlandırmıştım. tabii pencereler de açık olunca sanırım tül-tel hikaye oluyor...
peki bebekleri kurtarmak için ne yapabilirim? güneşten çekmek yeterli mi? yapraklarına herhangi bir müdehale gerekli midir/ uygun mudur?

Eski 10-06-2009, 17:54   #1272
Kaybettik...

praecox's Avatar

Doğrudan hiç güneş ışığı almıyacak gölge ancak aydınlık bir yere bakımına devam etmenizin dışında yapılacak bir şey yok. Yanıklar saman gibi gri sarı kurıyacak kalacak düzelme gibi bir şey sözkonusu değil. genelde yapraklara su püskürtmeyin derim, ancak sabahın erken saatlerinde kireçsiz yağmur suyu gibi bir su püskürtürseniz iyi gelir. bir iki saat sonra emici bir kağıtla göbeğini ve kurumamış su damlalarını silin, kurutun.
Normal bakımını sürdürün yeni yapraklar verebilecek gücü varsa ileriki aylarda anlaşılacaktır.

Eski 10-06-2009, 23:11   #1273
Ağaç Dostu

4.tekilkişi's Avatar

Giriş Tarihi: 08-04-2009
Yemekteyiz programını izleyenler varsa, masaya konulan orkideyi farketmişsinizdir. Çok hoşuma gitti. Nasıl o şekilde konulmuş? Birden fazla orkide heralde. Yosun var sanırım ve nasıl bağlanmışsa ve neyin üzerine koyulmuşsa harika gözüküyordu. O şey ne acaba? mantar meşesi kabuğu mu? Dikkatini çeken var mı?

4.tekilkişi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2009, 07:36   #1274
Ağaç Dostu

kopshtar's Avatar

İlahi 4. tekilkişi;
Hiç seyretmediğim bir programı orkide uğruna seyretmek zorunda kalacağım. Bu akşam varmıdır acaba

Eski 11-06-2009, 08:19   #1275
Ağaç Dostu

fsuzen's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Bence bambu'yu yandan delmiş ve saksı yapmışlar.Harç olarak spagnum yosunu olabilir.

fsuzen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2009, 09:34   #1276
Ağaçsever

anurt's Avatar

hızlı cevaplarınız ve ilginize tekrar teşekkür ederim praecox hocam. ayrıca tekrar geçmiş olsun.

Eski 11-06-2009, 13:04   #1277
Ağaç Dostu

4.tekilkişi's Avatar

Giriş Tarihi: 08-04-2009
Kopshtar, bu akşam da görebilir misiniz bilemiyorum. Belki dünün özeti gibi birşeyler gösteriyorlarsa olabilir Fsuzen, Nisan ayında Karşıyaka fidanlıkta yapılan İzmir toplantısında bize bir soyulmuş mantar meşesi kabuğu göstermişlerdi zaten o boyutlarda değildi. Ama bambu olabileceği hiç aklıma gelmemişti. Heralde öyledir.

4.tekilkişi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2009, 21:19   #1278
Ağaç Dostu

thomasina's Avatar

Giriş Tarihi: 05-06-2009
Galeri: 31
Selamlar. Bana dün gece reklam çekiminde kullanılmış bir adet Phalaenopsis getirdiler. Çok kötü görünmediğini düşünsem de çekim ortamlarını bildiğimden yıpranmış olabileceğini düşündüm. Konuyla ilgili sayfaları tek tek dün geceden beri okumaya başladım, ayrı ayrı başlıkları da. Sormama rağmen en son ne zaman sulandığını ve kaç gündür nerede tutulduğunu öğrenemedim. Hayatım boyunca orkide beslemekten hep korktum. Bu bence dene-yanıl yöntemiyle heba edilebilecek bir okul dersi değil. Güzelim bitkiye bakmaya cesaretim yoksa denememem gerektiğini de düşündüm. Deneyimli ellere bırakmak bence en akıllıcası. Kaldı ki evim güneş konusunda ona uygun mu? Bütün gün yalnızca saat 10 civarı başlayan saat 14,30 gibi biten ama odayı tamamiyle kaplamayan bir güneş ışığım var. Yalnızca iki köşe çok dik olmadan ışık alıyor. Diğer odalarımda koyacak uygun bir yerim de yok. Ama akşam baktım da almasam süs diye kullanılacak ve kimse ilgilenmeyecek mecburen üstlendim. Bu nedenle bakımla ilgili önerilerinizi ve diğer konuları okumaya çalışıyorum zamanla. Ama öncelikle nasıl göründüğü konusunda bir fikre ihtiyacım var. Sağlıklı duruyor mu? Sizce çok susuz kalmış mı? Hemen dediğiniz yöntemle bir sulama yapsam mı? İnanın size resmi göstermeden ezberden bir şey yapmaya içim elvermedi. Bir ilgilenip görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Düzenleyen thomasina : 11-06-2009 saat 21:22 Neden: resim hatası
thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2009, 21:23   #1279
Ağaç Dostu

thomasina's Avatar

Diğer iki görüntü de bunlar.

Eski 12-06-2009, 07:47   #1280
Ağaçsever

silence's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2009
Galeri: 7
orkideniz gayet saglıklı gozukuyor bazen fazla ilgi öldürüyor onları haftada bir sulamanız yeterli olacaktır daldırma metodu uygulayabilirsiniz. Çok acele etmeyin bence durumunu gözlemleyin ve bir periyoda sokun orkidenizi ve sürekli kurcalamayın bırakın size ve yerine bir alışsın ilk önce

silence Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2009, 09:15   #1281
Ağaçsever

karaefsun's Avatar

Giriş Tarihi: 07-04-2008
merhaba
sayın silence thomasina' nın orkidesinin pekde sağlıklı olduğu söylenemez forumdaki bilgilere dayanılarak. yapraklar kendilerini salmışlar, saksı dışındaki kökylerde kuruma var onları püskürtme yoluyla gün aşırı nemlendirmeniz gerek. çiçeklerde bayık gibi duruyo bence iyi bi sulamadan sonra gözlenip ona göre bakım uygulamak gerek acizane görüşlerim iyi günler

karaefsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2009, 09:54   #1282
Loa
Yeni Üye

Loa's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2009
Galeri: 6
orkideme birşeyler oluyor

orkidelerimi daha iyi ışık almaları için balkona çıkarmıştım. birkaç tanesi sürmeye başladı. birinin sürdüğünü yaklaşık 1 hafta kadar önce farkettim ama diğerlerinden farklıydı; yaprak çıkarıyordu dalın tepesinde... hayatımda ilk defa böyle birşeye rastladığım için sizlere danışmaya karar verdim. yorumlarınızı bekliyorum.
[img=http://img14.imageshack.us/img14/2752/dsc09993k.th.jpg]

Loa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2009, 10:01   #1283
Ağaç Dostu

COYOTE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2007
Galeri: 1
Sn Loa panik yapacak birşey yok
Bu başlıkta aradığınız cevapları bulabilirsiniz.

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2009, 10:15   #1284
Loa
Yeni Üye

Loa's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2009
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi COYOTE Mesajı Göster
Sn Loa panik yapacak birşey yok
Bu başlıkta aradığınız cevapları bulabilirsiniz.
teşekkürler

Loa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2009, 11:16   #1285
Ağaç Dostu

thomasina's Avatar

Teşekkürler silence ve karaefsun. Ama şimdi ne yapmalıyım ben, su püskürtmelimiyim yoksa birkaç gün beklemeli miyim? Ben her ne çiçeği olursa olsun ortam değiştiği zaman birkaç gün hiç bir müdahelde bulunulmaması gerek diye bir bilgi anımsıyorum ama, yanılmış da olabilirim tabii. Zaten hassas olan bu güzelime şimdi ilk etapta su verilmeli mi?

Eski 12-06-2009, 12:26   #1286
Ağaçsever

karaefsun's Avatar

Giriş Tarihi: 07-04-2008
ben verin derim,fakat resimde olduğu gibiyse, hemde daldırma yöntemiyle (çeşme suyu kullanmayın) saksı harcı iyice suyu çekene kadar yaklaşık 10 dakka yeterli olur. bakımı içinde çok çekinmeye gerek yok suyu ihtiyacı olduğu zamanlarda verin periyodik olarak vereceksiniz diye bişey yok ne zaman saksının ortasıda kurumaya başladı o zaman sulama yaparsınız bitkiye baktıkça sizde onun neyden hoşlandığını anlayacaksınız. hoşçakalın

karaefsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2009, 14:21   #1287
Ağaç Dostu

thomasina's Avatar

Teşekkürler karaefsun.

Eski 17-06-2009, 13:46   #1288
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-04-2009
Birkaç ay önce iki orkidem için bir sepet hazırladım. Sepeti içten java moss yosunu ile kapladım. içine orkidelerimi koyup iri çam kabukları, fındık, ceviz vs. kabukları ile doldurdum ve havadar biryere astım.
Bakımını şoyle yapıyorum;
2-3 günde bir su veriyorum. Çünkü su kaybı çok hızlı oluyor ve bu tür sulamam nedeniyle java moss yosınları canlı ve çam kabuklarına yapışarak uyum sağlamış durumda. Yosunlar nemi azda olsa koruyor.
Resimlerde göreceğiniz gibi beyaz olan çiçek sapı verdi, diğer mor olanıysa yeni yaprak çıkarıyor ve ikisininde durumu gayet iyi.
Sizce bu uygulama doğru olmuş mu?

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.

Düzenleyen oppss! : 21-02-2010 saat 19:47
oppss! Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2009, 15:23   #1289
Ağaç Dostu

kopshtar's Avatar

Maaşallah ikiside salıncakta gayet mutlu görünüyor. Demek ki olmuş )

Eski 18-06-2009, 11:55   #1290
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-04-2009
Bugün sulamak için indirdim, yeni fotoğraflar gönderiyorum daha fazla bilgi sahibi olmanız için
Ayrıca tosunu akvaryumcu bi arkadaşdan aldım, plastik bir kabın içinde az su var üzerindede bir avuç kadar yosun var ve 3 tl. Herhangi bi haşarat için temizlemeye gerek yok yani

Eklenen Resimler

Düzenleyen oppss! : 18-06-2009 saat 11:58 Neden: Ekleme.
oppss! Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025