Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 11-06-2009, 21:19   #1278
thomasina
Ağaç Dostu

thomasina's Avatar

Giriş Tarihi: 05-06-2009
Selamlar. Bana dün gece reklam çekiminde kullanılmış bir adet Phalaenopsis getirdiler. Çok kötü görünmediğini düşünsem de çekim ortamlarını bildiğimden yıpranmış olabileceğini düşündüm. Konuyla ilgili sayfaları tek tek dün geceden beri okumaya başladım, ayrı ayrı başlıkları da. Sormama rağmen en son ne zaman sulandığını ve kaç gündür nerede tutulduğunu öğrenemedim. Hayatım boyunca orkide beslemekten hep korktum. Bu bence dene-yanıl yöntemiyle heba edilebilecek bir okul dersi değil. Güzelim bitkiye bakmaya cesaretim yoksa denememem gerektiğini de düşündüm. Deneyimli ellere bırakmak bence en akıllıcası. Kaldı ki evim güneş konusunda ona uygun mu? Bütün gün yalnızca saat 10 civarı başlayan saat 14,30 gibi biten ama odayı tamamiyle kaplamayan bir güneş ışığım var. Yalnızca iki köşe çok dik olmadan ışık alıyor. Diğer odalarımda koyacak uygun bir yerim de yok. Ama akşam baktım da almasam süs diye kullanılacak ve kimse ilgilenmeyecek mecburen üstlendim. Bu nedenle bakımla ilgili önerilerinizi ve diğer konuları okumaya çalışıyorum zamanla. Ama öncelikle nasıl göründüğü konusunda bir fikre ihtiyacım var. Sağlıklı duruyor mu? Sizce çok susuz kalmış mı? Hemen dediğiniz yöntemle bir sulama yapsam mı? İnanın size resmi göstermeden ezberden bir şey yapmaya içim elvermedi. Bir ilgilenip görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Düzenleyen thomasina : 11-06-2009 saat 21:22 Neden: resim hatası
thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön