agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni1807Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-06-2009, 13:27   #1291
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2006
Güzel olmuş.Bebekler hayatından memnun görünüyorlar.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2009, 09:14   #1292
Ağaçsever

anurt's Avatar

Giriş Tarihi: 01-06-2009
Galeri: 4
sn. oppss!, çiçekleriniz çok güzel görünüyor. doğrusu ben de çok istedim ama ankaranın kuru havasında cesaret edemedim. ankara veya benzeri bir yerde deneyen biri var mı? başarılı ya da başarısız, aktarabileceğiniz bir tecrübe var mı acaba?

anurt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2009, 15:58   #1293
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-10-2008
orkidelerim

cok sukur canlandi onlari cok seviyorum onlarla ilgilenmek cok guzel onlar benim canlarim

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
wweylul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2009, 19:28   #1294
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-04-2009
Sayın anurt, ben bu uygulamayı durumları iyiye gitmeyen orkidelerime daha yakın bi dağada yaşamaları için yaptım. Tabii sizinde yapmanız için önerilerde bulunabilirim

İlk olarak yapımarketten aldığınız orkidenin çiçeği geçtikten sonra sapı dibinden kesin. Bu uygulamayı çiçeği varken de yapabilirsiniz ama ben çiçekleri geçtikten sonra yaptım.
Sepeti siz yapamazsanız (ben kendim yaptım aslında biraz aceleye geldi) bu tür bi sepet bulabilirseniz yani bazı mutfakta kullanılan buna benzeyen araçlar var...
Yosun nerden bulabileceğiniz biraz karışık ama akvaryumcularda yapay kayaların üstünde hazır yosunlar bulunuyor, bunlarda olabilir...
Tarif ettiğim gibi yani yosunu dışa doğru içerden olacak şekilde sepete döşeyin orkideleri koyup iri çam kabuklarını kuyun...(ben bugün yosınların arasında yeşil bir kök ucunun aşağı doğru indiğini farkettim
Tabii ortam şartlarını karşılamak zor zira ben garip bi bölgede yaşıyorum gerçekten burası sürekli %85-90 civarı neme sahip bi bölge.... Karadenizin mikroklima alanı gerçekten çok ilginç arada çok şiddetli yağmurlar yağar buralarda arada orkideleri balkona bırakırım, bundan memnun görünüyorlar...
Ankarada bu şartları nasıl sağlarsınız bilmem ama büyük bi akvaryumunuz varsa şanslısınız örneğin akvaryumun su üstünde kalan yapay kayaların üzerinde bir ay gibi yosun yetirştirip, orkideyide yosunun kuru kalan yerine tel gibi bir şeyle sabitlerseniz orkideniz bundan çok hoşnut kalacaktır. Denemedim ama böyle bir fikrim var.

Umarım yardımcı olmuşmdur

Düzenleyen oppss! : 20-06-2009 saat 19:30 Neden: İmla.
oppss! Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2009, 22:37   #1295
Ağaçsever

anurt's Avatar

çok teşekkür ederim sn. oppss!. doğrusu akvaryum bulunca içine iki balık atma hayalim var ama henüz buna bir orkide dahil etmemiştim
karadeniz gibi bir yerde nemden dolayı daha kolay görünüyor ama ben burada bebeklere nem&aydınlığı en optimumda mutfakta sağlayabildiğim için orada bakıyorum. gene de uygun şartları sağlayabilirsem, önerilerinizi deneyip, sonuçları aktarırım. tekrar çok teşekkürler.

Eski 25-06-2009, 12:43   #1296
Ağaç Dostu

Seyfi Dağdeviren's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2009
Sayın Praecox;Phalaenopsis lerimin kök çürümesini önleyebilmem için önerinizi farklı biçimde uyguladım.Gerede çıkışındaki gölette yetişen yosun yerine Mengen-Gökçesu arasındaki bir çeşmenin yalağındaki yosunları kullandım.Orkidelerimden birinde kök çürümesi hiç kök bırakmamıştı,onu kaybettim.Diğerinde yarım bir kök kalmıştı.Dün kök kontrolü yaptığımda 3 kökün gelişmekte olduğunu gördüm.Yardımlarınızdan dolayı minnet ve şükranlarımın kabulünü arz ederim.Saygılarımla.

Seyfi Dağdeviren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2009, 10:55   #1297
Ağaç Dostu

Malesef sepet geçenki fırtınada balkonda kalmış yere düşüp dağıldı bende yeni saksıya aldım neyseki çiçek sapına birşey olmadı koklerede hiçbir zarar gelmemiş resimler ektedir... Umarım çiçeklerinin resimlerinide ekleyebiirim

Eklenen Resimler

Eski 29-06-2009, 14:29   #1298
Ağaçsever

anurt's Avatar

sayın oppss!, çiçeklerinzi için üzüldüm, çok da hoşuma gitmişti fikriniz. umarım toparlarlar.
yaklaşık 4 hafta önce ana bitkiden ayırdığım 3 bebek phal.im vardı. (bkz: bir önceki sayfa) en küçükleri en canavarları demiştim ya, şimdi yaprak çıkartmaya çalışıyor. günde 5 kez gelip gidip bakıyorum, dil çıkartıyor bana sanki serseri . birinin kurtulacağından emin değilim ama o direndiği sürece, ona bakacağım sanırım. o güneş yanıkları kelaynağa çevirdi kızımı. üçüncüsü ise gene kelaynak gibi kaldığı halde (sadece yarım yaprak) o yarım da gayet etli ve yeşil görünüyor. ondan da bir atılım bekliyorum.
yapraklar biraz daha büyüsün, fotoğrafını koyarım.
bu arada, bir ziraatci arkadaşım iba nın yakıcı bir hormon olduğunu, bitkiyi yakabileceğini, onun yerine "hümik asit" nin kulanılabileceğini, daha az yakıcı olduğunu söyledi. konu ile ilgili bilgisi olan var mı acaba?

Eski 03-07-2009, 16:36   #1299
Ağaç Dostu

Bende çiçeğimin ilk tomurcuğunu gördüm Ama çiçek bayağı yoracak gibi geliyor, yaprakları saldı biraz ama yeni kökler vermeye devam ediyor ki bu galiba iyi haber Ben şahsen hiçbir gübre vs. kullanmıyorum, doğal yaşama yakın yaşasınlar yeterli
Resim eklemek için çiçeğin açmasını bekliyorum

Eski 03-07-2009, 23:25   #1300
Ağaçsever

anurt's Avatar

şahsen, doğal yaşam koşullarından birkaç nesil ayrı düştüğü için, gübre ve diğer yapay ihtiyaçlarının, sahipleri tarafından giderilmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü en temel hücrelerini saymazsak, çiçeklerimiz başka türlüsünü bilmiyorlar. şımarık ve "gerçek/doğal" hayattan bihaber kızlar yetiştiriyoruz kendimize
sabahın köründe kalkıp kuzu kuzu spreyliyorum, onlara ne kadar güzel göründükleri konusunda tiradlar döşüyorum, (nispeten) düzenli sayılabilecek bir rutinde onları suluyorum. 3 bebek ve 3 yetşkin orkidem var. 3ü yaprak veriyor, ikisinin tepesinde hala çiçek var. gerçi, birini daha az güneş görmesi pahasına salonda tutuyorum, gözümün önünde olması hoşuma gidiyor
onları tekrar doğal hayata salmayacağımıza göre, biraz şımarık olsunlar, varsın olsunlar, ben zaten onları şımarık seviyorum sanırım

Eski 04-07-2009, 00:35   #1301
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Sanırsam bir konuyu atlıyorsunuz, veya görmezden geliyorsunuz. Evimizde baktığımız phal. türevi orkideler bu şekli veya bu hali ile "normal" de doğal yaşamda hiç bulunmuyorlar. Bu türev veya çaprazlar insan eli ile üretilmiş ve ev şartlarına uyum sağlıyabilecek büyük ve daha gösterişli çiçekler açabilecek hale gelene değin çaprazlanmış türlerdir.
Bazıları bol ışık aşırı nem belli bir dinlenme dönemi gibi istekleri var iken benzeri türevleri bu gibi istekleri olmıyabilir.

Asıl doğal türlerin evde bakımı çok zor iken bu çaprazlar çok daha kolay evlerde bakılabilmekte isteklerinde çok da seçici değiller.

Bu bilgiler ışığında tüm metodlar veya yollar gübreler phytohormonlar, bitkinin daha büyük, daha gösterişli, daha parlak renkte ve kalıcı dayanıklı çiçekler açması için, mübahtır.

Saygılarımla

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2009, 10:42   #1302
Ağaç Dostu

cicada's Avatar

Giriş Tarihi: 27-06-2008
Galeri: 2
Merhaba benim bir phalimim içinde çok çok ufak oldukça hızlı hareket eden beyaz böcekçikler var. Bunlardan kurtulmak istiyorum çünkü diğer saksılarıma da geçmiş olabileceklerini düşünüyorum. Supracide mi kullanmak lazım evde bir ilaç yapamaz mıyız, ayrıca supracide nerden alabilirim?
Saygılar,

cicada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2009, 22:33   #1303
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

Giriş Tarihi: 28-02-2007
Galeri: 11
Bu senenin bazı çiçekleri.

Uyguladığım özel bir teknikle phallerimin haziranda açıp kışa kadar çiçekli kalmalarını sağlıyorum bu şekilde yaz boyunca çok dayanaklı ve kaliteli çiçekler elde ediyorum.

Eklenen Resimler

ephesos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2009, 22:50   #1304
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-03-2008
Galeri: 47
Süperler,
Bende bunu bir şey zannedip seviniyordum.
Güle güle büyütün.

Eklenen Resimler

Düzenleyen nrkrkmz : 06-07-2009 saat 22:51 Neden: yazım hatası
nrkrkmz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2009, 12:05   #1305
Ağaç Dostu

is_m@il's Avatar

Giriş Tarihi: 07-06-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ephesos Mesajı Göster
Uyguladığım özel bir teknikle phallerimin haziranda açıp kışa kadar çiçekli kalmalarını sağlıyorum bu şekilde yaz boyunca çok dayanaklı ve kaliteli çiçekler elde ediyorum.
Nasıl bir özel teknik acaba Sn. ephesos?

is_m@il Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2009, 12:26   #1306
Ağaçsever

anurt's Avatar

Sn. ephesos, tekniğinizi biz stajyer orkide meraklıları ile de paylaşsanız
sn. praecox hocam, kesinlikle haklısınız. unutmuştum bizim phal.lerin çapraz olduğunu. farketmez, beni mutlu etmeleri için çiçek ve yaprakları ile, onlara ne lazımsa veririm. dediğim gibi, ben zaten biraz şımarık seviyorum kızlarımı.
bu arada, bebeklerimden biri telef oldu. dayanacağımdan emin olmadığım yavru, son yaprağı da sallayınca, ben de saksısını deşip baktım, kök "vıck" diye elime geldi resmen. köklerine kadar çürümüş. o dehşetle diğer bebeklere atladım, (doğru mu yaptım bilmiyorum ama) saksıdan çıkarmaya bile gerek görmedim çünkü kökler iyice sarmış galiba toprağını, birkaç parçayı kenara kaydırınca gördüm ki, kökler sıkı, sağlam ve uçlarında minik füzeler var ben de kalan iki bebek phal.in yeni yaprak resimlerini çektim, ekte mevcut.
izninizle birkaç sorum olacak:
. hümik asit hakkında bilgisi olan var mı acaba?
. saksıların dibine koyduğum suyun içinde yaklaşık 2mm boyunda böcekçikler görüyorum. sanırım saksıdan dökülüyorlar. haftada 1 falan oluyor. ben de acilen suyunu değiştiriyorum ama ne ya da neden kaynaklı olduğunu bilmediğim için herhangi bir ilaçlama yapmadım. bu konuda bilginiz var mı?
şimdiden teşekkürler...

Eklenen Resimler

Eski 07-07-2009, 13:20   #1307
Kaybettik...

praecox's Avatar

Humik asidi orkidelere denemye yeltenemedim ancak çok iyi dozajlanırsa iyi netice alınabilir diye düşünüyorum.
Sudaki böcekler için bir şey diyemiyorum ilaç kullanmıya da gerek kalmıyabilir ya saksıyı kuru bir yere alın bir kaç günlüğüne veyahut da kovaya batırıp su yüzüne çıkan böcekleri bir inceleyin. Popülasyonu fazla ise herhangi bir böcek ilacı, yine dikkatlıca dozajlıyarak, tatbik edebilirsiniz.

Sayın ephesos,

Evet bu çiçek açtırma tekniklerinizi ve metodunuzu bize de burdan paylaşırsanız veya anlatırsanız seviniriz.

Eski 07-07-2009, 14:04   #1308
Ağaç Dostu

merakli's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2009
Galeri: 3
Düzey 1 orkide acemisi olarak ben de sayın ephesos'un yöntemini çok merak ettim. Acaba teknik bizim için uygun mudur?

Bir de değerli praecox hocam; verdiğiniz kıymetli bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Uzun zamandır imrenerek izlediğim orkidelere, detaylıca verdiğiniz bilgilerden cesaret alarak en sonunda sahip oldum. Affınıza sığınarak bir soru yöneltmek istiyorum. İki orkidem var henüz 10 gündür birlikteyiz. Her ikisinin de tomurcuklarının tümü açmış halde.

Ancak birinin kökleri çok koyu yeşil, yumuşamış gibi görünüyor, saksı harcı kuruduğunda saksının üzerinde köklerin etrafında kalacak şekilde yeşil yosunumsu bir iz oluşuyor. Sizce de tarif etmeye çalıştığım görüntü kök çürümesinin işareti midir? Aldığımda bir parmak kadar suyun içindelerdi ben de ilk sulamayı harcın kurumasını bekleyerek 8 gün sonra yaptım.

Çiçekleri tamamen geçtikten sonra daha önceki mesajlarınızda önerdiğiniz şekilde (köklerin yumuşaklığının kontrolü, steril makas, kömür uygulaması gibi) köklerini temizlemeyi ve saksı harcını değiştirmeyi düşünüyorum.

Özellikle bu çiçeğimin yeniden sağlıklı bir şekilde çiçek açabilmesi için, çiçek sapını tamamen kesmem uygun olur mu?

merakli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2009, 15:05   #1309
Kaybettik...

praecox's Avatar

Zaman zaman bu foruma üye arkadaşlardan veya çevremden Phal saksılarının zarflı (saksı bir porselen veya benzeri dekoratif saksı üstlüğü) olarak su içinde bakıldığı çok sağlıklı hatta çiçeklendikleri anlatılmaktadır.
Yazın bu sıcaklarında saksıların su içinde kalmaları pekde sorun teşkil etmediği anlaşılıyor. Phal.ın kökleri suya değince bu ortama asimile olunca çürümeden gelişmeleri mümkün, ancak kışın çok dikkat edilmeleri gerek. Özelikle saksı harcı ayrışmış ise kök çürüklerini dikkat etmek gerek. Saksı harcını da her sene değil se de en geç ikinci senede değiştirmek uygun olur.
Saksı harcını yazın değiştirmek en uygun zamanıdır. Yeni bir yaprak açıyorsa yaprağın tam oluşumuna mütekip bu işlemleri yapmak da çok akıllıca olur.
Phal.lerin normal şartlar altında ortalama 4 ila 6 ayda bir yaprak açtıklarını bilmek de, belki bu noktada zamanlamayı ayarlamak için, faydalı olur.

Saksı harcı değişimi yapılırken çiçek sapını kökünden kesmek de uygun olur. Kışa doğru oluşan yeni hatta çelimsiz olabilecek çiçeklenme girişimlerini kemsek sureti ile bastırı isek gelecek sene ilk bahar ve yaz başı çok daha gür ve sağlıklı çiçeklenme görülebilir.
Yanılmıyorsam sayın ephesosun da bahsetiği teknik bu olsa gerek. Kışın çiçeklenmeyi bastırmak veya önleyerek bitkinin daha güçlenip ve havaların ısındığı günlerin uzunca aydınlık olduğu zamanlarda çiçeklenmesine izin vermek.

Eski 07-07-2009, 23:08   #1310
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

Evet sayın hocam aynen öyle, kış aylarında ve sonbaharda çıkan çiçek saplarını acımadan endipten keserim, bunun yanında kışın saksı harçlarını elimden geldiği ve bitkiyi strese sokmayacak kadar kuru tutarım, 15 günde bir tavsiye edilen sıvı gübre oranını 4/1 e indirgeyip her sulamada veririm, şubatla birlikte gübre oranını artırıp gene her sulamada veririm,sıcak yaz aylarında bol sular altlarında kalan suyu almam, asla su püskürtmem ve yaprak gübreside kullanmam (bu mantar hastalıklarını tetikliyor) birkere yerine yerleştirdiğim bitkimin yerini asla değiştirmem (bu da strese neden olabiliyor) yaz aylarında asla direk güneş ışığına maruz bırakmam (sabah 6 ve 8 saatleri hariç) ortamda sürekli hava sürkülasyonu olmasına dikkat ederim, köklerini ve yapraklarını sürekli kontrol eder kararma, sararma veya çürüme olup olmadığını kontrol ederim, saksı olarak ışık geçirebilen saksılar kullanırım, yaprakların üzerindeki ilaç artıklarını temizlemem ( bir çeşit korum amaçlı), saksıların içinin bol miktarda hava alabilmesi için saksıların üzerinde bol miktarda hava deliği açarım...

Sayın hocam bu tekniklerin ve bilgilerin çogunu sizden öğrendim, umarım bir gün ben de sizin kadar uzmanlaşırım.Siz de biliyorsunuz ki şimdi bir çok arkadaş ben bunu ve ya şunu yapmıyorum ama genede benimkiler çok iyi, bunların çoğu mit falan diyeceklerdir, bu bağlamda daha öncede dediğimi tekrarlıyorum arkadaşlar orkidelerinizin bulunduğu ortamı iyi analiz edip şartlarınızı ve tekniklerinizi ona göre geliştirin örneğin sobalı bir evde oturan arkadaşımızın saksı altlığında kış aylarında su bırakamayacağı gibi.

Seabert74 beğendi.
Eski 08-07-2009, 12:32   #1311
Ağaç Dostu

Benimki geç kaldı

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
Eski 09-07-2009, 08:01   #1312
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-11-2008
sayın ephesos,herşeyden once Sizi tebrik ederim ve saygılarımı sunarım.
7 ay boyunca çiçek açtırmanın tekniği tam olarak sadece bu şartlardan mı oluşuyor ? anladığım kadarıyla : kış aylarında kuru turuyorsunuz, yaz aylarında bol sulama yapılıyor (hem de besinli),bol sulamaya hangi aydan itibaren başlıyorsunuz?
kışın çiçek sapları budadığınızda tekrar nezaman çiçek sapı oluşturuyorlar ? çok web-sitelerde okumuştum ki "phalaenopsis" e zorla çiçek açtıramazmışsın, insan gibiymiş, keyfine göre çiçek açıyor veya yıllarca açmıyor....
sulamayı nasıl yapıyorsunuz, suya daldırarak mı?
afedersiniz, çok soru sordum,ama ben bu bitkinin bakımını tutturamamıştım, bilgi edinmeye çalııyorum
saygılarımla

callypso Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2009, 22:30   #1313
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

Sayın callypso, ben bu şartları yerine getirerek başardım bunu. Aslında başardığım bir şey yok ortamın ve bitkinin durumunu dikkate alarak bakım uyguluyorum sadece.
Kış aylarında da sıvı gübre kullanıyorum ama dozunu dört te bir oranında azaltarak, bol sulamaya havaların yeterince ısınmaya başlamasından itibaren başlayıp havalar soğuyana kadar devam ediyorum.Kışın çıkarmalarına izin vermediğim çiçek saplarını nisan sonundan itibaren çıkarıp, haziran sonunda çiçekleniyorlar. Sulamayı altlarında paslanmaz büyük bir altlık olduğundan bol bol üstten yapıyorum altlıkta kalan su bir hafta içinde kayboluyor. Eğer bir ya da bir kaç orkideniz varsa daldırarak sulamanızı tavsiye ederim. Phelenaopsisler inatçı değildir, hatta en kolay açan orkideler bence, gereksinimleri belli ona göre müdahale ettikten sonra sorun çıkarmadan bol bol çiçek verirler.

Eski 10-07-2009, 02:04   #1314
Ağaçsever

anurt's Avatar

sn. praecox ve sn. ephesos, verdiğiniz bilgi ve yardımlarınız için teşekkürler. bebekleri yeni yerlerine yerleştirirken elim gittiydi ama, bir daha çiçeklenmeye kalkarlarsa, nasıl yaparım da onları budarım, bilemiyorum doğrusu :S
hümik asidi denersem, sonuçları paylaşırım. hatta, bir de iba alır, karşılaştırmalı tablo bile sunarım
iyi çalışmalar.

Eski 10-07-2009, 09:35   #1315
Ağaç Dostu

sn.ephesos, cevabınız için teşekkür ederim. bu bitki ile arkadaş olmayı tekrar deneyeceğim, anlaşılan ben onları sürekli bir yerden başka yere taşıyıp stres yarattım....birde suya boğdum
teşekkür ederim

Eski 10-07-2009, 14:09   #1316
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-09-2008
Benim orkideye ilk bulaşmam hastalarımın hediye getirdiklerini canlı tutabilmek amacıyla başladı. Kaç tanesi elimde telef oldu bilmiyorum. Ama elimde biri can cekişen 2 kelebek orkidem varken Ziya Beyin cattleyalarıyla tanıştım. Koku sevdiğim için hızla tavsiye edilenleri yapmaya başladım. Bu cinsin yazın açtığını sanmıştım. Çünkü cattleyaların yanında öylesine teferruatsızca bu bitkilerede bakıyorken, şaşırdım evet kendiliklerinden sessizce açıverdiler. Özellikli bir şey yapmadım. Haftasonu sonbirkez Ziya beyin çiftlikte birşeyler bulurum diye bakarken onunda çıldırmış kelebeklerini gördüm ve 2 tanesini çaldım. Seranın içi ise üzeri gonca dolu cattleyalar dolu idi. Bu yaz galiba iklimde birşeyler farklı. Orkideler çoşmuştu. İşte benim yürüttüklerim.

Eklenen Resimler

Denizardacan ve inas80 beğendi.
zeynep örenk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2009, 09:03   #1317
Ağaç Dostu

ay-ay-ayyy! nazar değmesiiin! çok güzel kelebekler, güle -güle büyütün

Eski 20-07-2009, 13:36   #1318
Ağaçsever

karaefsun's Avatar

Giriş Tarihi: 07-04-2008
sayın praecox
phallerde veya diğer orkidelerde kullanılan besinleri bulmak benim için sorun, ev ortamında eldeki imkanlarla veya malzeme satın alınarak orkide besini yapabilirmiyiz. bildiğiniz bi formül varmıdır. teşekkür ederim

karaefsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2009, 15:25   #1319
Kaybettik...

praecox's Avatar

Sayın karaefsun,

topraksız tarım başlığı altında bir dizi formülasyonlar var. O başlıkları okur iseniz o kimyasal tuzları satın alıp kendi karışımınızı yapabilirsiniz.
Orkidlerde kullanım için nihayi sulama çözeltisinin EC'sini takribi 0,800 - 1,200 mikroSiemens arası olacak şekilde seyreltmeniz gerekir.
Bu tür formülasyonları hazırlamak çok meşakkatli olabilir. Bu konu ile özel bir ilginiz var ise uğraşmanız eğlenceli olabilir.

Online orkide gübresi satan bir dizi site de size bir çözüm olabilir.
Şahsen ben İstanbul'un göbeğinde olduğum halde sıvı gübrelerimi bu sitelerden alıp kargo ile evime göndertiyorum.

Eski 20-07-2009, 16:11   #1320
Ağaç Dostu

lale76's Avatar

Giriş Tarihi: 19-09-2006
Orkidemin çiçekleri döküldü. 2/3 ünü kestim. Uçlarına ne sürmem gerektiğini bulamadım. Yardımcı olur musunuz? Sanrım sıcaktan, yaprakları kötü oldu. Kessem iyi olur mu?

lale76 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025