![]() |
|
![]() |
#1591 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-04-2010
|
Phalaenopsis'li Akvaryum.
Yaklaşık 6 aydır Phalaenopsis yetiştiriyorum,bu sitede bilgi paylaşımında bulunan herkese çok teşekkür edeim gerçekten sizlerin sayesinde bilmediğim pek çok şey öğrendim,gelelim fotolara: Evde kulllanmadığım bir akvaryumumun altına denizden topladığım taşları koyup üstüne Phalaenopsislerimi ekledim bu sayede ortamda daha çok nem olmasını amaçladım. Yorumlarınızı bekliyorum sizce Phalaenopsislerim bu yeni ortamı severler mi?herkese kolay gelsin Düzenleyen oerman : 29-04-2010 saat 19:59 Neden: son fotoyu eklemeyi unuttuğum için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1592 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2008
|
Teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1593 |
Kaybettik...
|
Bir arkadaşımda uzun zamandır takip etiğim bir Phal. çaprazı vardı. Böylesi bir çapraz görmedim, göremedim. Öylesi bir salkım saçak çiçek açıyor. Öyle ki keikisini dahi alabileceğim bir nod, bir göz kalmaksızın tüm nodlardan 3 er 5 er kandillerle açıyor. Bugün resmetme zevkine nail oldum. Elalemin ademi çaprazlamış yetiştirmiş. fotoğralayıp zevkini sürmek ancak bize kaldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1594 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-02-2010
|
Gerçekten harika.. Bize verebileceği tüyolarını bekliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1595 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2008
|
Çok güzel ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Ağaç Dostu
|
Muhteşem görünüyor. Ellerine sağlık arkadaşınızın. Ama sinirlerim bozuldu şimdi. :P Bendekiler çok sağlıklı kökleri yaprakları.. 2 senedir bakıyorum 2 orkideme, bakalım böylesi muhteşem çiçeklerini görebilecek miyim bendekilerin. Yaprak ve kök veriyorlar ancak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1597 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2010
|
Merhabalar
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, orkidelerle ilgili internette bilgi araştırırken buraya rastladım ve onca okuduğum bilgi içerisinde orkide bakımı ile ilgili yanlış yönlendirmelerin de oldukça fazla olduğunu gördüm. Bu yüzden buraya emeği geçen ve bilgilerini paylaşan herkese öncelikle teşekkür etmek isterim. İlk orkidemi eşimi istemeye giderken orkidenin güzelliğine hayran kalarak alıp götürmüştüm. Ancak bu arada ben orkidenin daha güzel görünmesi için kendi şeffaf saksısından çıkarıp kalpli bir saksıya yerleştirdim ve etrafına normal toprak koydum. Bununla da kalmayıp orkideyi otobüsle İzmir'den Tekirdağ'a götürdüm ve bu arada mevsim kış mevsimiydi. Sonra ****** tahmin edebileceğiniz gibi orkide zamanla çiçeklerini dökmüş ve yaprakları kuruyup ölmüş. Eşim de o zaman çok üzülmüştü ben bakamadım orkideye diye. Neyse uzatmayayım, geçen sevgililer gününde eşime x marketten bir orkide beğenip aldım. Hem o kendisini iyi hissetsin hem de evimizde güzel bir çiçek bakalım diye. Tabi bu sefer internette araştırmalar falan yaptık sağa sola sorduk ama yine de bir şeyleri yanlış yaptık sanırım. Resimlerde gördüğünüz çiçekli hali ilk aldığımız hali. Çok güneşten hoşlanmaz diye önce ışık alan ancak pencerden uzak bir yere koyduk. Haftada bir sulama yaptık. Sonrasında tomurcuklarından bir tanesi açtı diğeri açmadan düştü. Biz de yerini beğenmedi diye düşünüp pencerenin önüne aldık ama güneş ışığı ile arasında tül vardı. Sonra bütün çiçekleri zamanla düştü. Nerde yanlış yapıyoruz derken tekrar tomurcuk vermeye başladı ve şu anda tomurcukları büyüyor inşallah açmasını bekliyoruz. Bu arada yaprakları geldiği zamana göre aşağıya sarktı biraz ve üstten sanki kökler kurudu gibi. Resimlerini ekledim durumuna bakıp ne halde olduğunu söylersiniz diye. Yanlış ya da eksik bir şeyler yapıp yapmadığımızı söylerseniz çok sevinirim. Bu arada Kuşadası'nda yaşıyoruz, orkide akşam güneşini daha çok görüyor, haftada bir suluyoruz ve sulama suyu çeşme suyu ancak dinlendirilmiş ve orkide besini (%6 Potas, %6 Fosfor, %4 Amonyak ve Nitrat Azotu) katkılı. Suyunu verirken üstten yapraklarına değdirmeden döküyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1598 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
![]() Üç saksı Phal.i var aylardır deliler gibi açıyorlar. Sorduğumda, bana, benim söylediklerimi tatbik etmekten öte bişi yapmadığını söylüyor. Arada su ve gübre vermesi dışında bir şey yapmadığı konusunda ısralı ![]() Düzenleyen Sevilay : 01-05-2010 saat 15:37 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1599 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ( Ona kalsa, onları da vermeyi unutacaktır.. ) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1602 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-05-2010
|
![]() Merhaba, bana hediye olarak fuşya bir phalaenopsis geldi. Öncelikle çiçekçi bir arkadaşıma danıştım. Ona kalsa saksının etrafındaki süslemeleri bile çıkarmama gerek yokmuş, ek besinin ise adını andırmadı. Nedense o açıklamalar beni tatmin etmedi, şükürler olsun ki etmemiş burayı buldum. Başlıklerın hemen hepsini okudum, bir şeyler öğrenmeye çalıştım fakat; yine de sorularım var:S Orkidemin iki çiçeğinde minik altın rengi leke var, güneş yanığı diye tahmin ettim ama yine de emin olmak istiyorum. Bir de burada gördüğüm saksılar bana benimkinden daha nemli göründü benim saksımda hiç buhar yok ![]() Son bir sorum daha var; hani şu çocukların oynadığı suya atılınca büyüyen renkli, silikonumsu şeyler var su maymunu deniyor. Onlar çiçekler için tasarlanmış ürünler diye duymuştum, acaba çiçeğimin tabağının altına onlardan koysam faydası olur mu? Bunlar da resimler: Şimdiden herkese teşekkür ederim... Düzenleyen green fairy : 06-05-2010 saat 00:55 Neden: Resim düzenleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1604 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Alıntı:
Yapraklar dik, cicekler diri kaldigi, saksi icindeki kokler saglikli, buzusmemis gozuktugu surece sulama konusunda panik yapmaniza gerek yok, haftada bir bir-iki dakika saksinizi kovadaki beklemis suya batirin cikartin yeterli, illa ki buharlasma olacak diye bir sey yok. Yaza girerken orkide gubresi kullanmayi da dusunun. Gerekli talimatlar urun uzerinde yazar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1605 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-05-2010
|
Yardımınız için çok teşekkür ediyorum, sağolun. Düzenleyen Sevilay : 07-05-2010 saat 16:13 Neden: Fotoğraf konusundaki anlayışa da ben teşekkür ederim :) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1606 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-02-2010
|
Merhabalar.. Orkidem yeni yeni kökler vermeye başladı. Fkat köklerin arasında diğerlerinden farklı olan biri var. Acaba çiçek dalı olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1607 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-05-2010
|
sevgili arkadaslar merhaba, ben orkideleler konusuna cok acemiyim henuz. benim icin cok oemli bir orkidem var, ancak yanlis yonlendimelerden dolayi kayınvalidem cicek acan dallari kokunden kesmis. su an sadece yapaklai var. hatta yeni bir yaprak aciyor ancak hic dali yok. yaklasik 6 aydir ayni durumda. ne yapmaliyim. yardim ederseniz cok seviniim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1609 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Selamlar, Ben de keiki olayına takıntılı bir hale gelmiştim ve çiçekleri geçtikten sonra orkidemin çiçek sapının 3. gözünün 2 cm. üstünden keserek bir haftalığına karanlık ve sıcak bir odaya koymuştum. Ancak çiçek mi keiki mi bunu zamanla göreceğiz. Resmi ektedir. Bol keikili günler diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1610 | ||
Ağaç Dostu
|
Sayın praecox'un 17-03-2007 tarihli mesajından; Alıntı:
![]() Saygılar. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1611 |
Ağaç Dostu
|
Resimlerin devamı; |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1613 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Merhabalar, Sitede saksı harcının hazırlanmasıyla ilgili bir sürü bilgi var ancak benim maalesef doğadan toplayıp onları hazırlayacak zamanım yok. O yüzden küçük bir sorum olacak size. Gittigidiyor da HUSK CHİPS 10-20 mm kalınlığındaki taneleri ile orkide başta olmak üzere süs bitkilerinde kullanılır. Ayrıca malçlama ve dekoratif amaçla kullanılır. Bloklar yaklaşık 65 litredir. Orkide ve tüm bitkilerinizde kullanabilirsiniz. diye birşey gördüm. Bunu alıp kullanabilir miyim? Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1614 |
Ağaç Dostu
|
Sayın a1919, Sitelerde arama yaptım ve HUSK CHİPS'in hindistan cevizinden oluştuğunu ve orkidelerde kullanıldığını gördüm ancak kullanımı ya da yararları hakkında hiçbir bilgim yok. Benim kullandığım koçtaştan aldığım; Fransız ağaç kabuğu, NPK gübresi ve birçok küçük maddeden oluştuğu söylenen Mr. South hazır orkide toprağı. Belki bir yararı dokunur. Bu arada 24-05-2010 tarihinde resimlerini koyduğum orkidemin bugünkü hali: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1617 |
Ağaç Dostu
|
İnşallah diyeceğim ben de Sayın rodoslu ama Sayın praecox çiçek sapı dediyse %99.9 çiçek sapıdır. Çiçek sapı olacağı varmış demek ki, buna da şükür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1618 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2010
|
En son burada okuduklarımı uygulamaya başladıktan sonra 6 ay geçti. Aslında orkidemin genel durumu iyi görünüyor. İki haftada bir orkide besini veriyorum. Haftada bir cumartesileri suya daldırıp suluyorum. 2 ay kadar önce çıkan yeni yaprak diğerlerinin boyutuna ulaştı. Ancak ekledğim fotoğrafta da görüldüğü gibi göbek kısmına yakın bölgede bir dizi sıralı benekler oluştu. Sanki orda zayıf bi bölge var gibi. Benim sormak istediğim birkaç sorum var: 1- Bu leke neden oluşmuştur. Zararlı bir durum mu var? 2- Fotoğrafta görülen pencere sürekli olarak üstten açık. Havadar bir yer yani. Ve o pencere öğlene kadar güneş alıyor. Çiçek için uygun bir yer mi acaba? 3- 2 sene oldu alalı. Çiçeklenmesi geçince sapı kuruduğu için köke yakın kesmiştim. Bilmeden yaptım ama doğru yapmışım anladığım kadarıyla. Bir daha neden çiçek sapı çıkarmıyor? Gözünün içine bakıyorum. Birşeyler eksik belliki.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1619 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-01-2009
|
![]() Merhaba değerli arkadaşlar, Yeni bir orkide hayranı olarak orkideme daha iyi bakabilmek için daha önce bu konu başlığı altında tavsiye edilen Vilmorin sıvı gübre acaba http://www.hepsiburada.com/Liste/vil...oryId=34000015 bu bağlantıda bulduğum ürün mü? Başka bir ürün ise hangisi olduğunu ve nereden temin edebileceğimi yazabilir misiniz? Orkide toprağı olarak hazır satılan bir ürün yok mudur? Sayın preacox'un bahsettiği çam kabuklarından ne yazık ki Edirne'de bulamıyorum. Yardımlarınızı bekliyor ve hepimize bol çiçekli günler diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1620 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Sayın hasan ozgur, Ben koçtaş tan almıştım vilmorin marka orkide besini. Sanırım aynı ürün yani belki üstündeki resim farklı olabilir diye düşünüyorum ama o da çok önemli değil ambalaj değişikliği yapmış olabilirler. Orkide toprağı için de gitti gidiyordan "husk chips" diye bir ürün almıştım. Benim aldığım ürünün satışı yok şu anda ama bu isimle arayabilirsiniz. Benim orkidemin yaprakları biraz sarkmış gibiydi. Ben de Haziran başı gibi toprağını değiştirdim. Bu arada da kurumuş kökleri temizledim. Şu anda gayet sağlıklı görünüyor. Sarkan yapraklar tekrar eski formuna kavuştu ve yeni yaprak çıkartıyor bugünlerde. Orkide toprağını geçenlerde Koçtaşta da gördüm bu arada. Bol sağlıklı çiçekler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|