agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni1807Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-07-2010, 00:45   #1621
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-07-2010
Orkide'min Neyi Var?:(

Yaklaşık bir ay önce Singapur'dan gelen orkidem pek sağlıklı görünmüyor. Forumu okudukça kafam karıştı, lütfen yardımcı olur musunuz?

Name:  09 temmuz 10 140.jpg
Views: 2830
Size:  62.9 KB

Name:  09 temmuz 10 142.jpg
Views: 2239
Size:  34.4 KB

Name:  09 temmuz 10 147.jpg
Views: 2188
Size:  63.3 KB

Name:  09 temmuz 10 143.jpg
Views: 2191
Size:  66.5 KB

serapy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2010, 18:39   #1622
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-04-2009
Merhaba arkadaşlar...
Bir hafta önce hediye beyaz phal geldi. Şu anda çiçekleri doküldü. Yalnız kararsız kaldığım konu nereden çiçek sapını keseceğim, 4. boğumun yaprakçığı kurumuş ancak 3. Boğum ve en üstteki boğum sağlam. Acaba 3. Boğumdan kessem oradan çiçek veya keiki elde edebilirmiyim? Yoksa en üstten mi kesmeliyim?

oppss! Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2010, 17:28   #1623
Ağaç Dostu

SerDag's Avatar

Giriş Tarihi: 29-10-2009
Galeri: 7
2009 kışında hediye gelen bir orkidem vardı, fuşya rengi, benekli.. çiçekleri aylarca kaldı. Haftada bir günü sabah sulama yapıyordum, cumartesi sabahı. V* orkideler için sıvı besini ayda 1 kere verirdim. O orkide kuzeye bakan salondaydı ve sadece akşam hafif bir güneş görürdü, tüm gün loş bir aydınlıktaydı. Yeni tomurcuk çıkarıp yine 2 çiçek çıkarmıştı, bazı yapraklarını sarartıp attı. Yapraklarına su gelirse kuruluyordum. Ancak geçen gün bir Bahçe dergisi ekinde, orkideyi yağmurlama tekniği ile sulayıp asla kurulamamak gerektiğini okudum. Evlenip evime getirince öldü, çünkü evim kuzeye değil güneye bakıyor ve sıcak. Geriye sadece bu güzel fotoğrafı kaldı.

Eklenen Resimler

SerDag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2010, 17:37   #1624
Ağaç Dostu

SerDag's Avatar

Haziran 19'unda hediye gelen bir Phalaenopsis orkidem var. üç dalı da çiçek ve tomurcuk doluydu. Ancak getirirken hava alan dış kökler ve uzun dal kırılmıştı. uzun daldakiler hemen açtılar, 1 günde de öldüler. diğer dallardakiler de açtı, onlar da yavaş yavaş dökülüyor. dışa sarkan kırık köklerden biri sararmaya başladı bu normal midir? bir de çiçeğini komple döken dalları neresinden kesmem gerektiğini anlamadım.
en üstteki açıkta görünen köklerde de yer yer sararmalar var. şu aralar hava aşırı sıcak, 1-2 gün klima çalışan salona koydum ama aşırı soğuktan da etkilenebilir diye eski yerine götürdüm, çok ısınmayan daha loş bir odada.

Eklenen Resimler

Eski 19-08-2010, 17:48   #1625
Yeni Üye

semaerdem's Avatar

Giriş Tarihi: 24-05-2010
öncelikle selamlar.ben uzun zamandır sitedeyim ilk orkidemi kışın almıştım ve hiçbi bilgim olmadığı için kök çürümesinden öldü.şimdi ağustos ayında ise 2. orkidemi aldım izmirdeyim ve sıcaklık 35 derece.üzerinde 10 adet çiçek vardı 3 gün önce aldım şuan 8 kaldı 2si kurudu.benim merak ettiğim bu bütün çiçekleri kuruyup döküldüğünde illaki çiçek dalını 2 3 . boğumdan kesmemiz şartmı?eğer hiç kesmezde olduğu gibi bırakırsak bidaha çiçek açmazmı?ve eğer kesmemiz gerekiyosa kestiğimiz yere bişey sürmemiz gerekiyomu?siz resimde gördüğüm kadarıyla bişey sürmüşsünüz galiba.çünkü ben ilk orkidemde sapı kesmiştim bilmediğim için bişey sürmemiştim ve kuruyup gitmişti dal.bi acemi olarak sorularımı yanıtlarsanız sevinirim.şimdiden teşekkürler...

semaerdem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2010, 07:34   #1626
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-12-2009
Orkidem Ölüyor mu?

merhaba,

Yaklaşık bir senedir orkide bakıyorum. bu sene haziranda açtı ve yaklaşık 7 hafta çiçekli kaldı. son haftasında tatile gittiğimdem bir leğen içine 4 parmak su koyup içine bıraktım. ev çok güneş aldığından ve bir hafta kapalı kaldığından gündüz çok sıcak zamanlar geçirdi. tatilden döneli 4 hafta oldu. tatil dönüşü havalar çok sıvak olduğundan serin dursun diye saksısında 4 parmak yüksekliğinde suda tuttum. 4 haftada 3 tane alttaki büyük yapraklar sararıp döküldü. şimdi bir yaprak daha sararıyor. ikinci yaprak düştükten sonra internette araştırdım ve fazla sudan dolayı sanırım köklerini çürütmüşüm. hemen çrümüş kökleri budadım yeniden toprağına köklerine zarar vermeden saksıya ektim. şimdi saksıda 1 parmak su bulunduruyorum. klima olan odada serin yerde tutuyorum. aşağıda fotoğraflrını çektim. 4 yaprakta sararmaya başladı acaba orkidem ölüyor mu? ne yapmam lazım. deneyimli arkadaşlardan bilgi bekliyorum...

Eklenen Resimler

uruzgar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2010, 19:23   #1627
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-10-2010
Phal.lerim

Bunlarda benimkiler...
Almanyadan geçen yıl gelmişlerdi,zaten orkidelere olan ilgim yeni...
Buralarda gördüğüm zaman fiyatıda uygunsa dayanamayıp alırım heralde

...

Üst sağdaki sanırsam doritis hybridi, yaprakları sivri ve bol, çiçekleri küçük rengi pembe...
Altındaki koyu mor, biraz kök problemleri yaşadık onunla...
Diğerinden memnunum rengi beyaz, geçen kış 2 kere açtı...
Resimler altta;

Eklenen Resimler

Icon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2010, 20:11   #1628
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-10-2010
İnernetten bulduğum mavi phalaenopsisler, bana fake gibi gelmedi, birde işinin ehlileri baksın...
Name:  6a01156e650ae8970c0120a5117c96970b-800wi.jpg
Views: 4860
Size:  51.3 KB
Kısmen daha maviye yakın renkleride var;

Name:  IMG_5523.gif
Views: 1718
Size:  38.9 KB

Tek kırmızı renklisini de ilk defa görüyorum;

Name:  phalaenopsis-roed-100106.jpg
Views: 1955
Size:  35.0 KB

Ki bunlaı bizim gibi amatörlerin bulması tabii ki biraz imkansız

Icon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2010, 10:36   #1629
kns
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-10-2010
ne kadar güzel renkleri var

kns Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2010, 19:44   #1630
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Ben de 1 ay önce beyaz bir phal'le başladım orkide yetiştirmeye. 1 aydır hala çiçeklerini koruyor. İstediği ortamı ve bakımı sağlayabildiğimi düşünüp, korkularımdan arındıktan sonra 3 phal daha aldım. Bitkilerin durumu oldukca sağlıklı. Sarı renkli olan belki de ilk kez çiçek açıyordur. Kendisi de çiçekleri de diğerlerinin yarısı kadar

Name:  aIMG_3094.jpg
Views: 1962
Size:  33.5 KB

Name:  aIMG_3107.jpg
Views: 1654
Size:  32.3 KB

Name:  aIMG_3111.JPG
Views: 1665
Size:  64.2 KB

Name:  aIMG_3101.JPG
Views: 1680
Size:  57.6 KB

violet19 beğendi.
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2010, 19:37   #1631
Yeni Üye

flame's Avatar

Giriş Tarihi: 20-10-2010
maşallah çiçekleriniz çok güzel ve sağlıklı görünüyor sayın maki01 güzelliklerinin keyfini uzun süre sürmeniz dileğiyle...

flame Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2010, 22:17   #1632
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-03-2009
Yaklaşık olarak bir yıldır bizde olan bir phalımız var.Daha önce defalarca formun mesajlarını okuyarak topragını degiştirdim.(agaç köklerinden ''çam kabukları (fırınlanmış)''kömürden strafor parçalarından ve kömürden oluşan bir karışım)Kökleri kurumuş,ufak bir kaç parça kalmıştı,şimdi saksını doldurup taşmaya başladı.İri yaprakları vardı onlar kuruyup düştü yerine yapraklar verdi zamanla.Fakat geldiginden beri hiç çiçek açmadı. Artık çiçek istiyorum ;şu an ki halinden memnun oldugundan eminim .ne yapmalıyım?Nerede eksiklik var?

süreyya aysun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2010, 22:09   #1633
Ağaç Dostu

SerDag's Avatar

Merhaba,
yazın yazdığım soruya yanıt gelmedi, ben de kendim tüm forumu baştan okuyup bir çözüm geliştirdim: sulamayı azalttım. Şu an haftada bir, Cts sabahı, su dolu leğene daldırıp çıkarma yöntemi uyguluyorum. 15 günde bir Vilmorin Orkide bitki besini veriyorum. 2 yavru yaprak verdi. Halinden memnun. Dinlenmeye geçti. Çiçekleri bitti, gözlerinin 2-3 cm üzerinden kestim. Bakalım ne olacak. Acaba kompostunu yenilesem mi diye düşünüyorum. Bana geldiğinde ne zamandır bu komposttaydı bilmiyorum, 2 yılı geçmişse değiştirmem gerekebilir. Güvenilir orkide kompostu almak için çiçekçilere bakacağım.

Eski 23-10-2010, 22:53   #1634
Ağaçsever

koala980's Avatar

Giriş Tarihi: 17-10-2010
Eski ve yeni phalaenopsis'im

Merhaba,
2 yıl önce aldığım ve ilk çiçekleri döküldükten sonra bi daha çiçek açmayan phal.lımla ilgili ne yapabilirim diye araştırırken sitenizi buldum ve üye oldum. Forumun tamamını okumayı bitiremedim ama uzunca bir kısmını okuduktan sonra anladığım kadarı ile phal.lım epey badireler atlatmış benim elimde.Bu kadar direndiğine göre benimde onun için bir şeyler yapmam gerek diye düşündüm. Gerçi farklı çiçekçilerle görüştüm ama onlar ışık alan bir yere koy ve 2-3 günde bir azar azar sula dışında bir şey söylemediler. Defalarca gübre olayını sormama rağmen gerek yok dediler.Neyse ki artık daha detaylı bilgi alabileceğim bir kaynak buldum.
Bu arada okuduklarıma ve gördüğüm fotograflara dayanamayıp yeni bir tane daha aldım. Ama her ikisi ile ilgili yardımınıza ihtiyacım var.

Eski phal.ım

Name:  DSC00098.jpg
Views: 2924
Size:  39.6 KB

Bunun harcını değiştireceğim. Kızıl çam kabuğu buldum. Torf olarak bauhaus dan orkide torfu aldım ama üzerinde "humus katkılı organik torf" yazıyor. Praecox un bir msj ında hasta bir phal.dan bahsediliyordu ve humuslu torf asla kullanmayın yazıyordu. Humus tüm phal.lar için kullanılması zararlı bir katkı mı yoksa normalde kullanılabilir mi. Cevabınıza göre yeni torf bulmaya çalışacağım.
Saksı 14 cm çapı 16.5 cm ama yapraklar küçük.Kökler iyi görünüyor fakat saksının içinde yeni olana kıyasla daha az kök var gibi. Bu durumda bu saksıda sadece harcını değiştirerek devam mı edeyim yoksa saksı küçültme diye bir şey var mı (hiç okumadım ama)?
Yeni phal.ım

Name:  DSC00076.jpg
Views: 2146
Size:  53.7 KB

Name:  DSC00082.jpg
Views: 2112
Size:  32.9 KB

Bu benek botyris olabilir mi?

Name:  DSC00087.jpg
Views: 2010
Size:  33.5 KB

Name:  DSC00091.jpg
Views: 2106
Size:  39.7 KB

Sizce yeni phal.ım genel olarak sağlıklı mı?
Bazı köklerde kurumalar var ama kalınca ve ucu yeşil köklerde var. Saksının büyük kısmını kökler kaplamış. Harç olarak çok az üstte kabuk altta torf var gibi duruyor. Sararan 2 tane yaprak var.Sonbaharda sararmalar olabilir diye okumuştum. Acaba bir sağlık problemi mi yoksa normal mi?

Çiçekliyken saksı değişimi önerilmemiş , sizce şu anda saksısını değiştirmeyi gerekli kılan bir problem var mı?Problem yoksa bu çiçekler geçer geçmez saksı değişmeli mi?
Çiçekliyken 2 hafta da bir gübreleyin diye okudum. Gübre olarak Vilmorin aldım. NPK sı 4:5:6 şeklinde ve üzerinde ölçü olarak 2 lt suya 10 ml yazıyor. Bu zaten orkideler için olan gübre. Bunu yinede 1/4 oranında seyrelteyim mi? Yani 2 litre suya 2,5 ml mi olacak?

Üstüste çok fazla sordum biliyorum ama bir taraftan okurken(daha önce yazılanlarda cevaplar varsa diye) bir taraftan da sorular birikti. En azından bir adım atayım istedim daha geç kalmadan. Bu arada okumaya devam ediyorum tabi)
Yardımlarınızı bekliyorum merakla,çok teşekkürler şimdiden...

koala980 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2010, 20:32   #1635
Ağaçsever

koala980's Avatar

Giriş Tarihi: 17-10-2010
Gelmeyen cevaplardan anladığım kadarıyla forum bitmiş durumda. Kimse yardım etme amacıyla bir cevap bile vermediğine göre paylaşım olayı ve forum bitmiş ne yazıkki.

koala980 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2010, 21:29   #1636
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-10-2010
merhaba.. bende aranıza yeni katıldım. yaklaşık olarak 2 aydan beri benimde bir orkidem var, yazılanları okudukça öğreneceğim konuların çok olduğunu da görmüş bulunmaktayım.. sormak istediğim orkidemin kök kısımlarında kuru dallar bulunmakta gerçi ilk geldiği günkü gibi ama yinede panik oldum birşey olur mu diye..

pinkyy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2010, 19:37   #1637
Yeni Üye

02 44 mahir's Avatar

Giriş Tarihi: 13-10-2010
merhaba benim orkidemin köklerinin rengi açığa döndü ve siyah benekler var acaba nedir söylerseniz sevinirim durumu iyi yaprakları çiçeği iyi

02 44 mahir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2010, 20:32   #1638
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-03-2010
orkideme ne oluyor?
orkidemin çiçekleri döküldü, yeni yapraklar vermeye başladı. büyüyen yeni yapraklarımdan en son çıkanı sararmaya başladı. hatta şuanda ellediğimde okadar çok yumuşamışki sanki erimiş gibi.
susuzmu kaldı diye düşünüp suladım sonra da fazla gelmiştir diye düşünüp toprağını boşaltıp kökleri temizledim. bir kaç kök yumuşamış.herhangi bi böcek falan yok. toprak kuruduktan sonra yerleştirmeyi düşünüyorum.yanlış mı yapıyorum.

ne yapmam lazım? daha önceki orkidem de bu duruma gelmişti yaprakları eriyip saksıya yapışmıştı
yardımcı olursanız çok sevinirim. orkidemi kurtarmak istiyorum

sheydaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2010, 12:24   #1639
Yeni Üye

02 44 mahir's Avatar

Giriş Tarihi: 13-10-2010
arkadaşlar benim beyaz orkidemin yaprağının kenarları beyazlaştı ne neyi var cevap ver

02 44 mahir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2010, 17:43   #1640
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-12-2010
ben orkidemin kuruyan çiçeklerini nereden keseceğimi anlamadım yardımcı olursanız sevinirim.çiçek çıkan yerin hemen üzerindenmi yoksa çiçeğin sapından biraz kalacakmı.Bide çiçekleri buruştu nedendir acaba?? Yardımlarınızı bekliyorum. Vitamin alsam işe yararmı?

oslem26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2010, 17:50   #1641
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-12-2010
çiçek dalını 2 3 . boğumdan kesme bu nedemektir ya?? Anlamıyorum resimli anlatın lütfen

oslem26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2010, 15:57   #1642
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-06-2010
oslem26,
Ben de çok kısa bir zamandır orkide yetiştiriyorum. Bu sitede ben de yeni üyeyim. Ama sizin bu tavrınıza cevap verilmeyeceğini anlamak sadece 1 günü mü aldı?Öncelikle orkide başlığını baştan sona okumanızı öneririm sorularınıza cevap bulacağınızdan eminim. Emin olun amatör orkide yetiştirenlerin sorunlarının hepsine cevap var bu forumda.
Orkide konusunda çok usta olmamakla beraber anladığım kadarıyla orkidenizde telaş yapılacak bir sorun yok. Her çiçek gibi orkide de çiçeklerini dökecektir. Çiçeklerin dökülmesi çiçeklenme zamanının sonuna gelindiğini gösterir.
3. boğum konusu da şöyle, çiçek sapının en altından başlayarak 3 boğum sayacaksınız. 3. boğumun 2-3 cm üstünden keseceksiniz ki orkideniz yeniden çiçeklensin ve ya keiki versin. Ama bu sorularınızın cevabını orkide konusunda çok çok usta site üyelerinden okuyabilirsiniz. Foruma bir göz atın bence.

zeyzeynep Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2010, 23:12   #1643
Ağaç Dostu

bettyycim's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2010
Bir arkadaşımın ısrarları sonucu sahip olduğum 2 orkide, bunda önce 2 tane daha vardı ama bakmayı beceremedim

Eklenen Resimler

bettyycim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2010, 07:56   #1644
Ağaç Dostu

a1919's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2010
Bettyycim bakması o kadar da zor değil. Bu başlık altında gerçekten çok faydalı bilgiler var. Bıkmadan tamamını okumanızı tavsiye ederim. Benim geçen sene gelen orkidem (maaşallah) hala hayatta ve şu an çiçek sapı çıkarıyor. Ve bu, bu site sayesinde

a1919 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2010, 13:24   #1645
Ağaç Dostu

bettyycim's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2010
Teşekkür ederim a1919 arkadaşım, gelişmeleri hep birlikte göreceğiz

bettyycim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2010, 09:26   #1646
Ağaçsever

lepiska's Avatar

Giriş Tarihi: 13-09-2010
selamlar. gayet sağlıklı olan hatta keiki verme aşamasında olan br orkidem var. yalnız son 1-2 gündür orkidemin etrafında uçan minik siyah sinekler mevcut. forumu okudum ve bu sineklerle mücadele hakkında bazı bilgiler edindim.ancak bu mücadele türleri orkideler için pek uygun değil gibi geldi bana. daha çok başka bitkileri kapsar niteliktelerdi. sizler ne önerirsiniz acaba? diğer bitkilerime de sıçramasından korkuyorum.

lepiska Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2010, 15:46   #1647
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-01-2009
Thumbs down Orkidemde çürüme sorunu

Merhaba arkadaşlar,

2 ay önce aldığım orkidem ciçekli halde geldi bana. Fakat kısa bir süre sonra çiçeğin olduğu ve daha önce kırılmış olan her iki çiçek sopası (üzerinde çiçeklerin açtığı uzantı) yumuşadı ve bitkimin kökleri de çürümeye başladı. Mecburen saksı değişimi köklerin temizlenmesi ve çiçek sopalarını kesmek zorunda kaldı. Şimdi yeni yaprak çıkarıyor.

Sormak istediğim çiçek kesmek zorunda kaldığım çiçek sopalarından tekrar çıkarmı. Yani bu orkidemden çiçek alabilr miyim. Yoksa umudu keseyim mi?

İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim.

hasan_ozgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2010, 15:51   #1648
Ağaç Dostu

a1919's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2010
Sayın hasan ozgur yeni yaprak çıkardığına göre orkidenizin şu anda sağlıklı olduğunu düşünebiliriz sanırım. Çiçek saplarını dibinden kestiyseniz o çiçek sapından çiçek açmaz ancak yeni çiçek sapı çıkarabilir. Çiçek saplarını 3. boğumun üstünden kestiyseniz ve kuruma yoksa yani çiçek sapı hala canlı ise o çiçek sapında keiki oluşturabilir ya da çiçek açabilir (belki). Umudu kesmeli miyim sorunuza gelince elbette hayır. Çiçek sapı kurusa dahi yeni çiçek sapı çıkarır orkideniz. Yalnızca çok acele etmeyin. Kolay gelsin.

a1919 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2010, 16:48   #1649
Ağaç Dostu

ilknur aşık's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2007
Yeni gelen arkadaşlar;
Panikle çiçeğinizdeki problemi yazıp, hemen cevap almak istiyorsunuz. Elbette paniğinizi anlıyorum. Ama lütfen bu başlığa yazılmış 55 sayfayı bir okuyun. Bütün sorularınızın cevapları defalarca defalarca anlatıldı, yazıldı ve hatta gösterildi. Sizde bu sayfaları okuyunca anlayacaksınız.

ilknur aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2010, 20:26   #1650
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

Hhatice's Avatar

Giriş Tarihi: 15-12-2006
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim Mesajı Göster
Bir arkadaşımın ısrarları sonucu sahip olduğum 2 orkide, bunda önce 2 tane daha vardı ama bakmayı beceremedim
Sevgili arkadaşım orkideni güneş alan bir pencereye yakın bir yere koy .Mutlaka içme suyu ile sula sularken iki sulama arası odanın sıcaklığına göre 10 -15 gün ara ile olsun suyun içine batır süzülene kadar bekle altına tabak koyma
Benim orkidelerim 5 yıldır benimle birlikte evim çok aşırı sıcak olduğu için ben 15 günde bir suluyorum .Şu anda yeni tomurcuk veriyor .Üzeri neredeyse hiç çiçeksiz kalmıyor.Çiçeği bitince biten çiçeğin altındaki boğumdan kesiyorum .Hemen yeni çiçekler geliyor.

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025